Beauty,  Make-up

Getest: Oden’s Eye Flora Story Palette

Oogschaduw vind ik één van de mooiste make-upproducten dat er bestaat. Door gebruik te maken van een of meerdere kleuren kun je ontzettend creatieve en kleurrijke looks maken. Ik draag bijna elke dag oogschaduw, maar vaak is dit wel veilig (lees: bruin en champagne kleuren). Groen is een kleur die ik echt onwijs mooi vind en die ik wat vaker ook naar werk wil dragen in de vorm van oogschaduw. In februari lanceerde het Zweedse merk Oden’s Eye de Perfect World collectie met onder meer dit oogschaduwpalette. Voor mij een mooie kans om wat uit mijn comfortzone te treden en te spelen met kleur. In deze blog lees je meer over dit oogschaduw palette en zie je een aantal looks die ik met het palette heb gemaakt.

Productbeoordeling

Waardering: 3.5 uit 5.
Dit palette is een mooie toevoeging aan mijn collectie!

Meer over het oogschaduwpalette

Het Oden’s Eye Flora Story Palette (€33,90) is in samenwerking met youtuber @makeup.just.for.fun ontworpen en is geïnspireerd op de natuur en specifiek op planten. Het palette bevat 10 kleuren waarvan 5 matte en 5 glanzende kleuren. Dit soort natuurlijke groentinten vind ik echt prachtig. De paarse kleuren in het palette vind ik wel spannend, maar zo op het eerste gezicht zien er er mooi uit.

Op de foto zie je de binnenkant van het Oden's Eye Flora Story Palette
De binnenkant van het Oden’s Eye Flora Story Palette

Het palette zit in een kartonnen verpakking met echt een prachtige illustratie op de voorkant. Ook heeft het palette een spiegel, dat vind ik zelf altijd fijn voor als je een palette meeneemt ergens naartoe. De swatches van de oogschaduwen zie je hieronder. Zowel de matte als de glanzende kleuren zien er zo op het eerste gezicht goed uit. Vooral de kleuren ‘lush’ en ‘magnolia’ spreken mij enorm aan, ondanks dat dit dan juist weer niet de groene kleuren zijn.

Op de foto's zie je swatches van het Oden's Eye oogschaduwpalette
Swatches van het Oden’s Eye Flora Story palette

Looks met het oogschaduwpalette

Ik heb een viertal looks gemaakt met dit palette en geprobeerd om zoveel mogelijk kleuren te gebruiken. De glanzende kleuren zijn in een look minstens zo mooi als in het palette. Door een glitter primer te gebruiken springen ze er nog meer uit! De matte kleuren stellen mij dan weer een beetje teleur. Als ik de matte kleuren probeer te vervagen wordt het een matte verschijning. Met name de donker groene kleur verdwijnt als je die probeert te vervagen. Ik heb verschillende oogschaduwprimers gebruikt maar daar wordt het helaas niet beter van. Als ik dan probeer om de donkergroene kleur wat meer zichtbaar te maken en te houden wordt het er helaas niet beter van zoals je ziet in de 4e look. De oogschaduw ziet er wat vlekkerig uit en daarmee ook niet zo mooi als dat ik had gehoopt.

Dit palette is denk ik een mooie toevoeging aan je collectie door de bijzonder goede glanzende kleuren en de kleuren die er in het palette zitten. Helaas krijg ik de matte kleuren niet altijd even goed zichtbaar op mijn ooglid, maar dit kan natuurlijk ook aan mij en mijn techniek (of het gebrek daaraan) liggen. Je kan er wat zachte looks maar ook zeker felle looks mee maken die geschikt zijn voor werk of voor een avondje stappen. Met dit palette heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Oden’s Eye en dit smaakt zeker naar meer! Ben je op zoek naar een palette met meer gangbare kleuren, dan is wellicht het By Dash Beauty Magical Glam palette iets voor jou!

Het Oden's Eye Flora Story Palette heeft geweldige shimmers!
Het Oden’s Eye Flora Story oogschaduw palette heeft mooie kleuren!

* Deze blog bevat een product dat ik heb ontvangen. Dit heeft geen invloed op mijn mening

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.