Mineralissima minerale make-up
Beauty,  Make-up

Mineralissima minerale make-up: Bellissima?

Ik daag mijzelf graag uit. Niet alleen in het dagelijkse leven, maar ook als het om beauty en make-up gaat. Vandaag ga ik de uitdaging aan met minerale make-up van Mineralissima! Ik vertel je meer over minerale make-up, laat je zien hoe je het aanbrengt en natuurlijk zal ik je ook mijn eerlijke mening geven. Zou minerale make-up echt fijner zijn dan reguliere make-up?

Minerale make-up

Als je make-up gebruikt gebruik je over het algemeen ‘reguliere’ make-up, ik in ieder geval wel. De meeste normale make-up bestaat uit bestanddelen die zowel uit de natuur gewonnen worden als in het lab gemaakt worden. Die bestanddelen zorgen ervoor dat je poriën minder zichtbaar zijn, je huid beschermen tegen de zon en het product zelf langer houdbaar houden. Hartstikke leuk natuurlijk, tenzij je allergisch bent voor een van deze bestanddelen, dan is het wat minder leuk.

Een wat minder bekend alternatief is minerale make-up. Dit is make-up waarbij de hoofdbestandsdelen natuurlijke materialen zijn zoals mica, zinkoxide of ijzeroxide. Het voordeel van minerale make-up is dat het over het algemeen minder bestanddelen bevatten waar je mogelijk allergisch voor bent. Zo bevat minerale make-up vaak geen conserveermiddelen, simpelweg omdat het niet nodig is. Tegelijkertijd zou minerale make-up langer op de huid moeten blijven zitten zodat je zorgvuldig gemaakte look tot in de late uurtjes mooi blijft! (bron: Mineralissima)

Mineralissima is een merk dat zich specialiseert in minerale make-up. Het merk bestaat sinds 2007 en heeft minerale make-up van primer tot oogschaduw. Je kan werkelijk een ‘full face’ minerale make-up bij Mineralissima aanschaffen. Nog leuker is dat ze van alle producten testers verkopen zodat je niet gelijk grote potten hoeft te kopen wanneer je nog niet zeker weet of het bij je past. Persoonlijk vind ik het altijd heel positief wanneer een merk testers verkoopt. Voor mij is dit een laagdrempelige manier om een merk te leren kennen, ideaal!

Minerale make-up aanbrengen

Het aanbrengen van minerale make-up is een uitdaging op zichzelf (voor mij dan). Dat komt doordat de meeste minerale make-up een losse poeder is die alle kanten op kan gaan. Mineralissima geeft gelukkig een uitleg over hoe je de make-up het beste kan aanbrengen (Bron: Mineralissima):

  • Stap 1 minerale make-up aanbrengen
  • Stap 2 minerale make-up aanbrengen
  • Stap 3 minerale make-up aanbrengen
  • Stap 4 minerale make-up aanbrengen
  1. Breng een klein beetje poeder in de deksel van het potje.
  2. Pak een dichte (kabuki) kwast en draai deze in het dekseltje zodat je de make-up goed in de kwast krijgt.
  3. Tik de kwast af tegen de zijkant van het potje om zo overtollige make-up uit je kwast te krijgen.
  4. Hanteer een cirkelvormige beweging om de make-up aan te brengen op de huid.
  5. Herhaal de bovenstaande stappen totdat je de gewenste dekking hebt.

Een volledige look met minerale make-up

Zoals gezegd kun je dus een volledige make-up look maken met de producten van Mineralissima. Ik neem de uitdaging lekker serieus en heb een volledige look testers gekocht. Bij Mineralissima kun je de testers los kopen, of een testpakket waarin je een mini kabuki kwast krijgt, twee kleuren foundations, een bronzer of blush, een concealer of highlighter en een primer of finishing poeder. Ik heb dit testpakket aangeschaft en aangevuld met een blush, een compact foundation, een highlighter, oogschaduwprimer en oogschaduw. Hieronder leg ik per product wat meer uit en laat ik zien hoe het op mijn huid reageert. Om het wat makkelijker te maken heb ik per product deze steeds aan de linkerkant van mijn gezicht aangebracht (voor de kijkers rechts).

Mineral Primer Flawless Base

‘Not to prime is a crime’ zegt de beauty influencer NikkieTutorials. De Mineral Primer Flawless Base (€13,95/€2,50) egaliseert en matteert de huid. Hoewel de primer er wat wit uitziet is hij heel goed te vervagen op de huid. Je ziet op de foto niet al te veel verschil, maar ik heb wel het idee dat mijn huid wat matter oogt, precies wat ik wil!

Voorbeeld van de Mineralissima primer
De primer zit aan de linkerkant (voor de kijkers rechts)

Mineral Foundation

Voor mij is de minerale foundation toch wel onderdeel wat mij het meeste aantrekt aan minerale make-up. De minerale foundation (€19,95/€2,50) is verkrijgbaar in 16 verschillende kleuren. Ik heb de kleuren Bamboo en Walnut, op basis van het kleuradvies zijn dat waarschijnlijk mijn zomer en winterkleuren. De kleur Bamboo heeft een neutrale ondertoon terwijl de kleur Walnut een neutraal olijfkleurige ondertoon heeft.

Make-up met alleen de foundation
De foundation zit aan de linkerkant (voor de kijkers rechts)

Op de foto hierboven heb ik de kleur Bamboo aangebracht. De foundation geeft in principe een lichte dekking. Ik heb nu twee laagjes aanbracht en voor mij is de dekking prima, maar als je een wat vollere dekking wilt weet ik niet zeker of je dat met deze foundation kan bereiken. De foundation egaliseert mijn huid mooi zonder super aanwezig te zijn. Persoonlijk vind ik het er mooi uitzien!

Compact Mineral Foundation

Ben je niet zo van de losse foundation poeder, dan is er ook de compacte foundation (€27/€3,50)! Deze is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren en levert iets minder troep op dan de minerale foundation omdat het dus een vaste poeder is. Ik heb deze poeder (in de kleur Nellie) tot nu toe alleen gebruikt om de oogschaduw primer mee te setten, maar ik denk dat je een vergelijkbare dekking krijg als met de minerale foundation. Ik vind het wel fijn om te zien dat ze ook vaste poeders aanbieden oor de mensen die geen fan zijn van losse poeders.

Skin Fix Concealer

Ik heb het geluk dat ik niet heel veel concealer nodig heb. Ik gebruik een klein beetje onder mijn ogen voor een frisse blik en een beetje om oneffenheden wat minder zichtbaar te maken als ik die heb. De Skin Fix Concealer (€14,95/€3,95) is beschikbaar in 6 verschillende kleuren: 3 kleuren die betrekking hebben op je huidskleur en 3 kleuren die je als kleur corrector die helpen om een bepaalde toon te corrigeren. Helaas is het kleurenbereik van de concealer niet al te groot, hopelijk komt dat nog in de toekomst.

Een voorbeeld van de Mineralissima concealer
De concealer zit aan de linkerkant (voor de kijkers rechts)

Ondanks dat de kleur (Light) best wel heftig eruit ziet op de swatch is de concealer goed te vervagen. De dekking is heel mooi vind ik. Op de foto hieronder zie je duidelijk verschil, de linkerkant (voor de kijkers rechts) ziet er wat frisser uit. Toevallig had ik twee oneffenheden waar ik de concealer op kon testen. De oneffenheden werden wel iets minder zichtbaar maar verdwenen niet totaal. Deze concealer is denk ik ideaal voor mensen die niet persé op zoek zijn op naar een volle dekking, maar die maar een beetje nodig hebben.

Mineral Bronzer

Bronzer is een product wat ik pas later heb ontdekt en echt kan helpen om weer wat kleur in je gezicht terug te brengen. De Mineral Bronzer (€16,95/€2,50) is beschikbaar in 8 verschillende kleuren. Mineralissima heeft ook vaste bronzers (€27/€3,50) als je geen losse bronzer wilt gebruiken. Deze is er in 2 kleuren beschikbaar in zowel een grote als een testvariant. Helaas heb ik hier geen tester van om aan je te laten zien.

Een voorbeeld van de mineralissima bronzer
De bronzer zit aan de linkerkant (voor de kijkers rechts)

Ik heb de kleur Ibiza, een bronzer met een neutrale ondertoon. De bronzer is niet super gepigmenteerd, wat ik persoonlijk erg fijn vind aan een bronzer. In het begin lijkt hij best intens, maar doordat de bronzer goed te vervagen is kun je goed de intensiteit bepalen van de bronzer. Daardoor is de bronzer geschikt voor praktisch iedereen doordat je de bronzer ook wat feller aan kan zetten.

Mineral Blush

Blush, inmiddels één van mijn favoriete make-upproducten! Ook de Mineral Blush (€16,95/€2,50) is in 8 verschillende kleuren beschikbaar. Naast vaste bronzers zijn er ook vaste blushes (€27/€3,50) te koop bij Mineralissima. Ook van de vaste blush zijn er 2 kleuren beschikbaar, en ook van deze vaste blush heb ik helaas geen tester om aan je te laten zien (maar gelukkig wel de losse blush).

Van de blush heb ik de kleur Abricot, een perzikachtige kleur met een shimmer erin. Ik ben zelf niet zo van de shimmer blushes, ik heb liever een matte blush. Fijn is ook dat Mineralissima blushes heeft die een matte finish hebben, zo is er voor ieder wat wils. Ondanks de shimmer vind ik het wel een hele mooie kleur die mij denk ik goed staat!

Een voorbeeld van de mineralissima blush
De blush zit aan de linkerkant (voor de kijkers rechts)

Wat ik merk met het gebruik van de blush is dat het wel wat lastiger is om hem goed te vervagen. Ik weet nog niet zeker of dat aan de blush zelf ligt, of aan het feit dat het een testpotje is met een klein dekselte. Doordat het een klein potje is, kun je geen grote kwasten gebruiken waardoor je het product wat lastiger door de kwast heen kan verspreiden.

Mineral Highlighter

Highlighters zijn zo mooi. Met een highlighter kun je heel precies een accent leggen op bepaalde delen van je gezicht en die laten oplichten (de letterlijke vertaling van een highlighter). Er zijn 3 kleuren beschikbaar van de Mineral Highlighter (€13,95/€4,50). Er is ook een highlight/contour palette beschikbaar als je geen losse highlighter wilt gebruiken.

een voorbeeld van de mineralissima highlighter
De highlighter zit aan de linkerkant (voor de kijkers rechts)

In eerste instantie schrok ik een beetje van de intensiteit van de highlighter (ik heb de kleur Velvet). Je hebt echt maar een beetje nodig van deze highlighter blijkt maar weer. Helaas is hij op de foto niet zo goed te zien. Wat ik merk bij gebruik van deze highlighter is dat het nog even zoeken is naar een balans tussen enerzijds de shimmer en anderzijds de onderliggende kleur van de highlighter. Ik vind een semi-intense highlighter best mooi, maar ik hoef geen witte streep op mijn gezicht te hebben. Dit is een kwestie van oefenen; het voordeel van de losse highlighter is dat je het heel makkelijk kan opbouwen!

Stay All Day Oogschaduw Primer

De mineralissima oogschaduw basis

Praktisch elke dag draag ik oogschaduw. Voor mij is een oogschaduwprimer essentieel: ik wil graag dat mijn oogschaduw de hele dag goed blijft zitten en er aan het einde van de dag net zo mooi uitziet als in de ochtend wanneer ik het net heb aangebracht. De Stay All Day Oogschaduw Primer (€13,95/€3) is een vloeibare oogschaduw basis die ervoor moet zorgen dat je oogschaduw beter blijft zitten.

Ik heb de oogschaduwbasis getest op twee manieren: door hem met wat poeder te setten en door direct oogschaduw aan te brengen. Mij is geleerd dat je een oogschaduwbasis moet poeder moet zetten zodat je oogschaduw nergens meer naartoe gaat, dat is wat we allemaal willen toch?!

De status van mijn oogschaduw

Op de foto hierboven zie je hoe mijn oogschaduw eruit ziet na een dag op te hebben gehad, waarbij ik de oogschaduwbasis alleen op mijn linkeroog (voor de kijkers rechts) heb geset met de compacte poeder. Helaas zie ik maar weinig verschil tussen beide ogen. De oogschaduw is niet goed blijven zitten en is in de fijne lijntjes gaan zitten. Voor mij werkt de oogschaduw basis dus helaas niet zo goed; niet alles kan goed bevallen natuurlijk.

Minerale oogschaduw

De laatste producten die ik van Mineralissima getest heb zijn de losse oogschaduwen. De minerale oogschaduwen (€9,25/€2,20) zijn er in maar liefst 38 verschillende kleuren in zowel matte als glanzende kleuren! Daarnaast zijn er ook 3 oogschaduw duo’s, maar die heb ik niet getest. Ook de oogschaduwen zijn losse poeders die je met een platte oogschaduwkwast het beste kan aanbrengen.

Zelf heb ik de kleuren Aruba en Adore getest. Waar Aruba een mooie roze-gouden glimmer oogschaduw is, is Adore een rood-paarse glimmer die er echt uitspringt. De kleuren zijn goed aan te brengen met een platte kwast. Doordat het losse oogschaduwen zijn heb ik soms wel last van wat ‘fall-out’: wat oogschaduw dat van de kwast afvalt terwijl je deze aanbrengt. Gelukkig is dat wel goed op te lossen, maar tevens is het iets om rekening mee te houden.

een voorbeeld van de oogschaduw

De kleuren die ik geprobeerd heb vind ik echt prachtig, ze hebben een mooie selectie aan kleuren waar je de mooiste looks mee kan maken. Waar ik iets minder enthousiast over ben is de testverpakking waar de kleur in kwam. In feite zit de oogschaduw in een los zakje (wat ik goed snap) wat het wat lastig maakt om de oogschaduw goed op te pikken. Het resultaat was dat er net zo veel oogschaduw op mijn tafel lag als op mijn ooglid.

Minerale make-up of liever reguliere?

Al met al ben ik aardig positief over de minerale make-up van Mineralissima! Je moet er een beetje een handigheidje in krijgen om de make-up aan te brengen, maar ik vind het een mooi effect hebben. Wat mij ook opvalt is dat mijn gezicht een stuk minder glimt met deze make-up, dat had ik eigenlijk niet verwacht! Wel denk ik dat je met reguliere make-up een vollere dekking kan creëren in vergelijking met minerale make-up. Voor mij persoonlijk is dat ook de afweging die ik maak: als ik wat meer dekking wil ga ik voor reguliere make-up en als ik wat minder dekking wil pak ik de minerale make-up erbij. Wat mij betreft is de minerale make-up van Mineralissima ook wel echt bellissima (Italiaans voor mooi)!

een look met mineralissima make-up

Heb jij wel eens minerale make-up gebruikt? Laat je ervaringen vooral in de reacties weten! Bij Mineralissima kun je verschillende testsetjes aanschaffen als je minerale make-up wilt proberen

* Deze blog bevat producten die ik zelf hebt gekocht

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.