Lifestyle

Koopstop update december/januari

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Begin december heb ik een koopstop (oftewel een ‘nobuy’) aangekondigd: per 1 december mag ik niks meer kopen tenzij ik een laatste product in een categorie aanbreek. We zijn inmiddels een aantal weken verder, vandaag geef ik je een update over hoe deze eerste periode is gegaan, of ik nog wat gekocht heb en hoe het mij beviel.

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: ik heb een paar dingetjes gekocht die niet echt nodig waren (zeg maar gerust helemaal niet). De hele maand december ging het eigenlijk best wel goed. Het ‘voordeel’ van veel kopen is dat het ook eventjes duurt voordat de nieuwigheid eraf gaat en je weer gaat kijken voor nieuwe dingen. Zo voelde de maand december ook voor mij: ik had genoeg nieuwe producten om mee te spelen dat ik nog niet echt in de verleiding kwam om nieuwe producten in te slaan. Dit ging goed tot half december Jeffree Star Cosmetics zo’n goede deal had op zijn enige neutrale palet (van $62 naar $12) dat ik hem niet kon laten liggen. Toegegeven: manlief zat naast me en die vond dat ik hem ook moest kopen omdat het zo’n goede deal was en ik had wel wat gedronken (nooit goed om als je aangeschoten bent spullen te kopen).

Ik heb dus dit neutrale palet gekocht en ik moet zeggen: ik vond het wel erg lastig juist omdat ik deze belofte had gemaakt aan mijzelf (en aan jou) en ik mij dus eigenlijk een beetje schuldig voelde. Het laat ook maar zien dat we allemaal mens zijn en het soms lastig is om aan je eigen beloftes te houden. Het is een proces waar ik doorheen ga samen met jou, dan kan het soms zijn dat het een keertje misgaat. Dit betekent natuurlijk niet dat ik weer van alles ga kopen onder het mom van ‘oeps’. Ik heb wat gekocht, ik ga ervan genieten zodra het binnen is en nu moet de knip weer op de portomonnee. Het goede aan een nobuy is dat je bewust wordt van wat je uitgeeft en dat je beter nadenkt over de producten die je wel koopt. Niet dat dit nu de beste aankoop is, neutraal palette nummer zoveel, maar toch. Ik heb deze periode wel het gevoel gekregen dat ik wat bewuster naar nieuwe make-up releases kijk en mijzelf steeds afvraag: voegt dit iets toe aan mijn collectie, hoe graag wil ik dit, heb ik deze kleuren al? Ja kijk die laatste vraag heb ik even over geslagen toen ik het palet kocht maar zoals gezegd, het is een proces.

Aan het einde van de maand kwam Paula’s Choice met een bedankcadeau vanaf €65 (de Clinical Niacinamide 20% Treatment) en 20% bij aankoop van 3 producten. Ik heb echt een zwak voor dit merk (en voor cadeautjes bij je bestelling in het algemeen), dus op een zwak moment ging de cursor toch naar de bestelknop. Ik had voor kerst wat geld gekregen wat ik uiteindelijk hiervoor heb gebruikt. Ik heb een overnight masker gekocht voor extra hydratatie omdat mijn huid deze winter best droog aanvoelt (dat mag ik best nuttig noemen toch?). Ik heb al eerder een mini gehad die mij op zich goed beviel, maar wilde graag een grote fles aanschaffen om wat beter te kunnen zeggen wat het voor mijn huid doet. Daarnaast heb ik twee serums gekocht die bijna op zijn en die zeker fijn zijn. Ook komen deze serums deze maand terug in week drie van de gecombineerde vergelijking.

Van Paula’s Choice heb ik al de Niacinamide booster (met 10% niacinamide), maar nu ik de 20% gratis krijg bij mijn bestelling ben ik erg benieuwd wat dit voor mijn huid doet. Ik zal het je zeker laten weten in een toekomstige blog (om het nog enigzins verantwoord te maken).

In januari heb ik voor het eerst nepwimpers gekocht. Bij By Dash Beauty heb ik een setje gekocht met een applicator. Omdat de lijm helaas op was heb ik die bij Maria Malki Cosmetics gekocht samen met twee setjes wimpers. Ik heb nog nooit eerder nepwimpers geprobeerd en ik wil dit graag een keer doen. Drie setjes is dan voor nu zeker genoeg. Op mijn instagram (@jo_s_beauty_corner) en youtube kanaal vind je een filmpje waarin ik voor het eerst wimpers opplak!

Verder heb ik 4 oogpotloden gekocht: twee zwarte en twee groene waarbij van elke kleur ik een echt potlood heb en een draaipotlood heb (als je snapt wat ik bedoel). Voor sommige looks is het mooi om je waterlijn zwart te maken, maar ik zit nog een beetje te stoeien met welke vorm ik nu het fijnste vind. Omdat ik ook eens wil spelen met gekleurde wings heb ik ook twee groene potloden gekocht. Ik heb nu alleen een huidskleurig en een bruin potlood dus het was in dat opzicht geen zinloze aankoop omdat het wel een toevoeging is aan mijn collectie (in tegenstelling tot het neutrale palette waar ik er al zoveel van heb).

Op deze uitspattingen na is het voor de rest (welke rest?) best oké gegaan. Ik vond het wel lastig om de aanbiedingen met de adventskalenders te zien (het is zo leuk om elke dag een doosje te mogen openen). Verder moet ik bekennen dat de nieuwe make-up die ik voorbij zie komen niet echt heel aantrekkelijk vind, het spreekt mij gewoon niet aan. Dat scheelt dan toch weer iets. Als ik dit nu ook bereik wat betreft gezichtsverzorging ben ik er! Het is dan ook zeker één van mijn goede voornemens voor 2022 om mijn nobuy vol te houden. Komende maanden is weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen om het aan mijzelf en aan jou te bewijzen dat ik echt een periode door kan zonder producten aan te schaffen.

Heb jij een koopstop voor jezelf ingesteld? Hoe is het de afgelopen maand voor jou gegaan, heb je het een maand kunnen volhouden? Ik hoor graag meer over je ervaringen in de reacties!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.