Beauty,  Make-up

Getest: By Dash Beauty’s oogschaduwpalette

Oogschaduw vind ik een van de mooiste producten als het om make-up gaat. Je kan een make-up look zo creatief maken als dat je wilt door gebruik van oogschaduw. Ik wil hier op Jo’s Beauty Corner wat vaker reviews van oogschaduwpaletten plaatsen (tot nu toe staan er nog maar 2 online). Met de lancering van By Dash Beauty’s eerste oogschaduw palette ga ik maar gelijk aan de slag!

By Dash Beauty Magical Glam Palette
By Dash Beauty Magical Glam Palette

Swatches

Het Magical Glam oogschaduwpalette (€39,95 voor 18 kleuren) biedt een mooie variatie aan neutrale en wat fellere kleuren waardoor je dit palette voor elke gelegenheid kan gebruiken. Het palette bevat 11 matte en 7 glanzende kleuren die mooi te combineren zijn. De oogschaduwen zijn talk- en parabeenvrij, veganistisch en dierproefvrij! Daarnaast bevatten de oogschaduwen jojobaolie wat hydraterend werkt en olijfolie, beiden tevens een bron van vitamine E. Ik geef toe dat ik niet helemaal weet hoe actieve ingrediënten in poeder formules zoals oogschaduw functioneren, maar het kan denk ik ook geen kwaad!

Swatches van het By Dash Beauty palette
Swatches van het By Dash Beauty palette


Het palette heeft een kartonnen verpakking en bevat aan de binnenkant een spiegel (vind ik erg fijn). Swatches van de kleuren zie je hieronder. Zowel de matte als de glanzende kleuren swatchen best goed! Hoewel swatches niet alles zeggen over de kwaliteit op het oog biedt dit wel goede hoop. Vooral de glanzende kleuren springen er voor mij echt uit. Met name de kleuren ‘enchanting’ en ‘mystery’ spreken mij enorm aan. Ik heb expres een filmpje van de swatches gemaakt zodat de glanzende kleuren beter tot hun recht komen. Daarin zie je dat de kleuren ‘enchanting’ en ‘mystery’ een mix van kleuren lijkt te zijn waardoor ze een extra dimensie krijgen.

Looks

Swatches zijn natuurlijk leuk, maar leuker is om het palette ook daadwerkelijk te gebruiken Ik heb met dit palette een aantal verschillende ooglooks gemaakt om de variatie van het palette te testen. Hieronder zie je twee looks die wat meer neutraal van aard zijn. Als je op zoek bent naar een palette waarmee je niet al te heftige looks wilt maken is dit jouw palette. Voor mij is hij bijna perfect als palette om doordeweeks te gebruiken. Het enige wat ik eigenlijk mis is een champagne achtige kleur (zeg maar een iets lichtere versie van ‘gleam’), maar dit is wel een beetje muggenziften.


Ben je op zoek naar een palette waarmee je wat meer kan uitpakken, dan is dit palette ook heel goed te gebruiken! Ik heb een look gemaakt die wat extremer is. Ook die kleuren zijn geweldig gepigmenteerd en zijn goed te vervagen. Met name de glanzende kleur ‘Mystery’ vind ik echt gewelig, die is zo bijzonder! Wat ik wel merk is dat de matte oogschaduwen een beetje fall out hebben in het palette zelf, maar dat is iets waar ik mijzelf niet zo aan stoor, bijna elk oogschaduw palette heeft dat wel.

Gebruikte kleuren: inspiring, glamorous, abundant, passionate, energetic, mystery, magical

Conclusie

Al met al denk ik dat dit een mooi palette is voor mensen die net beginnen met make-up en voor mensen die op zoek zijn naar wat meer kleur. Het fijne aan de opzet van dit palette is ook dat elke kolom een mooie, samenhangende look maken. De drie kleuren in een kolom complementeren elkaar mooi waardoor je met die drie kleuren al een mooie look kan maken! Ik heb bijna elke kleur gebruikt en ik vind het leuk om een mix van neutrale en kleurrijke kleuren te hebben. Zwart en grijs gebruik ik eigenlijk nooit, maar het is goed dat het erin zit voor diegenen die dat wel doen! Zoals eerder gezegd mis ik eigenlijk alleen een champagne achtige kleur, maar die kan ik wellicht zelf maken door wat glanzende kleuren te combineren.

By Dash Beauty Magical Glam Palette
Het By Dash Beauty Magical Glam Palette is ideaal voor beginners en ervaren make-uppers!


Het palette nu al verkrijgbaar! Met de kortingscode ‘Jolanda15’ krijg je 15% korting op het oogschaduw palette en de andere producten van By Dash Beauty! Hier vind je mijn reviews van de andere producten van By Dash Beauty

* Deze blog bevat een product dat ik heb ontvangen. Dit heeft geen effect op mijn mening.


Productbeoordeling

Waardering: 4.5 uit 5.

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.