Beauty,  Skincare

Getest: Clay and Glow Makeup Remover

Je gezicht reinigen is denk ik de belangrijkste stap in je avondroutine. Alleen door je gezicht goed te reinigen kun je onzuiverheden voorkomen en krijgt je huid de kans om eventuele actieve ingrediënten die je daarna gebruikt goed op te nemen en te verwerken. Wanneer je make-up draagt (zoals ik), dan is reinigen nog belangrijker. Ik reinig mijn gezicht in de avond twee keer: de eerste keer verwijder ik mijn make-up en ander vuil dat zich door de dag heen op mijn gezicht heeft gemanifesteerd. Met de tweede reiniger verwijder de restjes make-up en maak ik mijn huid goed schoon. Vandaag vertel ik je meer over een reiniger van Clay and Glow die als eerste reiniger gebruikt kan worden!

De Clay and Glow Foaming Micellar Makeup Remover (€20,95 voor 150 ml) is een schuimende reiniger die je (niet waterproof) make-up verwijdert en tegelijkertijd je huid gehydrateerd houdt. Dat laatste zou wel fijn zijn want veel reinigers hebben de neiging om de huid wat uit te drogen. Ik heb hieronder de ingrediëntenlijst voor je uitgeplozen. De bron die ik hiervoor gebruik staan onder de tabel vermeldt. Ik ben geen dermatoloog of huidexpert. Ik probeer geen waardeoordeel over de individuele ingrediënten te geven omdat iedereen anders naar de ingrediënten kijkt met een andere achtergrond of overtuiging *disclaimer uit.

#IngrediëntUitleg
1Aqua/Water Water, het meest voorkomende ingrediënt in gezichtsverzorging. Het wordt voornamelijk gebruikt als oplosmiddel voor ingrediënten die niet graag oplossen in oliën maar wel in water. In de huid werkt het hydraterend. Water dat in cosmetica wordt gebruikt is gezuiverd en en gedeïoniseerd (dit betekent dat bijna alle minerale ionen erin worden verwijderd). Zo kunnen de producten in de loop van de tijd stabieler blijven
2Cocamidopropyl Betaine Een veelvoorkomend ingrediënt in reinigers. Dit ingrediënt is goed in het stabiliseren van schuim
3Coco-Glucoside Een reiniger van plantaardige oorsprong (kokos- palmpitolie, glucose) dat gemiddeld tot veel stabiel schuim geeft. Het is tevens biologisch afbreekbaar en mild voor de huid
4Aloe Barbadensis Leaf Juice Aloë is een goede vochtinbrenger en heeft meerdere, zowel ontstekingsremmende als antibacteriële componenten. Het helpt ook om wonden te helen en bij huidregeneratie in het algemeen.
5Glycerin Een natuurlijk vochtinbrengend ingrediënt die ook in de huid voorkomt. Het houdt de huidlipiden tussen de huidcellen in een gezonde staat, beschermt tegen irritatie en helpt bij het herstellen van de huidbarrière.
6Betaine Heeft huidbeschermende en vochtinbrengende eigenschappen.
7Sodium Chloride Zout is een fantastische dikmaker in reinigingsformules die gecreëerd worden met ionische reinigingsstoffen, zoals sodium laureth sulfate.
8ParfumEen ingrediënt dat ervoor zorgt dat het product fijn ruikt (allergeen vrij)
9Lactic Acid Is de ener meest onderzochte AHA na glycolzuur. Verwijdert voorzichtig dode huidcellen zodat en frisse en zachte huid tevoorschijn komt. Heeft goede hydratatie eigenschappen en kan in hoge concentraties helpen bij de stevigheid van de huid en rimpels
10Sodium Benzoate Een hulpingrediënt dat helpt om producten langer mooi te houden (conserveren). Het is op zichzelf niet sterk genoeg en wordt vaak met wat anders gecombineerd, vaak met potassium sorbate
11Potassium SorbateEen conserveermiddel. Het is niet een sterke conserveerder en werkt niet echt tegen bacteriën, maar wel tegen gist en schimmel. Het is niet sterk genoeg op zichzelf, dus er zitten vaak meer conserveermiddelen in producten naast dit ingrediënt
Bron: incidecoder


Clay and Glow staat erom bekend dat hun producten uit weinig ingrediënten bestaan, fijn voor mij want dat maakt het uitzoekwerk wat simpeler. Het laat daarnaast ook zien dat je met weinig ingrediënten ook (hopelijk) goede producten kan maken. Deze reiniger is op waterbasis en bevat tevens aloë vera sap (#4) dat vochtinbrengend werkt en ontstekingsremmende eigenschappen heeft, glycerine (#5) dat ook vochtinbrengend werkt, betaïne (#6) dat naast vocht inbrengen ook de huid helpt te beschermen en melkzuur (#9), een AHA exfoliant.

Het is een fijne, overzichtelijke ingrediëntenlijst, waar jammer genoeg wel parfum op staat (dat volgens Clay and Glow allergeen vrij is). Ik vind persoonlijk parfum een overbodig ingrediënt, maar ik moet hierbij wel zeggen dat ik het iets minder erg vind omdat het een reiniger betreft die je ook weer van je huid afspoelt.

De reiniger komt in een karakteristieke roze fles met een pompje dat de reiniger als schuim aflevert (kun je dat zo zeggen?). Ik heb eerder de face wash van Clay and Glow geprobeerd (ik heb er geen review over geschreven helaas), maar daar was ik niet zo tevreden over omdat hij voor mijn gevoel mijn huid niet goed schoonmaakte. Mijn hoop is dat deze reiniger dat wel wat beter doet.

Schuim van de foaming makeup remover
Schuim van de foaming makeup remover


Op het filmpje hieronder zie je de reiniger in actie. Wat ik fijn vind is dat het schuim niet al te snel verdwijnt als je het inmasseert in de huid. Ik gebruik twee pompjes om mijn gezicht schoon te maken en dat is qua hoeveelheid voor mij voldoende. Nadat ik de reiniger in mijn huid heb gemasseerd pak ik een wasbaar wattenschijfje of doekje (zoals bijvoorbeeld deze van Boozyshop) die ik vochtig maak om vervolgens de reiniger samen met de make-up van mijn gezicht te halen.


Over het algemeen verwijdert hij mijn make-up redelijk goed. Vloeibare lipstick en mascara (niet waterproof) vindt hij echter wel lastig om goed te verwijderen. Ik heb de reiniger nu een maand elke avond gebruikt en elke keer valt het mij op dat ik met mijn tweede reiniger nog mascara verwijder. Ook zie ik vaak nog restjes lipstick op mijn lippen zitten die ik er nog wat moet boenen na deze reiniger te hebben gebruikt.

Na gebruik van de reiniger merk ik dat mijn huid wat droog is, hierbij moet ik wel zeggen dat ik dat droge gevoel bij de meeste reinigers heb, dus dat is niet heel speciaal (voor mij dan). Wat ik echter wel vervelend vind ik dat de reiniger kan zorgen voor een prikkend gevoel in mijn ogen (dat zie je ook op het filmpje). Soms heb ik dit niet, maar ik kan niet echt verklaren waarom ik soms wel prikkende ogen van deze reiniger krijg en soms niet. Door je gezicht af te spoelen met water verdwijnt het gevoel weer, dat scheelt dan nog wel.

Al met al vind ik de reiniger wel oké, maar geef ik de voorkeur aan een reinigingsbalsem of olie zoals die van Paula’s Choice. Die verwijderen alle make-up (ook mascara en vloeibare lipstick), drogen mijn huid minder uit en resulteren niet in prikkende ogen (ook wel zo prettig). Ik zou hem nu niet gelijk in de prullenbak mieteren, maar een nieuwe fles kopen ga ik voorlopig denk ik ook niet doen. Best wel jammer, want ik ben natuurlijk het liefst positief over producten! Maar goed, als het niet doet wat het zou moeten doen wil ik daar ook eerlijk in zijn, gelukkig heeft Clay en Glow ook andere producten waar ik positiever over ben (zoals het kleimasker).

De Clay and Glow makeup remover
Helaas geen aanrader, de Clay and Glow makeup remover

Wil je zelf de schuimende reiniger proberen, of een andere product van Clay and Glow? Je kan ze bij Clay en Glow zelf kopen of bij Boozyshop. Als je de producten in het echt even wilt bekijken kun je dit bij Ici Paris XL doen.

* Deze blog bevat een product dat ik zelf heb gekocht


Productbeoordeling

Waardering: 2.5 uit 5.

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.