Beauty,  Make-up

Getest: Essence Lash Princess Liners

Eyeliner is een product wat ik maar lastig vind om te gebruiken. Een goede wing kan ik zeker nog niet plaatsen, maar tegenwoordig gebruik ik een eyeliner wel om een dun lijntje langs mijn wimperrand te plaatsen. Dat in combinatie met een rode lipstick geeft een mooie klassieke look wat ik zo nu en dan leuk vind om te dragen. Ik heb hier al eerder een eyeliner van Essence getest die ik ook goed vond werken. Essence is een tijdje geleden uitgekomen met nieuwe eyeliners in hun ‘lash princess’ collectie. Deze collectie bestond tot nu toe uit enkel mascara’s (die ik zelf nog niet geprobeerd heb), en nu zijn daar dus eyeliners bij gekomen. Vandaag vertel ik je meer over deze Essence Lash Princess liners!

Beschrijving

De Essence Lash Princess Liners (€2,99 per stuk) zijn viltstift eyeliners die in drie verschillende ‘kleuren’ beschikbaar zijn: bruin, zwart en waterproof zwart. Door de vilten applicator kun je precieze lijntjes tekenen en daarmee je look intensiferen! Ik heb hieronder de ingrediëntenlijst voor je uitgeplozen. De bron die ik hiervoor gebruik staan onder de tabel vermeldt. Ik ben geen dermatoloog of huidexpert. Ik probeer geen waardeoordeel over de individuele ingrediënten te geven omdat iedereen anders naar de ingrediënten kijkt met een andere achtergrond of overtuiging *disclaimer uit.

IngrediëntLiner – Bruin Liner – Waterproof zwart Uitleg
Aqua11Water, het meest voorkomende ingredient in gezichtsverzorging. Het wordt voornamelijk gebruikt als oplosmiddel voor ingrediënten die niet graag oplossen in oliën maar wel in water. In de huid werkt het hydraterend. Water dat in cosmetica wordt gebruikt is gezuiverd en en gedeïoniseerd (dit betekent dat bijna alle minerale ionen erin worden verwijderd). Zo kunnen de producten in de loop van de tijd stabieler blijven
Styrene/Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymer24Vormt een laag op de huid
Glycerin32Een natuurlijk vochtinbrengend ingrediënt die ook in de huid voorkomt. Het houdt de huidlipiden tussen de huidcellen in een gezonde staat, beschermt tegen irritatie en helpt bij het herstellen van de huidbarrière.
Butylene Glycol
3Wordt meestal gebruikt als oplosmiddel voor andere ingrediënten. Dit ingrediënt ondersteunt ook andere ingrediënten waardoor ze sneller opgenomen worden en dieper in de huid komen. Het zorgt het tevens voor dat het product makkelijker uit te smeren is en trekt water aan in de huid.
Alcohol Denat4
Een veelvoorkomend ingrediënt waar veel discussie over is. Het is een oplosmiddel voor ingrediënten die niet in water of olie willen oplossen, verhoogt de penetratie, creëert cosmetisch elegante en lichte formules, trekt goed samen en is antimicrobieel. Wanneer het een van de eerste ingrediënten van een product is kan het erg uitdrogend werken. Sommige experts denken dat regelmatige blootstelling aan alcohol de huidbarrière beschadigt en ontstekingen veroorzaakt
PPG-26-Buteth-265
Een hulpingredient dat vaak samen voorkomt met PEG-40 Hydrogenated Castor Oil. Samen werken ze samen als surfactant (verlaagt de oppervlaktespanning van de huid en helpt het product beter te verspreiden) en helpt om olie op te lossen in producten op waterbasis
PVP
5Zorgt ervoor dat er een er een samenhangende en continue dekking is wat ervoor zorgt dat foundations langer blijven zitten. Het nadeel van PVP is dat het van water houdt wat het laagje oplost
PEG-406
Helpt de huid om water vast te houden. Helpt tevens om andere ingrediënten op te lossen
Oleth-20
6Verlaagt de oppervlakte spanning van de huid en helpt het product makkelijker te spreiden
Carpylyl Glycol
7Een handig ingrediënt dat de huid fijn en zacht laat aanvoelen. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de effectiviteit stijgt van andere conserveermiddelen.
Sodium Laureth-12 Sulfate
8Verlaagt de oppervlakte spanning van de huid en helpt het product makkelijker te spreiden
Ammonium Hydroxide
9Hulpingrediënt dat de pH-waarde van een formule op de goede waarde zet
Phenoxyethanol
10Een veelgebruikt conserveermiddel
Dehydroacetic Acid
11Conserverend
CI 77266 (Nano)
12Carbon, zwart kleurpigment
Bron: incidecoder

De ingrediëntenlijst van deze twee eyeliners is niet super spannend. Beiden zijn op waterbasis en bevatten glycerine (#3/#2) wat vochtinbrengend werkt. In de bruine eyeliner zit nog alcohol denat (#4), wat een uitdrogend effect op de huid kan hebben als het in grote getale aanwezig is. Wat mij verder opvalt is dat de ingrediëntenlijst van de zwarte eyeliner ietsje langer is, dat komt denk ik doordat het een waterproof eyeliner is waar je specifieke ingrediënten voor nodig hebt.

De eyeliners in gebruik

De eyeliners zien er een beetje uit als een soort viltstiften. Ze zijn wat kort en dik qua verpakking en beiden hebben een spitse viltstift punt waarmee je precieze lijnen kan maken. Wat ik fijn vind aan deze eyeliners is dat ze niet uitlopen (zoals de boozyshop eyeliner dat helaas wel deed). Dat maakt het een stuk makkelijker om een precieze lijn te zetten. Ik vind het verder ook wel leuk dat Essence niet voor alleen zwart is gegaan, maar ook een bruine eyeliner heeft ontwikkelt! Bruin is vaak ietsje minder hard wat ik erg mooi vind.

Op de foto zie je twee lijntjes die ik met de eyeliners heb getekend
Swatches van de Essence liners

Ik heb hieronder close-up foto’s van beide eyeliners. Ik vind dat ze beiden erg goed aan te brengen zijn en dat ze ook goed gepigmenteerd zijn. De eyeliners drogen goed op maar worden niet korrelig of iets dergelijks. Met de bruine eyeliner is het lijntje wel iets dikker, maar dat ligt volledig aan mijn gebrek aan vaardigheid als het om het zetten van eyeliner gaat. Op de foto’s draag ik ze zonder oogschaduw.

Ik heb de bruine eyeliner ook met oogschaduw geprobeerd en dan is met name de bruine eyeliner wat subtieler, maar wel op een mooie manier vind ik. Het voegt echt wel wat toe aan een oogschaduw look! Wat ook mooi meegenomen is, is dat beide eyeliners ook goed te verwijderen zijn met een reinigingsbalsem of olie. Niks is zo vervelend als make-up wat heel mooi zit, maar er vervolgens niet af te halen valt. Daar heb je met deze eyeliners gelukkig geen last van!

Al met al ben ik erg te spreken over beide eyeliners. In de paar jaar dat ik nu make-up gebruik ben ik tot de realisatie gekomen dat dit soort viltstift eyeliners het beste werken voor mij. Hierdoor pak ik de eyeliners ook wat vaker en wordt ik er dus ook weer wat handiger in. Win-win situatie dus!

Je kan deze eyeliners bij de Kruidvat halen voor een heel leuk prijsje (€2,99!). Dat is het fijne aan essence: de prijzen die zij rekenen voor hun producten zijn altijd heel schappelijk.

Op de foto zie je mij met de lash princess liners
Deze Lash princess liners werken geweldig!

* Deze blog bevat producten die ik zelf heb gekocht


Productbeoordeling

Lash princess liner – bruin

Waardering: 4.5 uit 5.

Lash princess liner – zwart (waterproof)

Waardering: 4.5 uit 5.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.