Beauty,  Make-up

Uitgelicht: Beeby Beauty

Hoewel het hier op Jo’s Beauty Corner niet heel vaak te zien is ben ik een groot liefhebber van lipsticks. Ik heb wel een aantal reviews geschreven over lipsticks, bijvoorbeeld over de vloeibare lipsticks van SLA Paris en By Dash Beauty. De hoogste tijd dus om weer eens wat tijd hier aan lipsticks te besteden! In deze blog staan de lipproducten van Beeby beauty centraal!

Beeby Beauty is een Brits merk dat slechts een jaar nog maar bestaat. Beeby Beauty maakt lipproducten die veganistisch en parabeen vrij zijn. Daarnaast doneren zij bij elke bestelling 50 pence aan een goed doel dat vecht voor een betere mentale gezondheid! De eerste collectie is in februari 2022 gelanceerd en bevat lipliners, vaste en vloeibare lipsticks en lipglosses. In deze blog laat ik je een lipliner, vaste en vloeibare lipstick zien! Ik heb ervoor gekozen om geen lipgloss aan te schaffen omdat ik er daar al zoveel van heb (van lipsticks ook, maar in mijn hoofd mag het dan wel).

Swatches van de Beeby Beauty lipproducten
Swatches van de Beeby Beauty Lipproducten


Lipliner

Beeby Lip Liner - Classy
De Beeby Beauty Lip Liner in Classy


De lipliner (£8 voor 7 gram) is beschikbaar in vier verschillende kleuren. Ze zijn zacht, maar tegelijkertijd gepigmenteerd en blijven goed zitten. Ik ben zelf voor de kleur ‘Classy’ gegaan, een wat donkerbruine, neutrale kleur. Ik heb op de foto hierboven swatches van de drie producten die ik heb gekocht.

Beeby Beauty lipliner - Classy
De Beeby Beauty Lipliner in Classy

Ik ben meestal niet zo van de donkere lipkleuren, maar deze lipliner is echt fantastisch! De lipliner is zeker zacht, maar daardoor juist ook goed aan te brengen op de lippen. De kleur is ook niet precies bruin, maar er zit ook iets van een rood tintje in denk ik. Ik vind hem in ieder geval erg mooi, je zou zelfs alleen de lipliner kunnen dragen in combinatie met bijvoorbeeld een gloss!

Matte Lipstick

Beeby Beauty Matte Lipstick - Adorable
De Beeby Beauty Matte Lipstick in Adorable


De matte lipstick (£15 voor 36 gram) is, net als de lipliner en de vloeibare lipstick, verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. De lipsticks worden beschreven als romig (‘creamy’ in het Engels) met tegelijkertijd een matte afwerking. Ik heb de kleur ‘Adorable’ gekocht, ook weer een wat neutralere kleur.

Je kan de lipstick natuurlijk met en zonder lipliner dragen. Op de foto’s hierboven heb ik de lipstick op zonder lipliner (links) en met lipliner). De combinatie met de lipliner vind ik echt fantastisch, het is dan zo’n unieke maar mooie kleur voor mijn gevoel! Het is een hele mooie neutrale kleur die bij veel looks mooi staat denk ik. Van de matte afwerking merk ik persoonlijk niet heel veel, maar dat vind ik ook niet zo erg.

Dat de lipstick erg romig is merk je bij het aanbrengen en als je de lipstick op hebt. Hij draagt heel fijn! Het enige nadeel wat ik heb is dat de lipstick wel wat afgeeft zoals je hierboven ziet. Nu heb ik dat persoonlijk bij bijna alle vaste lipsticks, en zul je de lipstick gedurende de dag wel wat bij moeten werken. Een vette lunch overleeft deze lipstick niet (welke wel eigenlijk?).

Matte Liquid Lipstick

Beeby Beauty Matte Liquid Lipstick - Cinnamon
De Beeby Beauty Matte Liquid Lipstick in Cinnamon


Als laatste de matte liquid lipstick (£14 voor 29 gram/5,5 ml), ook verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Ook de vloeibare lipsticks hebben een matte afwerking en beloven lang houdbaar op de lippen te zijn. Van de vloeibare lipsticks heb ik de kleur ‘Cinnamon’.

Eigenlijk draag ik bij een vloeibare lipstick geen lipliner, heb hier niet direct een verklaring voor maar het is wel zo. Op de foto’s hierboven zie je de vloeibare lipstick zonder (links) en met lipliner (rechts). De vloeibare lipstick is super gepigmenteerd, dus van de lipliner zie je niet zo heel veel meer. De vloeibare lipstick droogt mat op en blijft daarna best goed zitten!

In tegenstelling tot de vaste lipstick geeft deze lipstick nauwelijks af. Een goede maaltijd zal hij niet compleet overleven, maar wel beter dan de vaste lipsticks (zoals dat vaker is met vloeibare lipsticks). Omdat hij mat opdroogt voelt hij wat droog op de lippen aan, daar moet je wel van houden. Ik vind het persoonlijk wel fijn, maar ik weet ook dat niet iedereen hier fan van is. De oplossing is dan om er een gloss overheen te dragen. Je kan ook in plaats van de vloeibare lipstick voor de vaste lipstick gaan als je dat droge gevoel niet wilt hebben. Dat scheelt je gelijk ook een teleurstelling, want Beeby Beauty heeft vorige week aangekondigd dat de vloeibare lipsticks gaan verdwijnen.

Al met al ben ik super enthousiast over de producten van Beeby Beauty! Omdat het een Brits merk is betaal je wel inklaringskosten, wat de producten wel iets duurder maakt. In mijn ogen zijn de producten dit dubbel en dwars waard! Wat een ander nadeel is, is de manier van betaling. Op dit moment kun je alleen met een credit card betalen, in ieder geval als je je producten naar Nederland laat verzenden. Ik hoop dat ze in de toekomst met een paypal optie komt, want niet iedereen heeft een credit card.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook producten van Beeby Beauty aanschaffen? Dat kan via deze link.

* Deze blog bevat producten die ik zelf heb gekocht. Ik heb van Beeby Beauty korting op de producten gekregen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.


Productbeoordeling


Lipliner

Waardering: 5 uit 5.


Matte Lipstick

Waardering: 4 uit 5.


Matte Liquid Lipstick

Waardering: 4 uit 5.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.