Beauty,  Skincare

Getest: L’Annon Amber Drops Olie Serum

Met mijn gecombineerde huid had ik het nooit zo op oliën. Lang dacht ik dat een olie niet geschikt was voor mijn huid omdat ik al veel olie (en talg) aanmaak en een olie dat niet verbetert. Sinds ik het olie serum van Witlof Skincare heb mogen proberen ben ik erachter gekomen dat je ook met een gecombineerde (of vette) huid een olie serum kan gebruiken, en dat dit ook positieve effecten op je huid kan hebben! In deze blog test ik een olie serum van een nieuw Nederlands merk, namelijk L’annon.

L’annon is een verzorgingsmerk dat producten maakt met alleen natuurlijke ingrediënten. Een van de supersterren bij L’annon is de tropische fruit Annona Muricata, oftewel zuurzak (ik had er ook nog nooit van gehoord). Op 19 mei heeft L’annon haar eerste product gelanceerd en ik verwacht dat er nog velen zullen volgen. In deze blog richt ik mij op het eerste product dat door L’annon uitgebracht is!

Productbeoordeling

Waardering: 4 uit 5.
Dit is een fijne olie, maar wel aan de dure kant

Meer over het olie serum

De L’annon Amber Drops Hydra Lock (€68 voor 30ml) is een olie serum wat de huid verzorgt, verzacht en hydrateert. Ik heb hieronder de ingrediëntenlijst voor je uitgeplozen. De bron die ik hiervoor gebruik staan onder de tabel vermeldt. Ik ben geen dermatoloog of huidexpert. Ik probeer geen waardeoordeel over de individuele ingrediënten te geven omdat iedereen anders naar de ingrediënten kijkt met een andere achtergrond of overtuiging *disclaimer uit.

#IngrediëntUitleg
1Annona Muricata Fruit Seed OilZuurzak olie. Deze olie is rijk aan vitamine C en onverzadigde vetzuren die hydraterend werken. Verder werkt deze olie goed tegen een jeukende, beschadigde of droge huid.
2Plukenetia Volubilis Seed OilSacha Inchi olie. Dit is een plantolie die verzachtend werkt en vol voedende en hydraterende vetzuren zit. Het bevat met name linoleenzuur, linolzuur en oliezuur. Verder zit er ook vitamine E in deze olie.
3Nigella Sativa Seed OilZwarte Komijnolie. Traditioneel wordt deze olie gebruikt onder andere vanwege zijn antihistamine, ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. De olie is rijk aan onverzadigde vetzuren (linolzuur en oliezuur), aminozuren, vitaminen en mineralen. Tevens heeft deze olie sterkte antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen. Daardoor wordt deze olie vaak aangeraden in de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.
4Adansonia Digitata Seed OilOftewel Baobabzaadolie. Net als andere plantenoliën zit het vol goede dingen: het bevat vitamine A, vitamine E en vitamine D3. Het is rijk aan voedende vetzuren. De vochtinbrengende eigenschappen van dit ingrediënt zijn groot. Het wordt snel door de huid opgenomen en kan zelfs de huidelasticiteit verbeteren. Het is een goede olie voor een droge huid en voor bijvoorbeeld eczeem of psoriasis.
5Brassica Oleracea Italica Seed OilBroccoli zaad olie. Deze gelige olie werkt verzachtend voor huid en haar. Het wordt tevens gebruikt als natuurlijk alternatief voor siliconen. De olie bestaat voornamelijk uit erucazuur, linolzuur en oliezuur.
6Rosa Canina Fruit OilRozenbottelolie. Het is dezelfde olie die van de zaden van de rozenbottelvrucht komt. Het staat bekend om de hoge hoeveelheid omega vetzuren en de huidherstellende eigenschappen. In tegenstelling tot wat vele beweren bevatten de zaden (en dus de olie) geen vitamine C. De antioxidante en regeneratieve eigenschappen komen waarschijnlijk van de in olie-oplosbare tocopherol en carotenoïden.
7TriheptanoinEen lichte, olieachtige vloeistof die werkt als een zeer goed smeerbaar en verzachtend middel met een lage viscositeit, waardoor de huid mooi en glad wordt.
8BakuchiolDit ingredient is afkomstig van de zaden van de Babchi, een plant die belangrijk is in indiaanse en Chinese geneeskunde. Recent is ontdekt dat bakuchiol een vergelijkbaar effect op de huid heeft als retinol (vitamine A). Beiden zorgen ervoor dat collageen in onze huid blijft. Het voordeel van bakuchiol is dat het minder neveneffecten heeft (in tegenstelling tot retinol). Tevens kan bakuchiol helpen retinol te stabiliseren, heeft het goede anti-acné eigenschappen, helemaal in combinatie met BHA.
9Curcuma Xanthorrhiza Root PowderKurkuma. Dit ingredient heeft antioxidante en antimicrobiële eigenschappen.
10BisabololEen van de actieve delen van kamille en functioneert als ontstekingsremmer en kalmeerder.
11TocopherolOftewel Vitamine E. Het is een in vet oplosbare antioxidant dat bescherming biedt tegen UVB-stralen. Het heeft verzachtende eigenschappen en werkt goed samen met vitamine C.
12UbiquinoneDit is een bekende antioxidant dat van nature in menselijke cellen gevonden wordt waar het een grote rol speelt in energie productie. Kan zou tevens de diepte van rimpels kunnen verminderen.
13Helianthus Annuus Seed OilZonnebloemolie en een van de meest gebruikte plantenoliën in huidverzorging. Het is een goede verzachter die ook de huid hydrateert. Het beschermt het oppervlakte van de huid en verbetert de beschadigde of geïrriteerde huidbarrière.
Bron: incidecoder; cosmeticawetgeving

Niet heel verrassend, maar het hoofdbestandsdeel van dit olie serum is zuurzak olie (#1). Deze olie bevat vitamine C en hydrateert de huid. Verder bevat het olie serum sacha inchi olie (#2) die de huid verzacht en verzorgt, zwarte komijnolie (#3) die rijk is aan onverzadigde vetzuren, baobabzaadolie (#4) wat vochtinbrengend werkt, broccoli zaadolie (#5) wat verzachtend werkt, rozenbottelolie (#6) wat helpt de huid te herstellen, bakuchiol (#8) wat een vergelijkbare werking heeft als retinol maar met minder bijwerkingen, kurkuma (#9) wat antioxidante eigenschappen heeft, bisabolol (#10) wat de huid kalmeert, vitamine E (#11) dat verzachtende eigenschappen heeft, ubiquinone (#12), een bekend antioxidant, en als laatste zonnebloemolie (#13), een ingrediënt dat de huid verzacht en hydrateert.

In een olie serum is het niet heel gek dat er meerdere oliën aanwezig zijn. Dit olie serum bevat maar liefst 7 verschillende oliën, meer dan de helft van de totale ingrediëntenlijst! Verder ziet de ingrediëntenlijst er voor mijn lekenogen prima uit. Dit olie serum bevat bijna uitsluitend actieve ingrediënten wat ik best knap vindt! Er zitten geen conserveermiddelen of ingrediënten die de structuur of geur bepalen. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en het olie serum is veganistisch en dierproefvrij.

De olie in gebruik

Het olie serum komt in een wit glazen flesje en is voorzien van een pipetje waarmee je de olie uit het flesje kan krijgen. Het pipetje werkt niet echt optimaal: het gaatje is te groot waardoor je moeilijk druppels uit het pipetje krijgt. Ik heb echter gehoord van L’annon dat ze dit zo snel mogelijk gaan oplossen, dus in nieuwe flesjes zul je dit probleem als het goed is niet hebben.

De olie zelf is geel van kleur (dat komt waarschijnlijk door de broccoli zaadolie) en voelt vettig aan, niet heel gek voor een olie serum. Het olie serum heeft ook best een kruidige geur waar je van moet houden. Ik ben er persoonlijk niet heel dol op, maar dat is echt een kwestie van smaak. De geur vervliegt vrij snel nadat je de olie hebt aangebracht op je huid (gelukkig).

De structuur van de L'annon Amber Drops Olie
De structuur van de L’annon Amber Drops olie

Ik gebruik zo’n 5 druppels als ik dit serum in de avond gebruik. Het is heerlijk om deze olie in je huid te masseren. Mijn huid gloeit helemaal en voelt lekker warm aan als ik met deze olie in de weer ga. Alleen de olie kan voldoende zijn als laatste stap in je avondroutine, maar ik smeer er ook regelmatig een nachtcrème overheen, dat kan prima. Ik gebruik de olie alleen in de avond: overdag glim ik al voldoende (zeker met dit warme weer). Tot nu toe merk ik nog weinig aan mijn huid maar zo lang gebruik ik deze olie ook nog niet. Vaak kan het even duren voordat je effecten van een product terugziet in je huid. Wat ik wel merk is dat mijn huid er niet negatief op reageert en niet vettiger wordt door de olie (yay!).

De L’annon Amber Drops olie in actie

Mijn mening over het olie serum

Samenvattend vind ik het een prettig olie serum in gebruik. Door de structuur denk ik dat alle huidtypes deze olie op kunnen nemen in hun verzorgingsroutine, ook als je een droge of gevoelige huid hebt. Het pipetje werkt niet optimaal, maar hier wordt gelukkig aan gewerkt. Wat ik wel een nadeel vind is de prijs, die is wel aardig aan de hoge kant. Nu weet ik is dat L’annon een startend merk is; ik kan me goed voorstellen dat het duurder is als je ingrediënten voor één product moet inkopen en dat je nog niet op grote schaal kan produceren. Mijn hoop is dat dit in de toekomst verbetert wanneer L’annon zich gevestigd heeft als verzorgingsmerk, want ik denk echt dat ze mooie producten kunnen maken!

Ik vind de L'annon Amber Drops een fijne olie!
Ik vind de L’annon Amber Drops een fijne olie!

Mocht je nu zelf deze olie willen proberen, dan kun je niet alleen de grote verpakking bij L’annon zelf kopen, maar ook een proefverpakking ter waarde van €5 als je de olie eens wilt proberen! Op de grote verpakking kun je met de code VOUCHER15 een korting krijgen van €15!

* Deze blog bevat een product dat ik heb gekregen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.