Lifestyle

Inkijkje in mijn afwezigheid en terugkeer

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik voor het laatst een blog heb gepubliceerd. Dit zal je ongetwijfeld hebben gezien, want ja er kwamen geen nieuwe blogs. Op mijn instagram heb ik hier wel wat over uitgewijd, maar op Jo’s beauty corner heb ik jullie nooit meegenomen in de afgelopen maanden, dus bij dezen alsnog. Ik zal ook wat vertellen over hoe ik mijn terugkeer voor mij zie.

Toen ik eind augustus 2021 Jo’s Beauty Corner startte had ik een baan waarin ik weinig uitdaging vond. Ik was op zoek naar een uitlaatklep en vond die in het schrijven over gezichtsverzorging en make-upproducten. Mijn blog is lekker van start gegaan en heb inmiddels bijna 200 blogs geschreven over van alles en nog wat. In de afgelopen twee jaar heb ik het zo ver geschopt dat ik samenwerkingen mocht aangaan met prachtige merken en dat is zelfs PR toegestuurd kreeg, iets wat ik nog steeds zo bijzonder vind!

Vanaf juni 2022 heb ik een nieuwe baan waar ik met veel plezier werk. Hierin zit zoveel uitdaging dat ik heb gemerkt dat ik het steeds lastiger vond om tijd vrij te maken om mijn gedachten op digitaal papier te zetten. Ik werk 40 uur per week en heb een functie waarin ik veel verantwoordelijkheden heb en ook veel verantwoordelijkheid voel. Dat maakt dat ik de afgelopen maanden wat over mijn eigen grenzen ben gegaan. Met als gevolg dat ik in mijn vrije tijd eigenlijk niet meer achter een laptop wilde zitten en afgepeigerd op de bank zat.

Ik wil hier niet één grote klaagzang over werk houden. Ik vind mijn huidige baan fantastisch, maar zelfs de leukste baan heeft mindere kanten. Dat, in combinatie met persoonlijke eigenschappen zoals perfectionisch zijn en geen fouten durven te maken is soms niet echt een hele handige combinatie (kan ik uit ervaring bevestigen). Werk is belangrijk, maar lichamelijke en vooral mentale gezondheid is eigenlijk belangrijker. Als je lichamelijk en geestelijk lekker in je vel zit kun je je werk (of andere zaken) ook veel beter aan!

Door even minder tijd aan Jo’s Beauty Corner en mijn sociale media te besteden probeer ik wat meer tot rust te komen. Ik neem wat vaker een dag vrij en ben recentelijk ook op vakantie geweest. Sinds een aantal weken merk ik dat ik mijn blog en het maken van content begon te missen. Inmiddels post ik zo nu en dan weer wat op mijn instagram en tiktok en ik ben er ook klaar voor om weer langzaam het bloggen weer op te pakken.

Om mijzelf wat meer in acht te houden ga ik niet meer twee keer per week een blog schrijven en publiceren. Ik pak het wat rustiger aan en wil starten met één blog per maand. Het is niet veel, ik weet het, maar één blog is beter dan helemaal niks. Als het mij lukt om vaker te schrijven komen er zeker meer blogs, maar ik houd nu bewust die drempel laag om de lat niet te hoog te leggen voor mijzelf. Op die manier hoop ik dat je weer op een regelmatige basis wat nieuws te lezen krijgt van mij.

Mocht je tot het einde zijn gekomen, dan waardeer ik het enorm dat je de tijd hebt genomen om mijn gedachtenspinsels te lezen en dat je terug bent gekomen op mijn blog. Ik hoop dat je in de toekomst nog eens terugkeert voor een review of een andere soort blog!

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.