Beauty,  Make-up

Blish wimperset

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Blish is een (vrij) nieuw en Nederlands merk dat recent uit is gekomen met een wimperset. Als welkomstcadeautje kon je 10% korting krijgen op de set, voor mij genoeg reden om de set aan te schaffen en voor jou uit te proberen! Sowieso vind ik het leuk om meer producten van Nederlandse bodem te proberen en te testen en zo lokale ondernemers te steunen.

De Blish wimperset bestaat uit 5 paar wimpers in verschillende stijlen, een flesje zelfklevende eyeliner en een applicator waarmee je de wimpers kan opplakken. De set bevat alles wat je nodig hebt om je look naar het volgende niveau te brengen! Een dergelijke set is ontzettend fijn voor iemand zoals ik die pas net komt kijken als het gaat om nepwimpers. Met één set heb je gelijk alles wat je nodig hebt en kun je aan de slag.

De nepwimpers van Blish zijn gemaakt van synthetisch zijde en zijn daarmee vegan en dierproef vrij (“cruelty free”), wat ik wel belangrijk vind wat vaak zijn nepwimpers gemaakt van mink en dat hoef ik niet op mijn ogen te plakken.

Zoals gezegd bevat de wimperset vijf verschillende sets wimpers die hun eigen unieke stijl hebben. Ik had er graag namen bij gezien zodat je bij foto’s kan vertellen welke stijl wimpers je op hebt. Voor nu nummeren we ze maar van 1 tot en met 5 (van boven naar beneden), dan weet jij ook welke stijl ik opplak.

Ik heb twee ochtenden gezeten om alle wimpers voor je op te plakken (dat is toewijding). Een nadeel van de set wat ik tijdens de eerste poging merkte vind ik de eyeliner. Eigenlijk is het geen eyeliner maar gewoon zwarte wimperlijn. Ik heb geprobeerd om er een lijn mee te tekenen bij mijn ogen maar het kwastje leent zich daar totaal niet voor (of ik ben er niet kundig genoeg mee)! Het kwastje is een normaal wimperlijm kwastje waardoor het eigenlijk geen eyeliner is maar gewone wimperlijm.

Hierboven zie je de uitkomst van mijn poging om de wimperlijm te gebruiken; het ziet er helaas niet heel fraai uit. Links (mijn rechteroog) heb ik de wimperlijm als eyeliner gebruikt en direct op mijn ooglid aangebracht, en rechts (linkeroog) direct op de wimper. Je ziet dat het erg lastig is om een strak lijntje te trekken. Wat voor mij ook niet werkt is dat de wimperlijm zwart blijft. Ik heb liever een wimperlijm die doorzichtig opdroogt zodat je niet verplicht bent om een zwart lijntje in je oogmakeup look mee te nemen. Voor mij is de wimperlijm dus helaas niet zo geslaagd.

Ik heb ook tijdens mijn tweede poging alle vijf de stijlen voor je opgeplakt zodat je mooi het verschil kunt zien. Ik heb hiervoor de wimperlijm van Maria Malki Cosmetics gebruikt, die is wit maar droogt doorzichtig op en vind ik heel fijn werken!

Wat mij opviel bij het opplakken is dat de wimpers erg symmetrisch zijn. Hierdoor is het lastig voor mij om te bepalen welke wimper de linker is en welke de rechter. Dat is natuurlijk de stijl van de wimper, maar voor een leek zoals ik is het handig als het duidelijk is welke wimper op welk oog geplakt moet worden. Ik denk dat ik het wel goed heb gedaan (hoop ik dan). Als je wat meer ervaring met wimpers hebt zie je waarschijnlijk een stuk beter wat links en rechts is, dus dit ligt ook zeker aan mijn gebrek aan ervaring!

De wimpers waren wel een tikje te breed (zoals voor mij eigenlijk bij alle wimpers het geval is), maar ik durf nog niet zo goed een stukje ervan af te knippen. Dat moet ik toch echt even een keertje doen want te brede wimpers ziet er ook niet uit vind ik zelf als ik de foto’s terugkijk. Doordat de wimpers net te breed zijn gaat mijn oog optisch gezien hangen, dat is natuurlijk geen gezicht. Je kan wimpers het beste aan de buitenkant wat korter maken (als je weet wat de buitenkant is). Dat ze te breed zijn is geen nadeel, hierdoor zijn de wimpers voor veel mensen toegankelijk omdat je ze altijd wat kleiner kan maken!

Dit is stijl 1. Dit zijn vrij natuurlijke wimpers die je (als je dat wilt en durft) elke dag kunt dragen. Deze stijl heeft iets langere wimpers en heeft setjes haren die dicht bij elkaar zitten.

Ook stijl 2 is erg natuurlijk en kan je prima elke dag dragen. Bij deze stijl zijn de wimpers wat korter en zijn ze gelijkmatig over de wimper verdeeld waardoor het je wimpers net een ander effect geeft.

Stijl 3 is een stuk extremer dan de vorige stijlen. De wimpers zijn vol en lang waardoor je een wat dramatischer effect krijgt ten opzichte van de vorige stijlen.

Stijl 4 is ook wel wat dramatisch, maar de wimper is niet zo vol als de stijl 3 wimpers. Als je nepwimpers gewend bent kan dit nog best natuurlijk ogen (als je ze ook goed opplakt).

De laatste stijl, stijl 5. Deze stijl is een beetje de extreme versie van stijl 1. De wimper bevat veel lange haartjes die dicht op elkaar zitten waardoor je een dramatisch effect krijgt.

Ik vind het fijne wimpers! Ze zitten mooi, hoewel dit natuurlijk ook aan mijn plakskills ligt. Op de foto’s zie je mooi wat voor een toegevoegde waarde wimpers hebben bij make-up looks. Het mooie van de wimpers van Blish vind ik dat ze, ondanks dat ze soms wat dramatisch zijn, ze natuurlijk blijven ogen. Hierdoor vind ik ze ook erg geschikt om doordeweeks naar werk bijvoorbeeld te dragen.

Ik hoop dat Blish ook met wimpers uitkomt die een doorzichtige wimperband hebben. Deze vijf sets hebben allemaal een zwarte wimperband, waardoor het altijd lijkt alsof je eyeliner op hebt. Dat is op zich niet erg, maar soms hoef ik dat niet terwijl ik wel wimpers wil opplakken. Een doorzichtige wimperband biedt dan uitkomst! Verder vind ik zoals ik eerder aangaf de wimperlijm niet fijn werken. Ik kan me hierbij ook voorstellen dat het een beetje smaak is; sommige zullen zwarte wimperlijm wel erg fijn vinden. Het zou helemaal geweldig zijn als we in de toekomst ook individuele sets wimpers kunnen kopen (en dus niet steeds 5 sets bij elkaar). Hierdoor kun je echt voor die wimpers gaan die het beste bij je passen!

Concluderend ben ik over de wimpers zeker tevreden! Wil je zelf deze complete wimperset van Blish aanschaffen? Je koopt de wimperset voor €39,95 hier!

* Deze blog bevat producten die ik zelf heb gekocht


Productbeoordeling

Waardering: 4 uit 5.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.