Beauty,  Skincare

De gecombineerde vergelijking: Terugblik

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Zoveel huidtypes zoveel verzorgingsproducten. Met deze zin kondigde ik begin januari aan dat ik vijf weken lang steeds twee producten uit de Skin Balancing en de Resist lijn van Paula’s Choice met elkaar ging vergelijken in de blogserie ‘de gecombineerde vergelijking’. Inmiddels is het midden februari en zijn alle gecombineerde vergelijkingen gepubliceerd! In deze afsluitende blog blik ik terug op deze blogserie!

De gecombineerde vergelijking begon met de eerste stap in je verzorgingsroutine: de reinigers. Het was niet echt een klapper om mee te beginnen omdat ik de Skin Balancing reiniger in de zomer prefereerde, en de Resist reiniger in de winter. Ik kan het geen slecht begin noemen, want in deze serie zijn er alleen maar winnaars. Het doel van deze blogserie was om meer inzicht te krijgen in welke producten werken en welke niet en daar kan ik alleen maar van leren (en jij hopelijk ook).

Ook de blog met de toners leverde geen duidelijke winnaar op. Toners zijn voor mij een noodzakelijke stap om mijn huid te hydrateren na het reinigen, maar ik merk zelf weinig verschil tussen de twee toners die in die blog onder de loep lagen. Wanneer er geen verschil te merken is kijk ik naar de prijs/inhoud en dan heeft de Skin Balancing toner een streepje voor. Ik doe vrij lang met toners, dus is het allemaal nu heel erg dat de Resist toner duurder is en minder inhoud heeft, nee helemaal niet. Maar goed soms moet je wat hè en dus was de Skin Balancing toner (nipt) de winnaar van week 2 van de gecombineerde vergelijking.

Week 3 van de gecombineerde vergelijking waarin de serums centraal gaf wel een duidelijke uitslag. Vooral omdat het Skin Balancing serum voor mij totaal niet werkte en het Resist serum juist wel was dit een leuke blog om te schrijven. Het contrast tussen de twee producten is op meerdere aspecten groot en dat maakt dat het interessant is om erover te schrijven en die verschillen bloot te leggen.

Na het reinigen, tonen en serummen sluit je je routine af met een dag- of nachtcrème. Bij de dagcrèmes zette ik de trend van de week ervoor door met de Resist dagcrème die mijn favoriet van de twee is. Ja hij is wat duurder en er zit wat minder in, maar je doet lang met een tube en de Resist dagcrème trekt heel goed in en geeft de huid een fijn gevoel! De vraag die in deze blog nog wel had is in hoeverre deze dagcrème krachtig genoeg is om in de zomer mijn huid een beetje in toom te houden.

Ik heb de gecombineerde vergelijking afgesloten met de nachtcrèmes, in stijl van de eerste blog. Ook in deze blog heb ik geen winnaar aangewezen omdat ik beide nachtcrèmes ontzettend fijn vind! Ze voeden en hydrateren de huid goed en laten je huid mooi zacht en fijn aanvoelen. Als ik ze allebei fijn vind, waarom dan maar één winnaar aanwijzen, in mijn ogen zijn het allebei winnaars!

De gecombineerde vergelijking laat zien dat het niet persé nodig is om alle producten uit één productlijn te gebruiken. Paula’s Choice zegt het zelf ook, mixen wordt alleen maar aangeraden als dat beter past bij je huid. Dat zie je in deze blogserie ook terug. In de meeste gevallen waren de producten uit de Resist lijn fijner omdat deze over het algemeen wat milder zijn in vergelijking met de Skin Balancing lijn.

Je ziet ook dat het seizoen invloed heeft op de voorkeur van producten. In de winter is mijn huid wat droger, produceert het wat minder talg en olie waardoor ik minder sterke producten kan gebruiken om hetzelfde effect te bereiken. In de winter merk ik dan ook dat producten die wel wat sterker zijn mijn huid te veel strippen van de beschermende laag waardoor mijn huid ter compensatie meer talg en olie produceert (en dat willen we natuurlijk niet).

Het is leuk om producten uit verschillende productlijnen te vergelijken omdat je op die manier een mooi inzicht krijgt in hoe de producten van elkaar van verschillen en waar de overeenkomsten liggen. Paula’s Choice heeft natuurlijk veel meer productlijnen (9 stuks tel ik er), dus er is echt voor ieder wat wils! Voor mij persoonlijk waren er wel een paar verrassingen. Ik ben een aantal jaar begonnen met de Skin Balancing lijn en op de producten die wat sterk waren bleek de Resist lijn echt een uitkomst! Wat mij ook verbaasde was wat voor effect het seizoen heeft op mijn ervaringen. Het is mij niet eerder opgevallen (of bijgebleven) dat de producten die in de zomer gebruik te sterk waren in de winter en dat ik dus moest wisselen. Wat dat betreft heb ik ook veel geleerd tijdens deze blogserie, niet alleen over mijn huid maar ook over de producten!

Ik vond het ontzettend leuk om deze gecombineerde vergelijking op te zetten en erover te schrijven! Wellicht dat ik later in het jaar of volgend jaar een nieuw seizoen van de gecombineerde vergelijking ga maken, voor de gecombineerde/vette huid heb je ook een Calm productlijn die meer geschikt is voor de gevoelige huid en een aantal productlijnen die voor alle huidtypen geschikt zijn en die ook interessant zijn om uit te testen (zoals bijvoorbeeld de Earth Sourced of de Defense lijn). Voor nu ga ik hier verder met het testen van en schrijven over andere producten. Ik wil komende tijd wat meer make-up producten testen, dus houd vooral deze blogsite in de gaten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.