Beauty,  Skincare

Clay and Glow Hyaluronic Acid Toner

Huidtype: gecombineerd

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Eind augustus 2021 lanceerde Clay and Glow een nieuw product: een toner op basis van hyaluronzuur. Ik was er nog niet eerder aan toe gekomen, maar in deze blog vertel ik je dan eindelijk wat meer over deze toner en wat mijn ervaringen ermee zijn! (lekker op tijd he?!)

De Hyaluronic Acid Toner (€19,95) combineert hyaluronzuur en een drietal vitaminen. De toner reinigt en hydrateert de huid, is vrij van alcohol, parabenen, olie en parfum, bevat 99% natuurlijke ingrediënten en valt onder ‘clean beauty’ (wat dat dan ook moge betekenen).

Ik ga eerst weer de ingrediënten voor je uitpluizen. Hieronder staat een overzicht van de ingrediënten. De bron die ik hiervoor gebruik staan onder de tabel vermeld. Ik ben geen dermatoloog of huidexpert. Ik probeer geen waardeoordeel over de individuele ingrediënten te geven omdat iedereen anders naar de ingrediënten kijkt met een andere achtergrond of overtuiging *disclaimer uit.

#IngrediëntUitleg
1AquaEen oplosmiddel voor ingrediënten die niet graag in olie oplossen maar in water
2Sodium HyaluronateOp het gebied van huidverzorging zijn sodium hyalunoraat en hyaluronzuur praktisch hetzelfde. Hyaluronzuur is beroemd om zijn water vasthoudende capaciteit en kan tot 1000 maal zijn eigen gewicht in water vasthouden.
33-O-Ethyl Ascorbic AcidEen afgeleide van vitamine C die stabiel is maar nog niet heel veel onderzocht is
4NiacinamideEen multifunctioneel ingrediënt met meerdere voordelen voor de huid. Goed tegen huidveroudering en rimpels op een concentratie van 4-5%. Helpt bij het vervagen van donkere plekken en is goed tegen acne.
5PanthenolPro-vitamine B5 en een voorganger van vitamine B5. Zijn hoofdtaak is het hydrateren van de huid. Het helpt de huid om water aan te trekken en vast te houden
6PhenoxyethanolEen veelgebruikt conserveermiddel
7EthylhexylglycerinDit ingrediënt versterkt ter werking van phenoxyethanol en andere conserveermiddelen en het voelt fijn op de huid. Het functioneert tevens als verzachter
Bron: incidecoder

De toner bevat verrassend weinig ingrediënten. Dat vind ook positief aan Clay and Glow als merk an sich: ze proberen hun producten te maken met zo min mogelijk ingrediënten. Deze toner bevat slechts 7 ingrediënten: water, hyaluronzuur wat bekend staat om zijn water vasthoudende capaciteit, een afgeleide van vitamine C, niacinamide (vitamine B3) dat goed is tegen huidveroudering en donkere plekken, pro-vitamine B5 wat hydraterend werkt en als laatste phenoxyethanol en ethylhexylglycerin die beiden het product houdbaar houden. Er zitten dus best wat actieve ingrediënten in!


De toner komt in een leuke roze fles, één van de kenmerken van Clay and Glow (de kleur van de fles dan). Wanneer je de dop open doet zit er een pompje waarmee je handig het product op een wattenschijfje krijgt. Daar zit voor mij ook gelijk een groot nadeel van het ontwerp: de toner is lastig uit de fles te krijgen als je geen wattenschijfje wilt gebruiken. Ik gebruik nauwelijks wattenschijfjes meer, hierdoor is het lastig om de toner uit de fles te krijgen. Wat ik nu doe is de fles schuin houden en van mijn hand een kommetje maken over en onder het pompje heen om op die manier de toner eruit te krijgen (ik heb het gefilmd om te laten zien hoe ik de toner uit de fles krijg).


De fles is natuurlijk niet alles, het gaat tenslotte om de toner zelf. De toner is kleurloos en trekt goed de huid in. Wat ik aan mijn huid merk is dat mijn huid wat prikt nadat ik de toner aan heb gebracht. In de winter was de toner in combinatie met mijn andere producten te sterk waardoor ik hem niet gebruikte. Nu het weer warmer wordt prikt het soms nog steeds, maar nu nog maar een klein beetje en dat gevoel verdwijnt snel.


Werkt de toner goed? Dat blijft een beetje de vraag. Ik gebruik een toner om mijn huid van vocht te voorzien na het reinigen. Dat doet deze toner goed. Ik kan nog niet echt een effect van de actieve ingrediënten zien in mijn huid, maar dat kan soms wel een paar maanden duren, en deze review is al zo laat (voor mijn gevoel). Het prikkende gevoel maakt wel dat ik twijfel of deze toner wel geschikt is voor mijn huid. Een prikkend gevoel is meestal een teken dat een product iets te sterk is voor je huid. Ik moet hierbij wel zeggen dat het heel erg ligt aan de combinatie van producten. Als ik net een masker of een peeling heb gedaan prikt de toner wel, maar op dagen dat ik een ‘normale’ routine heb merk ik er nu (anno april 2022) eigenlijk weinig van.

Al met al ben ik redelijk positief over de toner, maar niet zo lyrisch als dat ik ben over het kleimasker of het vitamine C serum. Ik vind het wel goed om te zien dat Clay and Glow haar assortiment uitbreid met verschillende producten waardoor je een hele routine kan bouwen met hun producten. Ik weet nog niet of deze toner een blijvertje voor mij is, maar voor nu blijf ik hem zeker gebruiken. De toner zou zeker voor mij in mijn beoordeling stijgen als er gekozen kan worden voor een pompje zoals nu of bijvoorbeeld een reguliere opening of een spray, zodat je ook zonder wattenschijfje de toner goed uit de fles kan krijgen.

Wil je zelf de toner proberen? Je koopt hem bij Clay and Glow (link) los of in een bundel met andere producten.

* Deze blog bevat een product dat ik zelf heb gekocht


Productbeoordeling

Waardering: 3.5 uit 5.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.