Beauty,  Make-up

De eerste collectie van Peaches and Pineapples Beauty

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Peaches and Pineapples Beauty is een Nederlands merk dat recentelijk hun eerste producten heeft gelanceerd! Op 1 maart is hun eerste collectie uitgekomen met in totaal 20 verschillende stijlen nepwimpers. Ik ben door het merk benaderd met de vraag of ik een aantal wimpers wilde ontvangen en er een blog over wilde schrijven, waar ik natuurlijk positief op heb gereageerd! Nu ze binnen zijn en jij ook de wimpers kan bestellen zal ik in deze blog wat meer vertellen over de wimperstijlen in het algemeen en laat ik je de wimpers zien die ik heb ontvangen!


De naam ‘Peaches and Pineapples Beauty’ is een bijzondere naam voor een cosmetica merk (vind ik). In de naam zitten twee soorten fruit: perziken die zacht en rooskleurig aan de buitenkant zijn maar een sterkte pit aan de binnenkant hebben, en ananassen die sterk, prikkelend, exotisch en stoer aan de buitenkant zijn maar een zoete binnenkant hebben. Twee stuks fruit die aan andere kanten van het spectrum zitten en daarmee de diversiteit onder mensen laat zien waar dit merk zich op richt: iedereen.


De nepwimpers van Peaches and Pineapples Beauty zijn in 4 categorieën verdeeld: PPL, PPB, PPD, PPYH. De codes betekenen overigens vrij weinig heb ik mij laten vertellen, de PP staan natuurlijk voor Peaches and Pineapples, maar de letters erna zijn nietszeggend. Elke categorie heeft op dit moment 5 stijlen nepwimpers.

In de PPL collectie zitten wimpers die gemaakt zijn met synthetische vezels (faux mink). Deze collectie is gemaakt voor mensen die graag wat natuurlijk ogende wimpers willen en zijn dus ideaal voor doordeweeks of voor beginners die nog willen wennen aan nepwimpers.

Uit de PPL collectie heb ik twee sets wimpers in de stijlen PPL-05 en PPL-10. Hierboven zie je hoe de wimpers staan ten opzichte van een ‘leeg’ oog. De PPL-10 stijl is heel natuurlijk en echt geschikt voor elke dag. Dit is een stijl die ik zeker naar werk bijvoorbeeld zou dragen. De PPL-05 stijl is iets dramatischer, maar blijft desalniettemin natuurlijk.


De PPB collectie bestaat uit wimpers die ook van synthetische vezels (faux mink) gemaakt zijn. Wimpers die in deze collectie zitten zijn wat dramatischer in vergelijking met bijvoorbeeld de PPL collectie. De wimpers zijn wat voller en langer en geven een look dus ook echt een dramatisch effect!


Ik heb van de PPB collectie één paar wimpers gekozen. Hierboven zie je de stijl PPB-24. Je ziet dat deze wimpers een stuk voller zijn dan bijvoorbeeld de PPL collectie. Als je een wat heftigere look hebt past dit soort wimpers er heel mooi bij denk ik!

De enige collectie met nepwimpers die van mink (dierlijk product) gemaakt zijn is de PPD collectie. Volgens de leverancier van Peaches and Pineapples Beauty zijn de wimpers dierproefvrij gemaakt, maar goed het blijft wel een dierlijk product. Deze wimpers lijken een beetje op de wimpers uit de PPB collectie: de wimpers zijn wat voller en langer waardoor je een dramatisch effect krijgt. Ik heb zelf de keuze gemaakt om geen nepwimpers van dierlijke materialen te gebruiken dus ik heb uit deze lijn geen wimpers om je te laten zien.

De wimpers uit de PPYH collectie zijn van zijde gemaakt en zien er niet echt standaard uit (wat ook de bedoeling is). Deze collectie is gemaakt voor mensen die graag creatief zijn en aan hun look wat opvallendere wimpers willen toevoegen. Je ziet ook dat ze er wat anders uit zien dan de wimpers uit de andere collecties!

Ook uit de PPYH collectie heb ik twee sets wimpers gekozen die je hierboven ziet. In de doosjes vallen deze wimpers al op, maar ook als je ze draagt zie je dat deze wimpers bijzonder zijn en er anders uit zien dan normale nepwimpers. Ik moet zeggen dat ik wel even moet wennen aan deze unieke wimpers. Op het eerste gezicht lijkt het net alsof ik mijn wimpers verkeerd gekruld heb. Ik denk wel dat dit een kwestie van wennen is en dat het bij creatieve looks heel mooi zal staan!

De nepwimpers zitten ontzettend fijn. Ik draag geen wimpers overdag, of althans nog niet, dus nepwimpers zijn voor mij even wennen, maar na zo’n 10 minuten voel je niet meer dat je nepwimpers op hebt zitten. Ik heb de wimpers wel wat moeten afknippen omdat ze te breed zijn, maar dat moet ik bij bijna elke set nepwimpers (ongeacht het merk) en ik vind dat ook geen probleem.

Een makkelijke look met de PPL-10 nepwimpers

Het schoonmaken van de wimpers vind ik nog wel een klusje. Volgens de aanwijzing op de website (die ik te laat las) mag je geen water gebruiken en moet je met een olie-vrije make-up remover en een wattenstaafje aan de slag om de wimperlijm te verwijderen. In eerste instantie heb ik ze met water proberen schoon te maken. Wat ik dan doe is ze in een bakje met lauw water leggen zodat de lijm los kan weken, waarna ik met een pincet de wimperlijm verwijder. Helaas kreeg ik met deze methode niet alle lijm eraf (wat met andere nepwimpers wel lukt). Ik heb ook geprobeerd om met de oogmake-up remover die ik heb de lijm te verwijderen maar dat lukte ook niet echt. Ik moet dus nog wel even op zoek naar een goede methodiek om de wimpers schoon te maken; door ze goed schoon te maken blijven ze langer mooi en kan je ze dus vaker dragen!

Al met al is mijn eerste indruk van Peaches and Pineapples beauty positief! Er is een goede variatie aan wimperstijlen waardoor het merk aantrekkelijk is voor mensen die van wat doorgaande looks houden en voor mensen die dramatischere looks maken! Persoonlijk vind ik de PPL en de PPB collectie het mooist dus als ik voor nieuwe nepwimpers ga zou ik uit deze collecties weer wat bestellen!

Op dit moment verkoopt Peaches and Pineapples Beauty alleen nepwimpers, dus zaken zoals wimperlijm en een applicator zul je nog ergens anders moeten halen. Ik vermoed dat deze producten in de toekomst gelanceerd gaan worden, wellicht ook nog met nieuwe stijlen nepwimpers. Ik ben benieuwd waar het merk verder mee gaat komen. Ik zou het super leuk vinden als Peaches and Pineapples Beauty na verloop van tijd hun collectie uitbreiden met andere cosmetica producten!


Wil je zelf eens de nepwimpers van Peaches and Pineapples Beauty? Tot 13 maart krijg je 28% korting op alle wimpers (link)!

* Deze blog bevat producten die ik heb gekregen

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.