Beauty,  Skincare

Getest: Seventy-One Percent Zonnebrand SPF50

Ik had beloofd om deze zomer meerdere reviews over zonnebrandcrèmes te schrijven. Zo heb ik laatst de nieuwste SPF van Paula’s Choice voor je getest en een dagcrème met SPF van Seventy-One Percent. Vandaag kom ik weer op de lijn met een SPF, ook deze is van het Franse merk Seventy-One Percent! Dit merk richt zich op zonnebrandproducten die goed zijn voor mens en natuur. Alle producten van Seventy-One Percent zijn vrij van nanodeeltjes, parabenen, siliconen, sulfaten, alcohol en microplastics. De formules zijn ook zo ontwikkeld dat deze het koraal en de oceaan niet aantasten. In deze blog richt ik mij op een zonnebrand SPF50 die ideaal is voor de actieve (en minder actieve) mens onder ons!

Productbeoordeling

Waardering: 4 uit 5.
Ik vind het een fijne zonnebrand SPF50 voor buitenactiviteiten!

Meer over de zonnebrand SPF 50

De Eco Sun Shield (€24,99 voor 50ml) is een SPF met minerale UV-filters die niet alleen waterafstotend is maar ook de huid voedt en hydrateert. Ik heb hieronder de ingrediëntenlijst voor je uitgeplozen. De bron die ik hiervoor gebruik staan onder de tabel vermeldt. Ik ben geen dermatoloog of huidexpert. Ik probeer geen waardeoordeel over de individuele ingrediënten te geven omdat iedereen anders naar de ingrediënten kijkt met een andere achtergrond of overtuiging *disclaimer uit.

#IngrediëntUitleg
1Aqua (Water)Water, het meest voorkomende ingrediënt in gezichtsverzorging. Het wordt voornamelijk gebruikt als oplosmiddel voor ingrediënten die niet graag oplossen in oliën maar wel in water. In de huid werkt het hydraterend. Water dat in cosmetica wordt gebruikt is gezuiverd en en gedeïoniseerd (dit betekent dat bijna alle minerale ionen erin worden verwijderd). Zo kunnen de producten in de loop van de tijd stabieler blijven.
2Caprylic/Capric TriglycerideEen bekende huidverzachter die ervoor zorgt dat je huid fijn en zacht aanvoelt. Het komt van kokosnootolie en glycerine.
3Helianthus Annuus (Sunflower) Seed OilZonnebloemolie en een van de meest gebruikte plantoliën in huidverzorging. Het is een goede verzachter die ook de huid hydrateert. Het beschermt het oppervlakte van de huid en verbetert de beschadigde of geïrriteerde huidbarrière.
4Pongamia Glabra Seed OilKaranja olie afkomstig van de Pongami Pinnata boom die in Zuid-Oost Azië voorkomt. De olie heeft antiseptische eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt om condities zoals eczeem en psoriasis te behandelen. Karanja olie kan in producten als natuurlijk conserveermiddel gebruikt worden doordat het bacteriën en schimmelt controleert. De olie kan tevens zorgen voor meer voordelen op het gebied van antioxidanten.
5UndecaneDit is een verzachtend ingrediënt dat vaak samen gebruikt wordt met tridecane. Het paar vormt een lichtgewicht en zachte basis voor gezichtsverzorging. Het kan snel door de huid geabsorbeerd worden en een gladde afwerking geven. Hierdoor kan het soms als alternatief voor siliconen gebruikt worden.
6Titanium DioxideDit is een van de twee meest bekende minerale UV-filters. Het biedt bescherming over een breed spectrum (voornamelijk UV-B en UV-A II) en is erg stabiel. Daarnaast irriteert het de huid niet en wordt deze UV-filter als erg veilig beschouwd. Het nadeel van titanium dioxide is dat deze lastig uit te smeren is en een witte waas achterlaat.
7Zinc OxideDit is een minerale UV-filter dat erg lijkt op titanium dioxide. Zink oxide biedt bescherming tegen een breder spectrum aan UV-straling: het beschermt tegen UVA-I, UVA-II en UVB straling en is daarmee een van de beste UV-filters qua spectrum. Daarnaast is het een erg stabiele UV-filter en irriteert deze de huid niet. Zink oxide staat er wel om bekend dat het een witte waas achterlaat op de huid.
8GlycerinEen natuurlijk vochtinbrengend ingrediënt dat ook in de huid voorkomt. Het houdt de huidlipiden tussen de huidcellen in een gezonde staat, beschermt tegen irritatie en helpt bij het herstellen van de huidbarrière.
9Zea Mays (Corn) StarchMaïszetmeel. Dit is een wit tot geel poeder dat een hulpingrediënt is om fijne emulsies te vormen. Het geeft een fijn gevoel aan de huid, heeft een licht matterend effect, vermindert vettigheid en helpt een product zich beter te laten uitsmeren zonder een witte was of een glim achter te laten
10TridecaneEen verzachtend ingrediënt dat vaak gebruikt wordt in combinatie met andere verzachtende ingrediënten zoals undecane. Zo vormt het een mooie zachte basis voor verzorgingsproducten. Soms wordt het als alternatief
11Polyglyceryl-3 DiisostearateEen natuurlijke emulgator die een zacht een poederig gevoel geeft aan een formule. Het is erg zacht waardoor het aangeraden wordt voor producten voor mensen met een gevoelige huid of babyproducten.
12Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed OilJojoba olie. Dit is geen olie maar een was ester. Dit ingrediënt is heel stabiel en lijkt veel op de talg die mensen produceren. Hierdoor kan het de huid om de tuin leiden en laten denken dat er genoeg talg is aangemaakt. Jojoba olie hydrateert de huid en maakt het zacht en soepel.
13TrimyristinHelpt een product dikker te maken.
14C10-18 TriglyceridesHuidverzachtend, laat ingrediënten in elkaar oplossen.
15Parfum (Fragrance)Een ingrediënt dat ervoor zorgt dat het product fijn ruikt.
16Polyglyceryl-3 PolyricinoleateEen plantaardig ingrediënt dat helpt om water en olie te mixen (emulgator). Daarnaast kan het ook een product dikker maken.
17Polyglyceryl-2 DipolyhydroxystearateHelpt water en olie te mixen (emulgator).
18Stearic AcidEen veel voorkomende vetzuur dat veel taken verricht. Het zorg ervoor dat je huid mooi en zacht aanvoelt, geeft volume aan crèmeproducten en stabiliseert water en olie mixen.
19Jojoba EstersEsters die je huid zacht en glad laten aanvoelen. Jojoba esters hebben een superieure stabiliteit, zorgen voor niet-vette verzachting die goed opgenomen worden door de huid
20Magnesium SulfateEpsom zout dat een formule dikker kan maken.
21Palmitic AcidEen vetzuur dat van nature in de huid gevonden wordt. Het maakt de huid fijn en zacht in als het in vochtinbrengende crèmes voorkomt, het kan ook als schuim bouwende reiniger dienen in reinigers.
22Polyhydroxystearic AcidEen ingrediënt dat gebruikt wordt bij minerale UV-filters (titanium dioxide / zink oxide) of in make-upproducten om pigmenten beter te verspreiden. Er wordt ook gesteld dat het de UV-absorptie van een zonnebrandformule verhoogt en de witte waas die vaak wordt achtergelaten vermindert.
23SilicaEen wit poeder dat het bestandsdeel vormt van glas en zand. In cosmetica wordt het met name gebruikt om de huid mat te houden omdat het goed olie kan absorberen. Het is ook een hulpingrediënt om producten dikker te maken.
24Sodium ChlorideOftewel zout. Zout helpt producten dikker te maken en kan voorkomen dat ingrediënten niet mengen met elkaar (emulgerende werking). Zout is een fantastische dikmaker in reinigingsformules die gecreëerd worden met ionische reinigingsstoffen..
25Sodium BenzoateEen hulpingrediënt dat helpt om producten langer mooi te houden (conserveren). Het is op zichzelf niet sterk genoeg en wordt vaak met wat anders gecombineerd, vaak met potassium sorbate.
26PongamolDit ingrediënt blokkeert eigenschappen van andere ingrediënten. Vaak wordt dit gebruikt om de geur van een product te maskeren.
27Citric AcidCitroenzuur is een organisch zuur dat wordt gewonnen uit citrusvruchten. Het is een natuurlijk antioxidant en conserveermiddel. In verzorgingsproducten wordt dit ingrediënt gebruikt om de zuurtegraad van de samenstelling te reguleren. Citroenzuur is tevens een bekende AHA exfoliant. Het verwijdert voorzichtig dode huidcellen van de huid waardoor je huid zacht en fris aanvoelt.
28Sodium HydroxideEen vast wit alkalisch ingrediënt dat in kleine hoeveelheden gebruikt wordt om de pH-waarde van een product aan te passen.
29Xanthan GumEen veelvoorkomende dikmaker en emulsie stabilisator. Als een product te nat is kan een klein beetje van dit ingrediënt helpen om het maar meer gel-achtig te maken.
30Potassium SorbateEen conserveermiddel. Het is niet een sterke conserveerder en werkt niet echt tegen bacteriën, maar wel tegen gist en schimmel. Het is niet sterk genoeg op zichzelf, dus er zitten vaak meer conserveermiddelen in producten naast dit ingrediënt.
31TocopherolOftewel Vitamine E. Het is een in vet oplosbare antioxidant dat bescherming biedt tegen UVB-stralen. Het heeft verzachtende eigenschappen en werkt goed samen met vitamine C.
32LinaloolEen veelvoorkomend geur ingrediënt. Het oxideert wanneer het met lucht in aanraking komt en wordt dan allergenisch.
33CoumarinEen veelvoorkomend geuringrediënt dat een zoete, vanille, notige geur. Het is een ingrediënt dat een EU 26 geur is en apart vermeld moet worden vanwege de mogelijkheid tot een allergische reactie.
34Beta-SitosterolEen vetzuur dat van planten afkomstig is. Het lijkt op cholesterol wat van nature voorkomt in de huid. Het wordt gezien als een goed hydraterend en verzachtend ingrediënt.
35SqualeneEen olie-achtige vloeistof wat in plantoliën voorkomt. Veel talg wat de huid aanmaakt bevat squalene, wat betekent dat het een natuurlijke vochtinbrengende factor is. Squalene werkt als antioxidant, maar het is minder stabiel dan squalane.
36GeraniolEen veelvoorkomend geuringrediënt en ruikt naar roos. Net als linalool en limonene oxideert het in aanraking met lucht en wordt het allergenisch. Mensen met een gevoelige huid kunnen dit beter vermijden.
Bron: incidecoder

De zonnebrand SPF50 is op waterbasis en bevat de UV-filters titanium dioxide (#6) en zink oxide (#7) die beiden vrij van nanodeeltjes zijn. Deze twee minerale UV-filters bieden samen een bescherming over het hele UV-spectrum! Verder bevat deze SPF onder andere caprylic/capric triglyceride (#2) en zonnebloemolie (#3) die beiden de huid verzachten, glycerine (#8) wat hydraterend werkt, jojoba olie (#12) wat verzachtend werkt, silica (#23) wat overtollig olie kan absorberen en squalene (#35), een ingrediënt dat vochtinbrengend werkt.

Naast dit alles bevat de SPF ook een viertal geuringrediënten. Voor mij niet heel storend (mijn huid reageert er niet op), maar let erop als je hier gevoelig voor bent. Ik vind het prettig om te zien dat er best wat actieve ingrediënten in deze SPF zitten. Omdat het de laatste stap in je verzorgingsroutine is heeft het alleen maar voordelen als er ook lekker wat actieve ingrediënten in zitten! Kenmerkend voor dit merk is de hoeveelheid natuurlijke ingrediënten die in de producten zitten. Zo is maar liefst 99% van de ingrediënten van deze SPF van natuurlijke oorsprong.

De zonnebrand in gebruik

De structuur van de Seventy-One Percent zonnebrand SPF50
De structuur van de Seventy-One Percent zonnebrand SPF50

Alle producten van Seventy-One Percent zitten in vrolijke tubes die niet alleen recyclebaar zijn, maar zelfs voor 55% uit gerecycled plastic (namelijk melkflessen) bestaan! Ook deze zonnebrand met SPF50 zit in zo’n leuke verpakking. De SPF zelf heeft een crème-achtige kleur en is vrij dik. De geur is vrij neutraal en overheerst totaal niet. Hieronder zie je de SPF in actie.

Kenmerkend voor minerale SPF’s is dat ze een witte waas achterlaten en wat lastiger uit te smeren zijn. Deze zonnebrand met SPF50 is daar helaas geen uitzondering op. In eerste instantie zie je precies waar ik de SPF heb gesmeerd. De tactiek met deze zonnebrand SPF50 is om de SPF in ronddraaiende bewegingen uit te smeren, zo’n 30 tot 60 seconden te wachten en dan de rest weer verder uit te smeren. Het vergt een beetje geduld (en dat heb ik niet altijd) maar je ziet wel dat de witte waas steeds minder wordt!

De Seventy-One Percent zonnebrand SPF 50 in gebruik

Het is wellicht wat irrationeel, maar doordat hij zo dik aanvoelt en wat meer tijd nodig heeft om uit te smeren heb ik wel het gevoel dat mijn huid beter beschermt is tegen de zon. Ik vind hem daarom ook ideaal voor als je de hort op gaat. Of je nu wandelt, hardloopt, fietst of op een bootje van de zon aan het genieten bent, ik geloof echt dat je met deze SPF optimaal beschermt bent! Voor doordeweeks gebruik ik liever de dagcrème met SPF van Seventy-One Percent omdat deze sneller opgenomen is door mijn huid waardoor ik in de ochtend niet lang hoef te wachten met het aanbrengen van mijn make-up. Je kan echter ook deze SPF50 gebruiken onder je make-up. Zorg dan dat je hem goed laat intrekken!

Mijn mening over de zonnebrand SPF 50

Als ik zo terugkijk op mijn ervaringen met deze zonnebrand met SPF50 ben ik er erg enthousiast over! Zelf draag ik hem altijd als ik buiten ga hardlopen of wandelen. Met de felle zon van de afgelopen tijd blijft het belangrijk om je huid goed in te smeren en te beschermen tegen de zon. Met deze SPF voelt het ook echt alsof ik mijn huid goed bescherm!

Ik vind het een fijne SPF voor buitenactiviteiten!
Ik vind het een fijne SPF voor buitenactiviteiten!

Mocht je nu net zo enthousiast zijn als ik over deze zonnebrand SPF50, dan kun je hem bij Holland & Barrett kopen! Sinds kort verkoopt Holland & Barrett niet alleen deze SPF, maar ook andere producten van Seventy-One Percent. Ik ga zeker nog andere producten van dit merk proberen!

* Deze blog bevat een product dat ik heb gekregen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.