Project Pan,  Project Pan Updates

Project Pan Update Januari

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Dit jaar heb ik weer een project pan waarin ik in elke make-up categorie wat meer aandacht geef aan een specifiek product met als doel het vaak te gebruiken (en hopelijk opmaken). Met zo’n project pan is het leuk om maandelijks de progressie bij te houden en te laten zien! In de blog van vandaag laat ik je zien hoe het gaat met de producten in mijn project pan. Ik zal ook per product een progressie laten zien in de vorm van foto’s van begin januari en van het product nu.

Ik heb ook weer een youtube filmpje gemaakt waarin ik je laat zien hoe het met mijn project pan gaat!

Figs & Rouge Hydra Matte Pore Correct Velvet Cream

Ik vind het zonde om producten weg te gooien als het product nog enigzins oké is, zelfs als ik het product niet echt heel fijn vind. Dit geldt zeker voor deze primer. Hij doet precies niks voor mijn huid, vult geen poriën en zorgt er ook niet voor dat mijn make-up langer mooi blijft. Waarom blijf ik hem dan gebruiken? Omdat ik het zonde vind. Gelukkig heb ik in een maand tijd best wel wat gebruikt. Op dit tempo is deze primer lekker snel op en kan ik door met primers die wel wat doen!

Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation – 150

Dat leuke streepje onderaan (staat niet op de foto), die zegt welgeteld helemaal niks. Ik heb de foundation tegen een lamp aangehouden en er zit geen luchtdichte pomp in (goed bezig Jo). Het is daardoor echt onwijs lastig om te markeren hoeveel foundation er nog in zit. Ik gebruik deze foundation best vaak omdat de kleur nu ook perfect is voor mijn huid. Hij hoeft niet perse op, het is namelijk een hele fijne foundation. Ik heb de foundation gelukkig wel gewogen en het gewicht is van 133 naar 129 gram gegaan, dus ik heb zo’n 4 gram aan foundation gebruikt deze maand!

Maybelline New York Instant Age Eraser – 01 Light

Ik gebruik stiekem best wel wat concealer in een maand tijd, had ik niet verwacht! Aan de twee streepjes zie je hoeveel ik deze maand heb gebruikt en dat verbaast me enorm. Op dit tempo gaat deze concealer het niet nog maanden volhouden (wat ook prima is). Ik heb vorige week een concealer van Max Factor toegestuurd gekregen om te testen (daar komt snel een review over!), dus ik zal komende maand deze concealers omwisselen.

Fenty Beauty Pro Filt’r Instant Retouch Setting Powder – Butter

Omdat ik een puff gebruik, gebruik ik niet al te veel poeder en dwarrelt er niet veel weg (meestal, dat is in ieder geval het idee). Dat zie je ook op de foto’s, erg veel verschil is er niet te zien. Desalniettemin schiet het lekker op met deze poeder. Ik denk dat ik er nog wel het merendeel van het jaar mee bezig ben. Je krijgt zo wel echt waar voor je geld! Het gewicht van dit product is van 135 naar 130 gram gegaan, prima progressie in een maand tijd vind ik zo.

BeeBee Cosmetics Matte Bronzing

De deuk die ik al in deze bronzer had gemaakt heb ik een stuk groter gemaakt! Het gaat de goede kant op met deze bronzer al zeg ik het zelf. De kleur is goed op te bouwen waardoor je ook wat meer gebruikt en dus sneller door de bronzer heengaat. Ik weet niet hoe lang het duurt voordat deze bronzer op is, maar er zit goede progressie in.

Tarte Amazonian Clay Blush – Captivating Travel Size

Na een maand lang deze blush te hebben gebruikt zie je maar een kleine progressie. Dat is op zich niet erg, maar leuker is natuurlijk als je meer progressie ziet. De print is wel een stuk minder, maar dat is het dan ook wel een beetje. De weegschaal pikte het gebruik niet eens op (ik gebruik een simpele keukenweegschaal). We zullen zien hoe lang het duurt voordat ik de bodem raak op deze blush. Ik merk wel dat het een beetje saai is om elke dag dezelfde blush te gebruiken, dus ik ga een tweede blush in mijn dagelijkse make-up bakje doen zodat ik wat kan afwisselen. Het moet ten slotte wel leuk blijven!

Becca Cosmetics Shimmering Skin Perfector – Moonstone Travel Size

Je ziet wel een klein beetje dat ik wat progressie heb gemaakt met deze highlighter: het oppervlak is wat minder glad ten opzichte van de foto van januari. Highlighter gebruik ik wel iedere keer als ik make-up op doe, maar ik gebruik niet heel veel. Ik verwacht ook zeker niet binnenkort de bodem te raken. Wellicht dat er volgende maand wat meer progressie te zien is.

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finishing Powder – Light

Waar sommige producten weinig progressie laten zien laten andere dat des te meer. Zo ook deze vaste poeder waarbij je duidelijk de bodem ziet. De pan is ook een stuk groter geworden ten opzichte van vorige maand. Ik merk dit ook met het gebruik: ik moet steeds vaker mijn kwast erin rond draaien om wat poeder op de kwast te krijgen. Wellicht dat ik hem binnenkort ga ‘repressen’. Dat houdt in dat je de poeder uit het compact haalt, fijnstampt en opnieuw erin doet en met wat alcohol vastduwt. Het idee erachter is dat je het product weer naar het midden brengt waardoor je er weer beter bij kunt. Ik ben benieuwd hoe lang deze poeder het nog volhoudt!

Mac Cosmetics Prep + Prime Fix It Setting Spray

Ook mijn setting spray gaat sneller op dan dat ik had verwacht, hoewel ik voor mijn gevoel echt niet zoveel setting spray gebruik. Kijk het is natuurlijk wel zo dat ik afgelopen maand alleen maar deze producten heb gebruikt en niks gewisseld heb, dan gaat het ook wel harder. Ik heb nog genoeg in deze fles zitten om de komende maanden mee vooruit te kunnen, maar het is interessant om te zien hoeveel je nu in een maand gebruikt.

Anastasia Beverly Hills Brow Definer – 02 Medium Brown

Dit wenkbrauwpotlood vind ik heerlijk om te gebruiken. Je ziet dan ook dat ik redelijk wat progressie heb geboekt (voor een wenkbrauwpotlood dan)! Met het markeren merkte ik dat het potlood afgebroken is in de verpakking, dus ik moet wat voorzichtiger zijn met het gebruik ervan. Ik heb nog genoeg product hiervan om de komende maanden de wenkies mee te vullen!

Chella Tantalizing Eyebrow Cream – Taupe

Het is lastig om op de foto te laten zien hoeveel product ik hiervan heb gebruikt. Ik moet bekennen dat ik deze pomade zo nu en dan wel gebruik, maar dat ik eerder mijn ABH potlood gebruik. De kleur is ietsje te warm, maar als ik goed mijn best doe is het zeker werkbaar. De consistentie is aardig hetzelfde gebleven, dus ik kan er deze maand zeker nog gebruik van maken!

E.l.f. Cosmetics Wow Brow Eyebrow Gel – Neutral Brown

Tsja, de foto voor deze gel is supersaai, want progressie kun je niet echt meten. Ik gebruik deze wenkbrauwgel regelmatig en meer kan ik er denk ik niet over zeggen. Sowieso is hij voor het einde van het jaar op, maar wanneer precies, dat weet niemand.

Etos Eyeshadow Primer

Deze oogschaduwprimer is wel oké maar ik heb betere gehad. Ik heb redelijk wat progressie gemaakt in een maand tijd, dat is zo leuk om te zien. Altijd als ik oogschaduw opdoe, doe ik deze primer eronder. Ik gebruik hem dus regelmatig en dat zie je ook terug in de progressie. Hoe lang denk jij dat ik nog over deze oogschaduwprimer zal doen? Laat het vooral in de reacties weten!

Colourpop Going Coconuts Palette

Aan het begin van mijn project pan zat ik al dicht bij de bodem met een paar oogschaduwen. Het is mij nog niet gelukt om de bodem te raken op die oogschaduwen, maar ik zit er denk ik niet ver vanaf! Ik gebruik nu de kleuren ‘coolada’ en ‘shell yeah’ (1e en 2e rij helemaal rechts) als transitiekleur omdat ik die tot op heden vrij weinig gebruikte. Als je zo de foto’s naast elkaar ziet, zie je dat ook de deuk in de donkerbruine kleur groter is geworden. Wellicht dat ik komende maand de pan raak!

Colourpop Sandstone Palette

Toen ik dit palette koos voor mijn project pan wist ik dat het niet al te lang ging duren voordat ik de bodem in een oogschaduw te raken. Ik wist alleen niet dat het mij slechts een week zou kosten om dit te bereiken! Deze specifieke oogschaduw is ontzettend poederig waardoor het niet lang duurde om de bodem te bereiken. Ik vind het een verrassend resultaat voor de eerste maand in mijn project pan! Dit palette ligt inmiddels bij de rest van mijn paletten en krijgt even wat rust.

E.l.f. Cosmetics Bitesize Eyeshadow – Cream and Sugar

Dit palette had ik nog niet zoveel gebruik voordat ik aan mijn project pan begon. Je ziet aan de foto’s dat er wel iets van progressie te zien is, maar heel veel is het niet. Omdat er weinig variatie is gebruik de kleuren wel veel als ik dit palette gebruik dus dat is dan wel weer een voordeel. Je ziet vooral in de gouden shimmer (3e van rechts) dat er wat progressie geboekt is.

Bellapiere Liquid Eyecandy – Venus

Bij het schrijven van mijn project pan introductie blog twijfelde ik al over deze vloeibare oogschaduw. De paar keer dat ik hem gebruikt heb in de afgelopen maand prikte hij op mijn oogleden (wat uiteindelijk wel weer wegging). Laatst zag ik de dag nadat ik deze oogschaduw had gebruikt dat mijn oogleden wat rood en geïrriteerd waren, het teken dat een product over de datum is. Helaas heb ik hem niet echt op weten te krijgen, maar ben wel een eind gekomen. Ik heb deze oogschaduw sinds september 2020, dus het is ook wel tijd. Dit is ook gelijk mijn eerste make-up emptie van dit jaar (yay)!

Tarte Maneater Mascara Travel Size

Dit is best een fijne mascara! Ik wissel hem af met de mascara van Max Factor die ik heb gekregen om te testen (daarvan kun je hier een blog vinden). Mascara’s lenen zich er niet voor om inzichtelijke progressie foto’s te maken, dus die zal ik je besparen. Mascara’s gebruik ik maximaal 6 maanden en dan pak ik een nieuwe erbij.

Jeffree Star Cosmetics Velour Lip Scrub – Lemon Icebox Cookies

Ik wist van te voren al dat het lang zou gaan duren voordat ik deze scrub op zou krijgen en dat zie je ook aan de foto’s. Het is lastig om het zo op de foto te zetten dat de progressie die wel gemaakt is ook te zien is. In het gewicht zie je het wel een beetje: hij is van 47 naar 45 gram gegaan. Niet zoveel, maar goed, alle kleine beetjes helpen.

Charlotte Tilbury Re-shape & Re-size Lip Liner Travel Size – Pillow Talk

Het is een heerlijke lipliner die perfect past bij de Pillow Talk Lipstick! Ik draag hem wekelijks (ik denk zo’n 1-2 keer per week) en dan zie je dat er een kleine progressie te zien is. Verder kan ik er denk ik weinig over zeggen. Ik blijf hem gebruiken totdat ik hem niet meer kan slijpen, alhoewel ik denk dat dat nog wel eventjes gaat duren.

Lookx Lipstick no. 104 Wild Safari Matt

De kleur van deze lipstick vind ik mooi, maar hij blijft niet zo lang zitten op je lippen en hij ‘bloedt’ nogal snel (dat hij buiten je lip gaat lopen). Ik heb inmiddels een lipliner die er denk ik bij past dus ik ga kijken of dat helpt. Als je de twee streepjes vergelijkt heb ik wel een beetje progressie gemaakt, daar gaat het om! Ik draag deze lipstick denk ik zo’n 2 keer per week, waarbij ik hem een aantal keer per dag moet bijwerken. Ik ben benieuwd of deze aan het einde van het jaar op is!

Max Factor Lipfinity Lip Colour – 152 Burnished

Deze vloeibare lipstick loopt langzaam tegen het einde aan. Ik krijg de stopper er niet uit bij deze lipstick (wat ik ook probeer) maar ik merk wel wat ik steeds meer moeite moet doen om er product uit te krijgen. Of deze in februari opgaat weet ik niet, zou natuurlijk wel heel leuk zijn! De progressie foto is wat minder inspirerend helaas. Ik moet deze maand even kijken hoe lang ik hem nog ga gebruiken omdat de kleur best wel een herfst/winter kleur is. Het zou best kunnen dat ik deze in maart ga omwisselen voor een andere lipstick van Max Factor die wat beter bij het seizoen past.

Mco Beauty Lipgloss – Tickle

Deze lipgloss is officieel op! Ik heb de stopper er halverwege uitgehaald omdat ik niet goed bij de gloss zelf kon komen. Daardoor werd het wel een rommeltje, maar het is gelukt! Op het einde werd het zo lastig om er nog wat gloss uit te krijgen, wat ik ook deed, het beetje wat nog op de bodem zit krijg ik er maar niet uit. Dit is al mijn tweede make-up emptie van 2022!

Sandstone Lipglace – Summer Fling

Dit is de nieuwe lipgloss waar ik aan ga werken. Deze lipgloss heb ik in een Goodiebox ontvangen ooit. De lipgloss is niet zo fel (gelukkig) als dat hij eruit ziet. Hij plakt helaas wel en blijft helemaal niet lang zitten. Deze gloss komt op mijn bureau te staan en op die manier denk ik dat hij vrij snel op zal gaan, hoewel niet zo snel op als de vorige lipgloss. Ik denk dat er nog ongeveer de helft in zit, maar het is was lastig om het goed te zien, ook als je hem tegen het licht aan houdt.

De eerste maand heb best wat progressie geboekt op de meeste producten, twee producten opgemaakt en in één oogschaduw palette de pan geraakt! AL met al ben ik aardig tevreden over de eerste maand van mijn project pan 2022. Ik ben benieuwd hoe februari gaat verlopen! Lukt het jou om producten op te maken? Ik lees het graag in de reacties!

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.