Project Pan,  Project Pan Updates

Project Pan 2023: Finale

Het is alweer eind 2023, tijd om terug te blikken op mijn project pan 2023! Ondanks dat ik op mijn blog niet super actief ben op dit moment (hier lees je meer over mijn verlaagde activiteit) heb ik mijn project pan 2023 toch bijgehouden. Het is ook wel leuk om aan het eind van iedere maand de balans op te maken en te zien hoeveel je van een product hebt opgemaakt (of juist niet). In deze blog komen alle project pan producten voorbij en zie je hoe het dit jaar gegaan is met mijn project pan!

E.l.f Poreless Putty Primer

Doel: opmaken
Doel niet behaald
Aantal keer gebruikt: 90 keer

Deze primer werkt ontzettend goed in combinatie met de foundation die in mijn project pan zat dit jaar. Sowieso ben ik groot fan van deze putty primer (de matte versie is ook erg prettig in gebruik). Ondanks dat hij niet op is gegaan heb ik er wel een flinke deuk in gekregen. Een deuk is misschien niet het goede woord, want hij is toch echt wel bijna op. Volgend jaar verwacht ik wel dat hij op gaat, hoewel ik niet zeker weet of ik hem weer in mijn project pan opneem.

Fenty Beauty Eaze Drop Blurring Skin Tint – 3

Doel: opmaken
Doel niet behaald
Aantal keer gebruikt: 63 keer

Deze foundation is een van mijn favoriete foundations die ik heb. Hij heeft een lichte dekking, voor mij precies goed want zo blijven mijn sproeten zichtbaar maar mijn roodheid niet. Geen straf dus om zo vaak te gebruiken. Het lastige is meten hoeveel ik nog precies heb van deze foundation. Ik weeg hem wel maandelijks, en ik merk bij het gebruik dat ik steeds meer moeite moet doen om er product uit te krijgen. Maar ja, hoeveel ik dan nog over heb, geen idee. Hij kan morgen op zijn, of over een maand. In 2024 ga ik met een andere foundation aan de slag, maar ik zal deze zeker blijven gebruiken!

Nars Radiant Creamy Concealer – Creme Brulee

Doel: opmaken
Doel niet behaald
Aantal keer gebruikt: 110 keer

Dit is echt een fantastische concealer. De kleur is perfect (ik heb in de winkel met een medewerker de juiste kleur gevonden) en hij vervaagt heel mooi in mijn huid. Tegelijkertijd geeft hij prachtige dekking. Hij is wel echt bijna op zijn einde, er zit nog maar zo weinig in. Ik verwacht dan ook wel dat deze concealer begin 2024 opgaat. Ik wil eerst een paar andere concealers opmaken, maar deze concealer ga ik zeker opnieuw aanschaffen!

Anastasia Beverly Hills Loose Setting Powder

Doel: opmaken
Behaald: in oktober
Aantal keer gebruikt: 112 keer

Deze setting poeder wilde ik zo snel mogelijk opmaken (omdat ik het merk niet meer steun), maar uiteindelijk ben ik er toch nog ¾ jaar mee bezig geweest om dat voor elkaar te krijgen. De poeder vond ik ook wat te wit (wel handig als je foundation wat te donker is), dus dat hij op is gegaan heeft meerdere pluspunten. Dat maakt dat ik op dit moment nog maar 1 losse setting poeder heb, en dat aantal vind ik helemaal goed. Volgend jaar zal er dus niet weer een setting poeder in mijn project pan komen.

Benefit Hoola Bronzer Travel Size

Doel: opmaken
Behaald: in mei
Aantal keer gebruikt: 47 keer

Deze bronzer van Benefit Cosmetics had ik al naar een nieuwe verpakking verhuist omdat het kartonnen doosje waar deze bronzer in komt ietswat onhandig in gebruik is. Ik gebruik bronzer altijd wanneer ik make-up draag en uiteindelijk heeft het mij 5 maanden gekost om de bronzer op te krijgen. Ik moet wel toegeven: ik begon niet met een nieuwe bronzer, hij was al aardig op zijn eind.

Mac Cosmetics Sheertone Blush – Pinch Me

Doel: pan raken
Doel niet behaald
Aantal keer gebruikt: 88 keer

Deze blush is echt mijn nemesis gebleken dit jaar. Ik heb de blush zo vaak gebruikt, en het is nauwelijks te zien als je naar de foto’s kijkt. Het is een prachtige kleur en ik draag hem echt met veel plezier, maar ik had wel gehoopt dat ik ergens in 2023 een klein stukje van de pan zou zien. Ik heb ook echt geen flauw idee hoe dicht ik bij die pan ben. Ik hoop dat ik er dichter bij ben dan dat ik nu denk. In 2024 ga ik met plezier met een andere blush aan de slag, hopelijk heb ik daar meer succes bij!

Fenty Beauty Killawatt Highlighter – Lightning Dust/Fire Crystal

Doel: pan raken
Behaald: in maart
Aantal keer gebruikt: 22 keer

Dit is een highlighter die ideaal is als je een niet al te felle highlighter wilt gebruiken. De linkerkant is mijn favoriet en gebruik ik dan ook vaak. De rechterkant gebruik ik vaak om aan de binnenkant van mijn oog aan te brengen en mijn oog wat te openen. De pan heb ik vrij snel behaald zoals je ziet, er zat al wel een deukje zoals je ziet.

Estate Baked Highlighter – Dew Me

Doel: pan raken
Doel niet behaald
Aantal keer gebruikt: 88 keer

Deze highlighter heb ik in mijn project pan opgenomen toen ik de pan in de Fenty highlighter had geraakt. Deze highlighter is gebakken en daardoor wat lastiger om een pan in te raken. Ik ben een heel eind gekomen, maar ik heb recentelijk de highlighter in een andere verpakking geplaatst omdat de verpakking van deze highlighter kapot was gegaan. Daardoor is het een wat vertekend beeld, maar ik denk dat ik zeker lekker bezig ben geweest met deze highlighter. Volgend jaar wordt het tijd voor een andere highlighter kan ik alvast verklappen!

Maybelline New York Fit Me Matte + Poreless Powder – 120 Classic Ivory

Doel: opmaken
Doel niet behaald
Aantal keer gebruikt: 64 keer

Zoveel is er niet over van deze poeder, maar op is hij nog niet. Ik gebruik hem regelmatig om mijn gezicht overdag bij te poederen en wat van de glans van mijn gezicht te halen. Daar is hij ook erg goed voor. Officieel is het een poeder foundation maar daar vind ik hem niet heel fijn voor (de kleur past net niet bij mijn huidskleur). De hoop is wel dat hij in 2024 opgaat zodat ik mijn aandacht aan mijn andere poeders ook kan geven.

Benefit Porefessional Setting Spray

Doel: opmaken
Behaald: in augustus
Aantal keer gebruikt: 91 keer

Ik wissel mijn setting sprays niet zoveel (net als mijn setting poeders overigens). Dat maakt dat deze setting spray van Benefit ook wel veel gebruikt is. Toch heb ik hem pas eind augustus daadwerkelijk opgekregen. Ik vond het een fijne setting spray met een lekkere kleine mist (dus niet te grote druppels). Voor nu ben ik oké qua setting sprays, ik heb er 2, maar ik denk dat ik deze in de toekomst zeker nog eens wil aanschaffen.

Too Faced Shadow insurance eyeshadow primer

Doel: opmaken
Behaald: in augustus
Aantal keer gebruikt: 95 keer

Er leek maar geen einde te komen aan deze oogschaduwprimer. Elke dag bleef er maar product uit die tube te komen, en ik had hem al lang (en gebruikte hem voor 2023 ook regelmatig). Toch is het in de zomer gelukt om hem echt op te maken. Het is een hele fijne oogschaduwprimer, ik heb in het najaar echt moeite gehad om een alternatieve primer te vinden die vergelijkbaar werkt. Wellicht dat ik komend jaar deze oogschaduwprimer alsnog koop, maar voor nu gebruik ik de matte putty primer van Elf als oogschaduwprimer.

Colourpop That’s Taupe

Doel: tenminste 1 pan raken
Behaald: in juni
Aantal keer gebruikt: 24 keer

Dit neutrale palette was een van de twee paletten die dit jaar in mijn project pan zat. De ervaring leert dat het eigenlijk helemaal niet leuk is om meerdere paletten in een project pan te hebben zitten. Ik persoonlijk merkte dat ik eigenlijk alleen maar mijn project pan oogschaduw (en make-up in het algemeen) gebruikte in plaats van een beetje variëren. Voor 2024 ga ik dat anders aanpakken maar daar vertel ik in een andere blog meer over. Het doel was ten minste één pan en dat is gelukt. Voor volgend jaar komt dit specifieke palette niet meer terug, maar ik gebruik hem nog steeds graag!

Colourpop Going Coconuts

Doel: opmaken
Doel niet behaald
Aantal keer gebruikt: 49 keer

Dit was voor mij wel het ultieme doel: kan ik voor het eerst een oogschaduw palette ook echt opmaken. Opmaken is niet gelukt, maar inmiddels heb ik wel in iedere kleur een pan en zijn sommige kleuren ook al bijna op. Dit is ook wel best een prestatie moet ik zeggen. Ik gebruik dit palette graag, het is voor mij het perfect palette voor een kantoorlook. Wellicht dat ik dit palette volgend jaar op zou krijgen, dat zou wel echt heel tof zijn!

Elf Cosmetics Instant Lift Brow Pencil – Neutral Brown

Doel: opmaken
Behaald: in februari
Aantal keer gebruikt: 24 keer

Ik begon met niet heel veel van dit potlood bij de start van mijn project pan en hij is dan ook heel snel opgegaan. Nog geen 2 maanden heb ik er over gedaan. Soms is een project pan ook goed om producten die bijna op zijn op te maken, het geeft ook een goed gevoel als je producten redelijk snel op krijgt, het motiveert gewoon! Ik heb voor nu een mooi aantal wenkbrauwpotloden (2 stuks), dus volgend jaar komt er geen wenkbrauwpotlood in mijn project pan voor.

Benefit Precisely My Brow Pencil – 3.5 Neutral Medium Brown

Doel: opmaken
Behaald: in mei
Aantal keer gebruikt: 37 keer

Vaak ga ik redelijk snel door wenkbrauwpotloden heen; ook deze wissel ik niet heel erg af. Dat zie je ook aan de foto hierboven, het heeft mij slechts 3-4 maanden gekost om dit potlood op te krijgen. Dat vind ik ook wel een nadeel van deze dunne potloden: ze gaan zo snel op. Ik wissel nu af tussen een pomade en een driehoekspotlood, daar doe je een stuk langer mee!

Elf Cosmetics Ultra Precise Brow Pencil – Neutral Brown

Doel: opmaken
Behaald: in november
Aantal keer gebruikt: 84 keer

Het derde en laatste wenkbrauwpotlood van mijn project pan 2023. Je ziet ook aan de foto dat ik over dit potlood het langst heb gedaan. Niet heel gek, deze was nog niet gebruikt toen ik eraan begon. De potloden van Elf cosmetics zijn op zich prima, zeker voor de prijs (dit potlood kost €7). Persoonlijk vind ik de wenkbrauwproducten van Benefit wel prettiger werken, maar dat is smaak.

Doucce Lip Definer Pencil – Estella

Doel: opmaken
Behaald: in oktober
Aantal keer gebruikt: 58 keer

Een lippotlood is super leuk om mee te nemen in een project pan omdat je dan van die leuke streepjes kan zetten en je progressie heel visueel kan maken. De meeste maanden heb ik vrij consistente progressie geboekt met dit lippotlood. Dit specifieke merk is helaas niet te koop in Nederland, maar vlak voordat hij op is gegaan heb ik in de Douglas ontdekt dat het Mac lippotlood in Whirl het dichtst bij deze kleur komt. Dan kun je wel raden wat binnenkort een nieuwe aanwinst in mijn collectie wordt.

Shiseido Lipstick – RD501 Ruby Copper

Doel: opmaken
Doel niet behaald
Aantal keer gebruikt: 8 keer

Voor 2023 had ik als doel niet alleen een lipstick opmaken, maar een rode lipstick op te krijgen. Dat is verre van gelukt. Gaandeweg merkte ik dat ik maximaal 1x per week een rode lipstick draag, en dat de ‘verplichting’ van een project pan mij tegen kwam te staan bij het dragen van deze lipstick. Het is een hele mooie kleur, maar omdat hij al 5 jaar oud is en ik een aantal andere rode lipsticks heb, heb ik deze weggedaan. Volgend jaar wil ik zeker weer proberen een lipstick op te maken, maar dan een lipstick die ik veel vaker draag.

By Dash Beauty mini liquid lipstick – Velvet Touch

Doel: opmaken
Behaald: in maart
Aantal keer gebruikt: 9 keer

De mini’s van By Dash beauty zijn super handig als je een keer een kleur wilt proberen (spoiler: velen zijn favoriet van mij). Tegelijkertijd wilde ik ook wat doen aan de hoeveelheid lipsticks en dus vond ik 2023 een geschikt jaar om mijn mini’s op te maken. Dat is zeker gelukt, ik heb maar liefst 4 mini’s (2 glosses en 2 lipsticks) op weten te maken. Zo kan ik met een gerust hard aan de grote versies beginnen, want ik draag ze toch graag, deze lipsticks van By Dash Beauty!

By Dash Beauty mini liquid lipstick – Role Model

Doel: opmaken
Behaald: in maart
Aantal keer gebruikt: 3 keer

Voor deze mini had ik niet veel tijd nodig om hem op te krijgen. De kleur is echt prachtig voor het najaar (maar ook in andere seizoenen is hij heel goed te dragen). De vloeibare lipsticks zijn soms wat lastiger uit de tube te krijgen en dat merkte je erg bij deze specifieke kleur. Na 3 keer gebruikt te hebben kreeg ik er totaal geen kleur meer uit. Gelukkig heb ik een grote variant die ik maar wat graag gebruik!

Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick – Christmas Cookie

Doel: opmaken
Doel niet behaald
Aantal keer gebruikt: 28 keer

Vloeibare lipsticks draag ik graag naar kantoor omdat ze wat beter blijven zitten en ik mijn lipstick ook niet vaak hoef bij te werken. De kleur van deze lipstick vind ik heel mooi, hoewel hij wel wat droog oogt. Ik zie zeker dat er een stuk minder van deze lipstick in de verpakking zit, maar hoeveel ik nog over heb is niet helemaal duidelijk. De lipstick zakt niet echt naar de bodem maar blijft veel aan de zijkant zitten. De tijd zal het leren hoevaak ik hem nog kan gebruiken voordat hij op is.

By Dash Beauty Mini gloss – Pure Love

Doel: opmaken
Behaald: in juli
Aantal keer gebruikt: 17 keer

Als je kijkt naar hoe vaak ik een gloss gebruik ten opzichte van de mini lipsticks, dan zie je dat het een stuk langer duurt voordat een gloss op is dan de vloeibare lipsticks. Niet zo erg op zich, het is een heerlijk kleurtje en ik had deze mini op mijn bureau staan zodat ik hem vaak kon bijwerken. Ik kan deze kleur echt aanraden als je een niet al te heftige kleur wilt. Ondanks dat het een gloss is dekt de gloss echt goed!

Opgemaakte producten in 2023

Zo aan het einde van het jaar is het ook leuk om terug te blikken op de producten die ik heb opgemaakt. Hieronder heb ik een overzicht gemaakt met alle productcategorieën waarin ik tenminste 1 product heb opgemaakt:

CategorieAantal opgemaakt
Body Lotion1
Bronzer1
Concealer1
Conditioner2
Dagcrème6
Dry Shampoo3
Exfoliant2
Eyeliner5
Face Wash10
Finishing poeder1
Foundation1
Haarmasker2
Lipbalsem1
Lipgloss5
Lipliner1
Lipmasker1
Lipolie1
Lipscrub 1
Liquid Lipstick2
Mascara6
Masker1
Nachtcrème5
Oogcrème1
Oogprimer1
Primer2
Reinigingsbalsem4
Serum8
Setting poeder1
Setting spray2
Shampoo4
Toner6
Wenkbrauwgel1
Wenkbrauwpotlood4
Zonnebrand5
Totaal99

In totaal heb ik maar liefst 100 producten op weten te maken in 2023, met een totale (aankoop)waarde van €1543,17! Dat is wel echt een hoop geld. De hoge waarde geeft niet perse aan wat ik eraan heb uitgegeven, ik heb in de afgelopen jaren ook wat producten mogen ontvangen die ik nu opgemaakt waarvan ik ook de aankoopwaarde bijhoudt. Toch wel mooi om te zien hoeveel er op gaat in een jaar, ik blijf mijzelf er steeds maar weer over verbazen.

Dit was mijn project pan 2023, pan your darlings/enemies. Uiteindelijk ben ik best wel succesvol geweest: van de 17 producten waar ik mijn project pan mee ben begonnen heb ik bij 11 mijn doel gehaald. Daarnaast heb ik 5 producten tussentijds toegevoegd waarvan ik er 3 heb opgekregen. Geen slechte score! Later deze maand zal ik mijn project pan voor 2024 aankondigen. Daarin wil ik een aantal dingen voor mijzelf makkelijker maken.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.