Beauty,  Make-up

De wenkbrauwproducten gids

Wenkbrauwen kunnen niet alleen je make-uplook, maar je gezichtsuitstraling bepalen. Ik teken nu sinds een jaar of drie mijn wenkbrauwen in, maar toen ik daarmee begon kon ik door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer zien. Er zijn zoveel verschillende wenkbrauwproducten, maar de vraag blijft wat het effect is van al die producten op je wenkbrauwen en daarmee welke het beste bij je wensen past. Om je wat meer te helpen heb ik hier een wenkbrauwproduct gids voor je opgesteld!

In deze gids ga ik je verschillende wenkbrauwproducten laten zien. Natuurlijk ga ik de wenkbrauwproducten ook in de praktijk laten zien op mijn eigen wenkies. Voor dit overzicht heb ik verschillende wenkbrauwproducten van Benefit Cosmetics gekocht, een merk dat bekend staat om haar fijne wenkbrauwproducten.

Micropotlood

Benefit Precisely My Brow Pencil
Het Benefit Precisely My Brow Pencil


Een van de meest gebruikte wenkbrauwproducten is het micro potlood. Door de dunheid van het potlood kun je wenkbrauwhaartjes nabootsen en daarmee een natuurlijke wenkbrauw maken. Als je wenkbrauwen hebt die je licht wilt opvullen, of waarbij je losse haartjes wilt bijtekenen is dit het product voor jou. Het nadeel van het micropotlood is wel dat je er relatief snel doorheen gaat (of ik in ieder geval).


Op de foto’s hierboven zie je het effect van het Precisely My Brow Pencil in de kleur 3.5 Neutral Medium Brown. Je ziet dat mijn wenkbrauw er wat voller en natuurlijk uitziet. Ikzelf gebruik graag een micropotlood, maar ik merk dat ik door micropotloden vlieg (in veel empties updates zie je een micropotlood terugkomen). Dat maakt dat ik zelf ook op zoek ben gegaan naar een ander wenkbrauwproduct waar ik wat langer mee doe.

Driehoekpotlood

Benefit Goof Proof Brow Pencil
Het Benefit Goof Proof Brow Pencil


Wil je meer dan alleen wenkbrauwhaartjes tekenen, dan is een driehoekspotlood voor jou. Door de vorm kun je strakke lijntjes trekken om de wenkbrauwen te vormen of om individuele haartjes te tekenen. Daarnaast kan je het brede deel van een driehoekspotlood gebruiken om de wenkbrauwen efficiënter in te vullen. Het voordeel van een driehoekspotlood is dat je er een stuk langer mee doet dan bijvoorbeeld een micropotlood.


Hierboven zie je het effect van het Goof Proof Brow Pencil in de kleur 3.5 Neutral Medium Brown. Een driehoekspotlood zoals deze is wat minder precies in mijn ervaring in vergelijking met een micropotlood. Het voordeel is wel dat je lang doet met een driehoekspotlood, veel langer dan een micropotlood. Je kan met een driehoekspotlood ook stakke lijntjes trekken, maar dat vergt wel wat oefening moet ik bekennen.

Pomade

Benefit Powmade Brow Pomade
Het Benefit Powmade Brow Pomade


Wil je ultieme controle over je wenkbrauwen? Dan is een wenkbrauwpomade wellicht wat meer voor jou. Een pomade is een crème-gel die je met een schuine kwast aanbrengt. Breng een beetje pomade aan op je kwast en teken losse haartjes. Daarnaast kun je de kwast gebruiken om je wenkbrauwen in hun geheel op te vullen. Hoewel een pomade erg veelzijdig is, heeft het wel een leercurve. Het kostte mij best wel wat slechte wenkbrauwen voordat ik een beetje door had hoe je het beste de pomade kan aanbrengen. Mijn tip: dip je kwast maar licht in de pomade!


Op de foto’s hierboven zie je het effect van de Powmade Brow Pomade in de kleur 3.5 Neutral Medium Brown. Je ziet dat mijn wenkbrauw wat dikker is aangezet als je het vergelijkt met de andere wenkbrauwproducten. Met wat oefening kun je mooie wenkbrauwen tekenen die er superstrak uitzien! Ikzelf gebruik liever een potlood, maar dat heeft ook met ervaring te maken, want een pomade kan echt een mooi effect geven.

Wenkbrauwgel

Benefit Gimme Brow
Benefit Gimme Brow


Het makkelijkste wenkbrauwproduct is een getinte wenkbrauwgel. In een getinte wenkbrauwgel zitten vaak kleine vezeltjes die ervoor zorgen dat je wenkbrauwen niet alleen kleur krijgen, maar er ook voller uitzien. Zelf gebruik ik een getinte wenkbrauwgel vaak op dagen waarop ik weinig make-up draag. Een wenkbrauwgel is het perfecte product als je snel je wenkbrauwen in vorm wilt hebben en niet al te veel hoeft op te vullen.


Hierboven zie je de Gimme Brow in de kleur 3 Neutral Light Brown in actie. Je ziet dat mijn wenkbrauw wat minder vol eruit ziet ten opzichte van de andere wenkbrauwproducten, en tegelijkertijd ook wat natuurlijker. Als je wat ‘gaatjes’ in je wenkbrauwen hebt is een wenkbrauwgel wellicht wat minder geschikt. Ik vind hem zelf heerlijk op dagen waarop ik eigenlijk alleen mascara en een gloss draag (en dan dus ook een wenkbrauwgel).

Wenkbrauwpoeder potlood

Benefit Gimme Brow Volumizing Pencil
Het Benefit Gimme Brow Volumizing Pencil


Natuurlijk zijn het micropotlood en het driehoekspotlood ook wenkbrauwpotloden, maar daarnaast heb je ook een ‘echt’ potlood, in de zin dat je hem moet slijpen. Een wenkbrauwpoeder potlood is een vaste wenkbrauwpoeder die makkelijker in gebruik is. Door de microvezels die in het potlood zitten krijgen je wenkbrauwen meer volume.


Op de foto’s hierboven zie je het effect van de Gimme Brow Volumizing Pencil in de kleur 3.5. Een wenkbrauwpoeder potlood geeft een mooi natuurlijk uiterlijk aan je wenkbrauwen. Het voordeel van een wenkbrauwpoeder potlood is dat je de kleur goed kan opbouwen. Je kan met een wenkbrauwpoeder potlood strakke lijntjes trekken wanneer je hem goed slijpt. Je kan ook een losse wenkbrauwpoeder gebruiken, maar een potloodvorm werkt denk ik toch wel wat fijner.

Microfilling pen

Benefit Brow Microfilling Pen
Het Benefit Brow Microfilling Pen


Als laatste een product wat een microbladed look aan je wenkbrauwen geeft. Een microfilling pen bevat een getinte inkt die via drietandige punt aangebracht kan worden. Door de vorm van de punt worden je wenkbrauwen natuurlijk opgevuld met het gevoel van echte haartjes. Een microfilling pen staat weliswaar niet bovenaan de lijst meestgebruikte wenkbrauwproducten, maar hij is zeker niet te onderschatten wanneer je op zoek bent naar een wenkbrauwproduct dat makkelijk in gebruik is en voor natuurlijke wenkbrauwen zorgt.


Hierboven zie je de Brow Microfilling Pen in de kleur Light Brown in actie. Je ziet dat de microfilling pen wat kleur geeft aan mijn wenkbrauw maar het natuurlijk houdt. Ik zie persoonlijk wat minder individuele haartjes na gebruik van de microfilling pen, maar alsnog vind ik het wel een mooi effect hebben.

De wenkbrauwproducten naast elkaar.

Om je nog een mooi overzicht te geven heb ik hieronder alle wenkbrauwproducten naast elkaar gezet zodat het wat makkelijker vergelijken is. De keuze voor een wenkbrauwproduct kan lastig blijven, soms blijft het een kwestie van verschillende producten proberen om te zien wat werkt. Desondanks hoop ik dat deze gids je een beetje helpt in de zoektocht naar jouw perfecte wenkbrauwproduct. Voor mij was het in ieder geval een leuk experiment waar ik zelf ook weer veel van geleerd heb!


Bij onder andere de Douglas kun je de wenkbrauwproducten van Benefit aanschaffen. Douglas organiseert regelmatig een shopping night waarbij je 25% korting krijgt, ik zou daar zeker op wachten! Met welk product vul jij je wenkbrauwen in?

* Deze blog bevat producten die ik zelf heb gekocht

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.