Beauty,  Make-up

Uitgelicht: Maria Malki Cosmetics

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Maria Malki Cosmetics is een Nederlands/Belgisch merk (Maria Malki komt uit Nederland maar bestellingen worden vanuit België verstuurd, oftewel ik weet het niet zeker) dat inmiddels een mooie collectie aan verschillende producten te koop heeft staan. Ikzelf heb ook een leuke collectie aan producten van dit merk bij elkaar verzameld, tijd dus om wat uitgebreider stil te staan bij dit merk en de producten!

Maria Malki Cosmetics verkoop wimpers, make-upproducten en accessoires, poeder puffs, gezichtsreiniger pads en kwasten! Ik heb niet in elke categorie een product om je te laten zien, in deze blog concentreer ik mij op de wimperkruller, wimpers, wimperlijm en poeder puff.

Deluxe Lash Curler

De wimperkruller van Maria Malki Cosmetics (€17,95) is uniek op meerdere manieren. Ten eerste, hij is roze (de wimperkrullers die ik ken zijn vaak zilver/grijs). Daarnaast heeft de wimperkruller een kammetje waardoor de wimperharen goed verspreid worden en niet samenklonteren. Ik krul mijn wimpers elke dag dat ik make-up draag (mijn wimpers zijn van het niveau dakpan) en ga dus vrij snel door wimperkrullers heen (of in ieder geval het kussentje dat in de kruller zit).

Op de foto’s zie je van boven naar beneden: mijn wimpers ongekruld, mijn wimpers gekruld met een reguliere wimperkruller en mijn wimpers gekruld met de wimperkruller van Maria Malki Cosmetics. Ik moest in het begin even wennen aan het kammetje, maar daar ben je met een week aan gewend. Ik vind dat je best wel verschil ziet ten opzichte van een reguliere wimperkruller. Mijn wimpers zijn meer gekruld en de haartjes zijn ook wat meer gesepareerd. Ik ben erg positief over deze wimperkruller! Pluspunt is ook dat hij er super leuk en uniek uitziet!

Volle Wimpers

Maria Malki heeft wel 15 (!) verschillende stijlen nepwimpers! De wimpers (€12,95 – €14,95) zijn van faux mink gemaakt (en zijn daarmee vegan) en kunnen of een zwarte of een doorzichtige wimperrand hebben, afhankelijk van de stijl die je kiest.

Ik heb momenteel drie stijlen nepwimpers die je hierboven van links naar rechts ziet: ‘Julia’, ‘Bella’ en ‘Naturelle’. De drie stijlen die ik momenteel heb zijn redelijk verschillend van elkaar, maar Maria Malki heeft nog heftigere wimpers als je meer van dramatische wimpers bent!

Op de foto’s hierboven zie je de drie stijlen volle wimpers op alleen het linkeroog (voor de kijkers rechts). Bij mijn andere oog heb ik alleen mascara aangebracht zodat je goed het verschil ziet tussen wel en geen wimpers. De wimpers zitten erg prettig; na een tijdje voel je niet meer dat je de wimpers op hebt! Zoals je ziet ben ik niet zo van de dramatische wimpers, maar gelukkig heeft Maria Malki zoveel stijlen dat er echt voor ieder wat wils is!

Halfvolle wimpers

Sinds kort heeft Maria Malki Cosmetics ook halve wimpers! Deze wimpers (€10,99) zijn ook vegan en uitermate geschikt als je een beginner bent in het plakken van wimpers (mag ik mijzelf nog een beginner noemen?). Deze limited editie serie bevat drie stijlen wimpers waarvan ik er twee heb gekocht voor deze review.

Op de foto’s hierboven zie je de twee stijlen ‘Bloom’ en ‘Honey’ naast een leeg oog. De halfvolle wimpers zijn beduidend makkelijker op te plakken dan de volle wimpers (daar worstel ik toch nog wel een beetje mee). Ik vind de halfvolle wimpers erg mooi! Het enige wat mij een beetje gek lijkt is dat ze dus halfvol zijn en de overgang van nepwimper naar eigen wimper wellicht wat onnatuurlijk oogt. Ik heb deze halfvolle wimpers nog niet in combinatie in een make-up look gebruikt, dus wellicht valt het mee!

Wimperlijm

Nepwimpers plak je met wimperlijm (hoe anders). Maria Malki heeft wimperlijm in drie ‘kleuren’: zwart, wit en doorzichtig. Ik heb op dit moment alleen de doorzichtige (die heb ik gratis bij de halve wimpers gekregen). De wimperlijm vind ik erg fijn in gebruik! Het heeft een dun kwastje waardoor je de wimperlijm goed en precies kan aanbrengen. De lijm plakt goed (niet te goed dat je de wimpers er niet meer afkrijgt). Ik heb eerder ook de witte wimperlijm gebruikt (die is nu op), en die vind ik persoonlijk fijner dan de doorzichtige lijm, omdat hij dus wel een kleurtje heeft, maar doorzichtig opdroogt. Daardoor kun je ook beter zien waar je de lijm hebt aangebracht. Een ander voordeel van gekleurde lijm is dat je bij het schoonmaken van de wimperlijm ook beter ziet waar de lijm zit.

Powder Puff

Als je mijn blog wat langer volgt weet je dat ik fan ben van poeder puffs. Maria Malki is recent uitgekomen met een poeder puff (€9,50) met een iets andere vorm dan ik gewend ben. Door de scherpe punt kun je makkelijker op lastige plekken komen en precies werken als je dat wilt. Ja de punt is fijn, maar voor de rest ben ik persoonlijk niet zo’n grote fan van deze puff. Door de vorm is het lastig om met deze puff poeder op wat grotere oppervlakken aan te brengen. Ook door de stof is deze puff niet echt geschikt om poeder aan te brengen op grotere oppervlakten (voor mij dan). Voor onder de ogen zou ik hem zeker vaker gebruiken!

Al met al vind ik Maria Malki een fijn en veelzijdig merk! De wimpers zijn van goede kwaliteit en doordat er zoveel stijlen zijn is er echt een stijl wimpers voor iedereen. De halfvolle wimpers zijn ook echt een toevoeging aan de collectie, ik hoop stiekem dat ze blijven! Er zijn nog een aantal dingen die ik nog niet geprobeerd heb, zoals de kwasten, de highlighters, de pigmenten, de make-upspons en de gezichtspads waarmee je make-up kan verwijderen. In de toekomst wil ik deze nog zeker proberen, ik ben vooral heel benieuwd naar de pigmenten en de make-upspons!

Heb jij al eens iets van Maria Malki Cosmetics geprobeerd? Laat vooral weten wat jouw favoriete producten zijn van dit mooie merk!

* Deze blog bevat producten die ik zelf heb gekocht en gratis heb ontvangen (wimperlijm)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.