Beauty,  Skincare

Ivy AïA Cleansing Mousse

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Een gezichtsreiniger is een essentieel onderdeel van je gezichtsverzorgingsroutine, hoe uitgebreid je routine ook is. In ieder geval ’s avonds (maar vaak ook ’s ochtends) gebruik je een reiniger om je gezicht schoon te maken en klaar te maken voor je crème. Een reiniger heeft twee taken: je huid reinigen (no shit sherlock) en tegelijkertijd niet dermate agressief zijn in het reinigen dat je huid moet compenseren (met meer olie en talg). In deze blog vertel ik je meer over een reinigingsmousse van het Deense merk Ivy AïA!

De Ivy AïA cleansing mousse is een milde maar effectieve reiniger die geschikt is voor alle huidtypen. Omdat het een milde reiniger is kan hij zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruikt worden.

Ik ga eerst weer de ingrediënten voor je uitpluizen. Hieronder staat een overzicht van de ingrediënten. De bron die ik hiervoor gebruik staan onder de tabel vermeld. Ik ben geen dermatoloog of huidexpert. Ik probeer geen waardeoordeel over de individuele ingrediënten te geven omdat iedereen anders naar de ingrediënten kijkt met een andere achtergrond of overtuiging *disclaimer uit.

#IngrediëntUitleg
1AquaEen oplosmiddel voor ingrediënten die niet graag in olie oplossen maar in water
2Sodium Lauroyl SarcosinateEen milde reiniger die goed samenwerkt met andere reinigende ingrediënten. Het heeft schuimende eigenschappen en verbetert de mildheid van een formule.
3Sodium benzoateEen hulpingrediënt dat helpt om producten langer mooi te houden (conserveren). Het is op zichzelf niet sterk genoeg en wordt vaak met wat anders gecombineerd, vaak met potassium sorbate
4PanthenolPro-vitamine B5 en een voorganger van vitamine B5. Zijn hoofdtaak is het hydrateren van de huid. Het helpt de huid om water aan te trekken en vast te houden
5Citric acidEen AHA. Het is een exfoliant dat voorzichtig dode huidcellen van de huid verwijdert waardoor je huid zacht en fris aanvoelt
6NiacinamideEen multifunctioneel ingrediënt met meerdere voordelen voor de huid. Goed tegen huidveroudering en rimpels op een concentratie van 4-5%. Helpt bij het vervagen van donkere plekken en is goed tegen acne.
7Potassium sorbateEen conserveermiddel. Het is niet een sterke conserveerder en werkt niet echt tegen bacteriën, maar wel tegen gist en schimmel. Het is niet sterk genoeg op zichzelf, dus er zitten vaak meer conserveermiddelen in producten naast dit ingrediënt
8AllantoinEen veelvoorkomend verzachtend ingrediënt dat afkomstig is van de smeerwortel plant. Het is tevens ook huidbeschermend en bevordert wondgenezing
Bron: incidecoder

Het valt mij (in positieve zin) op dat deze reiniger maar 8 ingrediënten bevat. Het is dus mogelijk om met weinig ingrediënten een reiniger te maken! Deze reiniger op water basis bevat panthenol (#4) dat de huid hydrateert, citroenzuur (#5), een AHA die dode huidcellen verwijdert, niacinamide (#6) wat helpt met grove poriën en donkere plekjes, en allantoïne (#8) dat huidbeschermend en wondgenezend werkt. De rest van de ingrediënten zijn bedoeld om de huid te reinigen en de reiniger stabiel te houden.


Op basis van de ingrediënten heb ik best wel positieve verwachtingen van deze reiniger. De reiniger zit een simpele verpakking en is in eerste instantie vloeibaar. Wanneer je het pompje gebruikt wordt de vloeistof omgezet in een mousse die je kan gebruiken om de vochtige huid te reinigen. Voor mij is één pompje genoeg om mijn gezicht te reinigen.

Het gekke aan de reiniger is dat de mousse langzaam oplost wanneer je het in je huid masseert. Ondanks dat er schuimende ingrediënten in de reiniger zitten blijft het schuim niet wanneer je ermee aan de slag gaat. Dit is voor mij gevoel een beetje een tegenovergesteld effect ten opzichte van andere reinigers die, wanneer je het in de huid masseert, juist beginnen te schuimen. In het filmpje hierboven zie je hoe de reiniger zich gedraagt als je hem in een vochtige huid masseert.

In de basis vind ik het een fijne reiniger. Mild is hij zeker, want mijn huid voelt minder droog aan na het reinigen met deze reiniger dan met andere reinigers die wat sterker zijn. Toch wel een teken dat ik wellicht te sterke reinigers gebruik. Omdat ik zo ‘gewend’ ben aan deze sterkere reinigers twijfel ik een beetje of deze reiniger wel mijn huid goed schoonmaakt. Ik heb geen onzuiverheden ontwikkeld in de weken dat ik deze reiniger heb gebruikt, dus dat kan een teken zijn dat mijn huid schoon genoeg is. Het is dus wel even wennen, zo’n milde reiniger.

Wil je zelf deze reiniger van Ivy AïA eens proberen? Je kan deze reiniger (en andere producten van Ivy AïA) kopen bij Normal (in Amsterdam of Haarlem) of online bij NulAllergi (link).

* Deze blog bevat een product dat ik heb gekregen


Productbeoordeling

Waardering: 3.5 uit 5.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.