Beauty,  Make-up

W7 Cosmetics Buff Take 2 Pressed Pigment Palette

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Eind februari heb ik in een winactie het W7 Cosmetics Buff Take 2 Pressed Pigment Palette gewonnen, echt super leuk! Ik vond dit gelijk ook een mooie aanleiding om een review te schrijven over een oogschaduw palette, dat heb ik hier nog niet eerder gedaan. In deze blog lees je daarom meer over dit oogschaduw palette en laat ik drie looks zien die ik heb gemaakt!


Het oogschaduw palette (€9,95) is een herziende uitgave van het Color me Buff oogschaduw palette (heb ik persoonlijk nooit geprobeerd) en bevat 12 matte en glanzende oogschaduwen die voornamelijk neutraal zijn. Perfect dus voor iemand die graag neutrale looks maakt zoals ik. Zo op het eerste gezicht spreken de kleuren mij zeker aan! Ik vind het fijn dat er verschillende glanzende oogschaduwen inzitten waardoor je variatie in je looks kan maken. Het fijne van dit oogschaduw palette is ook dat er een spiegel bij zit. Super handig voor als je het palette meeneemt op reis.


Hier op de foto zie je ‘swatches’ van de oogschaduw kleuren. Bij het swatchen (waarbij je de kleur dus op je arm of een ander lichaamsdeel aanbrengt) valt het mij op dat de oogschaduwen heel korrelig zijn. Je ziet dit vooral bij de glanzende kleuren, op de foto zie je echt stukjes oogschaduw zitten (die er na het maken van deze foto vanaf vielen). De lichte tinten swatchen wat minder goed, maar swatches zeggen niet alles over de kwaliteit van een oogschaduw. Het beste is vooral om het uit te testen op je oogleden.

Bij het aanbrengen van de oogschaduw merk ik dat de matte kleuren heel poederig zijn, wat ook wel ‘fall-out’ genoemd wordt. Dat betekent dat, nadat je je kwast erin hebt gedoopt, er kleine korreltjes oogschaduw los komen maar niet aan je kwast blijven hangen. Ik vind dit zelf meestal niet zo erg, maar omdat ik weet dat anderen dit wel vervelend vinden benoem ik het toch. Dat de oogschaduw niet goed aan je kwast blijft hangen merk ik ook als ik mijn kwast aftik, dan tik ik praktisch alle oogschaduw van mijn kwast af. Bij dit palette zou ik dus niet je kwast aftikken maar gewoon gelijk aan de slag gaan.

Fall out te zien op mijn wangen

Als je de oogschaduw aanbrengt op je ooglid valt er ook oogschaduw op je gezicht (buiten je oogleden), er is dus ook fall-out bij het aanbrengen van de oogschaduw. Als je dit oogschaduw palette gebruikt zou ik eerst je oogschaduw doen en daarna pas de rest van je gezicht. Op die manier kun je je gezicht eerst schoonmaken en verknal je je basis make-up niet met de oogschaduw die erop valt.

Op de foto’s hierboven zie je drie looks die ik met het palette gemaakt heb. De matte oogschaduwen zijn niet super gepigmenteerd maar brengen prima aan. Je moet de kleuren zeker opbouwen, maar als je ze opbouwt zijn ze zeker goed zichtbaar. De glanzende kleuren zijn op zich prima, alleen de lichte glanzende kleuren doen het niet echt lekker op het oog. Ik breng glanzende kleuren altijd met mijn vinger aan en dat werkt bij dit palette best wel prima. Je ziet dat je mooie neutrale looks kan maken met dit palette die ideaal zijn voor doordeweeks.

Ik vind palette best oké werken, zeker voor de prijs. Het is geen super denderende kwaliteit, maar het is ook zeker niet slecht. Ik denk dat dit palette heel goed is voor mensen die beginnen met make-up en graag willen oefenen omdat de kleuren niet super gepigmenteerd zijn maar wel goed te vervagen zijn. Ikzelf heb inmiddels ervaring met oogschaduw paletten die van betere kwaliteit zijn, meer pigmentatie hebben en ook goed te vervagen zijn. Om die reden zou ik zelf niet zo snel denk ik een ander palette van W7 Cosmetics aanschaffen, maar wellicht dat er andere paletten zijn die een hoge kwaliteit hebben.

Wil je zelf dit oogschaduw palette aanschaffen? Bij Boozyshop kun dit palette en andere producten van W7 Cosmetics aanschaffen (link).

* Deze blog bevat een product dat ik heb gekregen in een winactie


Productbeoordeling

Waardering: 3 uit 5.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.