Project Pan,  Project Pan Updates

Project Pan 2023: Start

In mijn vorige blog sloot ik mijn project pan 2022 af. Mijn project pan ging mij in 2022 aardig goed af als ik dat over mijzelf mag zeggen. Ik vind het ook leuk om wat gerichter producten te gebruiken en zo ook de progressie te monitoren. Van mijn vorige project pan heb ik ook weer een hoop geleerd wat ik meeneem naar mijn project pan voor 2023.

Mijn project pan 2023 zal er aan de ene kant wat anders uit zien, en aan de andere kant ook weer totaal niet. Het ziet er anders uit omdat ik niet meer producten opneem die ik sowieso opmaak en die ook lastig te volgen zijn, zoals mascara, en wenkbrauwgels. Het ziet er hetzelfde uit omdat ik weer een hoop producten uit heb gekozen (bijna een ‘full face’ zoals ze dat mooi in het Engels zeggen) waar ik dit jaar mee aan de slag wil gaan.

Ik heb enerzijds voor producten gekozen waarvan ik weet dat ze opkomen/ de pan zal raken om mijzelf een beetje gemotiveerd te houden, en anderzijds heb ik ook wat uitdagendere producten gekozen. Dit jaar heet mijn project pan ‘Pan Your Darlings and Enemies’. Ik heb deze titel gekozen omdat ik dit jaar mij wat meer ga richten op producten die ik fijn vind (mijn ‘darlings’) en producten die ik graag op wil maken om verschillende redenen (mijn ‘enemies’). Ik ga proberen het zo in te richten dat ik voor elke enemy die ik opmaak een darling terugbreng en andersom. Hieronder zal ik laten zien wat er allemaal in mijn project pan 2023 zit!

Anastasia Beverly Hills Loose Setting Powder – Translucent

Anastasia Beverly Hills Loose Setting Powder – Translucent


Dit eerste product is gelijk een enemy om meerdere redenen. De voornaamste reden is toch wel dat de poeder wel echt heel wit is en ook wit uitslaat. Dat is oke als je foundation iets te donker is, maar vooral in de zomer (wanneer ik poeder het meest gebruik) maakt deze poeder mij onnodig bleker. Tijd dus om hem op te maken. Ik gebruik hem al een tijdje zoals je kunt zien, er zit nu nog zo ongeveer de helft aan product in.

Benefit Hoola Bronzer (travel size)

Benefit Hoola Bronzer (travel size)


Deze bronzer van Benefit (gerepressed in een andere verpakking) was mijn eerste high end bronzer. Ik vind het een goede kleur en hij werkt ook mooi op de huid. Deze bronzer is een darling; ik heb zelfs al een vol formaat van deze bronzer liggen. Juist omdat ik een back-up heb, heb ik ervoor gekozen om deze bronzer op te nemen in mijn project pan. Je ziet dat er niet zoveel meer van over is, dus ik verwacht er niet het hele jaar over te doen.

Benefit Porefessional Setting Spray

Benefit Porefessional Setting Spray


Dit is een hele fijne setting spray, hij zat in mijn favorieten van 2022 (link) en er komt zeker binnenkort een review over. Het leuke aan setting sprays in een project pan is dat je van die streepjes op de fles kan doen waardoor je mooi de vooruitgang ziet! Ik heb denk ik iets meer dan de helft nog over van deze spray, het is wel wat lastig te zien moet ik je bekennen.

By Dash Beauty Liquid Lipstick – Velvet Touch (mini)

By Dash Beauty Liquid Lipstick - Velvet Touch (mini)


Dit is een prachtige kleur die voor elke dag geschikt is. De reden dat ik hem als enemy beschouw heeft met het formaat te maken. Dit jaar wil ik proberen mijn mini’s op te maken, dat moet haalbaar zijn (hoop ik). Ik hoop dat het een beetje lukt om de progressie zichtbaar te maken, dat gaan we eind deze maand zien!

By Dash Beauty Gloss – Pure Love (mini)

By Dash Beauty Gloss - Pure Love (mini)


Ook dit is een enemy vanwege het formaat en mijn doel om de mini’s op te krijgen in 2023. Deze gloss lijkt qua kleur enorm op de vloeibare lipstick, maar dan dus in glossvorm. De glosses van By Dash Beauty zijn enorm gepigmenteerd en zitten ook heel fijn (net als de vloeibare lipsticks trouwens). Het is zeker geen straf om deze op te maken.

Colourpop That’s Taupe

Colourpop That's Taupe


Elk jaar heb ik een aantal oogschaduwpaletten in mijn project pan. Dit jaar heb ik voor twee paletten gekozen, waarvan dit er eentje is. Dit palette is echt ideaal voor doordeweeks (voor mij dan). Het is een echte darling van mij. Het wordt denk ik wel lastig om een pan te raken aangezien ik in nog geen een kleur echt een deukje heb geslagen. Ik hoop dat het mij lukt om voor het einde van het jaar in tenminste één kleur de pan te raken.

Colourpop Going Coconuts

Colourpop Going Coconuts


Dit is het restant van mijn eerste Colourpop Going Coconuts palette (ja ik heb een 2e nieuw liggen). In vier van de 6 kleuren zit al een flinke pan. Mijn doel voor dit palette is om wat kleuren op te maken, en minimaal de pan te raken in de twee overgebleven kleuren. Dit is een van mijn favoriete paletten, maar omdat ik er een back-up van heb ga ik hem toch als enemy zien.

Doucce Lip Definer Pencil – Estella

Doucce Lip Definer Pencil - Estella


Dit is mijn allereerste lippotlood, gekregen in een beautybox (volgens mij een Styletone). Het is een fijn potlood met een mooie kleur die ik bij veel verschillende lipsticks kan gebruiken. Ik denk dat het vrij makkelijk wordt om deze op te maken, maar we gaan het zien. Omdat hij zo veelzijdig is, en het mijn eerste lippotlood is, is het een darling.

Elf Poreless Putty Primer

Elf Poreless Putty Primer


Ook een darling: de Elf Poreless Putty Primer. Dat het een darling is, is geen geheim als je naar de foto kijkt, er zit al een flinke deuk in! Het fijne aan deze primer is dat hij mijn poriën minder zichtbaar maakt en onder veel verschillende foundations te gebruiken is. Ik gebruik hem erg graag (zoals je ziet) en het is dan ook echt geen straf om deze op te maken. Ik ben wel benieuwd hoe lang het duurt voordat hij ook echt op is.

Elf Instant Lift Brow Pencil – Neutral Brown

Elf Instant Lift Brow Pencil – Neutral Brown


Ik ben groot fan van de producten van Elf, maar dit wenkbrauwpotlood is daar niet persé eentje van. De kleur is prima, maar ik vind de punt vooral te dik. Daardoor kun je niet echt precies werken en worden mijn wenkbrauwen wat grover dan dat ik soms zou willen. Deze enemy is gelukkig al bijna op, dus ik verwacht er ook niet al te lang meer mee te doen.

Fenty Beauty Eaze Drop Blurring Skin Tint – 3

Fenty Beauty Eaze Drop Blurring Skin Tint - 3


Deze skin tint is een van mijn favoriete foundations (hij staat ook in mijn lijstje met favorieten van 2022). De dekking is licht, maar hij ligt heel fijn op de huid en egaliseert deze toch. Ik gebruik hem het liefst op werkdagen, of in de zomer wanneer ik niet veel dekking wil. Het is zeker een darling van mij geworden.

Fenty Beauty Killawatt Highlighter – Lightning Dust/Fire Crystal

Fenty Beauty Killawatt Highlighter - Lightning Dust/Fire Crystal


Deze highlighter was mijn eerste aankoop bij Sephora in Frankrijk. Het leuke aan deze duo highlighter is dat de linkerkant een subtiele highlighter is, terwijl de rechterkant want extremer is. Hierdoor kun je heel mooi je niveau van highlighter opbouwen. De linkerkant gebruik ik het vaakst, daar verwacht ik dan ook wel een pan in als eerste. De rechterkant gebruik ik ook als highlight op de binnenkant van mijn ooglid!

Mac Cosmetics Sheertone Blush – Pinch Me


Dit is toch zo’n mooie kleur, echt perfect voor elk seizoen als je het mij vraagt. Het is officieel een sheertone blush (een blush met een transparante, opbouwende dekking en natuurlijke finish volgens Mac), maar hij is onwijs gepigmenteerd! Je hebt maar een klein beetje nodig voor een mooie kleur op je wangen. Ik heb deze al een tijdje, maar dat is niet te zien op de foto’s. Om die reden is het een enemy, omdat ik denk dat ik heel lang bezig ga zijn om er een pan in te krijgen (of een zichtbare deuk).

Maybelline New York Fit Me Matte + Poreless Powder – 120 Classic Ivory

Maybelline New York Fit Me Matte + Poreless Powder - 120 Classic Ivory


Officieel is dit een poeder foundation, maar ik gebruik het als finishing poeder om mijn gezicht te matteren en mijn bronzer en blush wat samen te blenden. Eigenlijk is hij wat aan de donkere kant (in de zomer werkt hij beter). Eind vorig jaar heb ik de pan geraakt, en ik denk dat ik die pan snel kan uitbreiden. Omdat ik liever weer een finishing poeder wil gebruiken is dit een enemy.

Nars Radiant Creamy Concealer – Creme Brulee

Nars Radiant Creamy Concealer – Creme Brulee


Vorig jaar heb ik een review geschreven over deze concealer. Spoiler alert, ik vind hem heel fijn in gebruik. De kleur is goed (ik heb hem in de winkel met een medewerker uitgezocht) en hij dekt goed. Vooral vanwege de kleur is het een darling. Ik hoop dat de vooruitgang wel wat zichtbaarder wordt, want nu kan ik nog geen streepjes op de verpakking zetten.

Shiseido Lipstick – RD501 Ruby Copper

Shiseido Lipstick - RD501 Ruby Copper

Dit wordt een van mijn uitdagingen dit jaar: een rode lipstick opmaken. Ik heb dit jaar als doel om meer rode lipstick te dragen, om die reden heb ik deze lipstick gekozen voor mijn project pan. Het is een mini, en helaas is deze kleur ook niet meer verkrijgbaar. Het is een prachtige kleur, maar hij loopt wel wat uit (zelfs met een lipliner). Ik ben stiekem wel benieuwd of ik elke maand een streepje kan zetten!

Too Faced Shadow insurance

Too Faced Shadow insurance


Het laatste product (vooralsnog) in mijn project pan 2023. Deze oogschaduw primer gebruik ik nu al zo lang, en het einde komt maar niet in zicht. Gelukkig is het wel een fijne oogschaduwprimer, anders was ik niet zover gekomen denk ik. Ik heb een hoop oogschaduwprimers liggen die ik wil gebruiken, daarom wil ik deze ook graag opmaken dit jaar.

Dit is mijn project pan 2023. De start is met 17 producten, en hopelijk komen daar gedurende het jaar meer producten bij die in plaats van opgemaakte of gepande producten komen. Ik ga jullie weer maandelijks op de hoogte houden van mijn progressie!

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.