Project Pan,  Project Pan Updates

Let’s finish some make-up! Project Pan 2022

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Vorige week heb je kunnen lezen wat ik in 2021 allemaal aan beautyproducten op heb weten te krijgen. Ik vond dat ik het best goed heb gedaan (schouderklopje voor mijzelf). Helaas is er in 2021 wel meer bijgekomen dan dat ik op heb weten te krijgen, dus ga ik voor 2022 weer een nieuw project pan instellen! In deze blog laat ik je zien welke producten er in mijn project pan zitten en welke doelen ik hierbij stel!

Bij deze blog hoort ook een filmpje die ik op Youtube heb gezet. Mocht je het leuk(er) vinden om te kijken naar de producten die in mijn project pan 2022 zitten in plaats van erover te lezen, dan kun je het filmpje hier vinden (alvast mijn excuses voor de lengte van de video!)

Nog even in het kort: een project pan is een project waarin je meer aandacht heeft aan een groepje producten dat je zelf uitkiest. Iedereen kan andere doelen hebben bij een project pan, maar vaak is het idee om een product of op te maken, of om de bodem te raken (te ‘pannen’). Je kan zoveel of zo weinig producten in je project pan doen als je wilt. Ook hoe lang je project pan duurt is aan jou, dat maakt een project pan ook zo leuk!

Mijn project pan gaat weer een heel jaar duren. Ik heb in elke make-up categorie een product geselecteerd die ik of op wil maken, of wil pannen. Sommige producten gaan wat sneller op dan anderen (denk aan wenkbrauwpotloden of mascara). Deze producten doe ik een beetje expres in mijn project pan om de motivatie een beetje hoog te houden: het is wel erg demotiverend als je maanden achter elkaar niks op weet te krijgen. Dan is het wel zo leuk om een paar ‘makkelijke’ producten toe te voegen waarvan je zeker weet dat ze opgaan; zo heb je sowieso een paar keer iets te vieren omdat een product op is gegaan.

In mijn project pan ga ik bijhouden met markeringen en/of gewicht wat de progressie is van het product. Sommigen houden ook bij hoe vaak de producten gebruikt worden (omdat ze dan ook een doel hebben om een product een x aantal keer te gebruiken). Ik doe mijn project pan producten in mijn dagelijkse make-upbakje, dus ik zal ze dermate vaak gebruiken dat ik dat niet bij hoef te houden. In mijn maandelijkse project pan updates zal ik ook laten zien hoe de producten zich ontwikkelen. Ik zie dat in youtube filmpjes (Kelly Gooch en Sarah Rose zijn echte aanraders als het om project pan gaat) en ik vind het wel leuk om dan aan het einde van het jaar (of als een product eerder op is) een overzichtje te maken.

Figs & Rouge Hydra Matte Pore Correct Velvet Cream

Ik ben niet de grootste fan van het merk Figs & Rouge. Producten van dit merk hebben vaak in beautyboxen gezeten en zijn via die weg in mijn collectie gekomen. De producten zijn onwijs duur maar leveren eigenlijk vrij weinig. Deze primer is op zich oké, ik heb betere ook slechtere (van dit merk) gebruikt. Ik wil deze primer dit jaar opmaken, ik heb nu denk ik een kwart van het product al opgemaakt. De tube weegt nu 24 gram.

Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation – 150

Ik wilde eigenlijk een andere foundation (de IT Cosmetics CC Cream) in mijn project pan opnemen, maar na een week gebruiken blijkt dat deze eigenlijk op dit moment een tikje te donker is. Ik heb hem daarom omgewisseld voor deze foundation van Fenty Beauty. Deze matte foundation heb ik van de zomer gekocht bij de Sephora in Frankrijk en is een hele fijne foundation! De reden dat ik deze nu gebruik is vanwege de kleur: deze kleur is perfect voor de winter, maar eigenlijk wat te licht voor de zomer. Ik ga dus voor zolang het kan mij concenteren op deze foundation, waarna ik overstap op die van IT Cosmetics. Hij hoeft niet persé op wat mij betreft, hij is nog betrekkelijk nieuw en nog niet veel gebruikt dus ik ben niet bang dat hij al over de datum is. Volgens mij zit er een luchtdichte pomp in waardoor je al het product eruit krijgt en heb ik iets minder dan een kwart al gebruikt.

Maybelline New York Instant Age Eraser – 01 Light

Deze concealer heb ik vorig jaar op aanraden van vriendinnen gekocht en ik moet zeggen dat ik het zeker een fijne concealer vindt! Ik gebruik elke dag wel een beetje concealer dus deze moet zeker op te krijgen zijn binnen een jaar. Zoveel concealers heb ik niet (drie in totaal waarvan ik er 1 uitsluitend voor cut creases gebruik) dus als het niet lukt is dat ook niet erg. Ik heb het sponsje verwijderd vanwege de hygiëne (dat ding werd ook wel een beetje vies). Het leuke aan deze verpakking is dat je goed kan zien met de markering hoeveel je in een maand opkrijgt! De concealer weegt nu 23 gram.

Fenty Beauty Pro Filt’r Instant Retouch Setting Powder – Butter

Deze setting poeder heb ik van de zomer in Frankrijk bij de Sephora gehaald, jeetje wat is dit een fijne poeder zeg! Het is zo jammer dat Fenty Beauty wat lastiger verkrijgbaar is in Nederland. Om die reden heb ik ervoor gekozen om deze poeder in mijn project pan te doen in plaats van mijn andere poeder van Laura Mercier (die kun je bij de Bijenkorf kopen). Je ziet dat het lastig is om het markeerstreepje op de goede plek te zetten, maar het licht laat goed zien hoeveel er nog in zit. Ik gebruik eigenlijk elke dag wel poeder, maar zo’n grote verpakking heb ik nog niet eerder opgekregen. Hij hoeft niet persé op, dus deze poeder zal ik wat vaker wisselen met de Laura Mercier poeder. De poeder weegt nu 135 gram.

BeeBee Cosmetics Matte Bronzing

Deze bronzer zat vorig jaar ook in mijn project pan en toen was het doel om de bodem te raken, wat ruimschoots is gelukt. Dit jaar wil ik deze bronzer helemaal opkrijgen. Ik ben al een aardig eind op weg, dus dat moet denk ik wel lukken! Het is op de foto wat lastig te zien, maar om de pan heen is het laagje bronzer ook niet zo dik. Denk jij dat het mij gaat lukken om deze bronzer op te krijgen? Hij weegt bij de start zo’n 31 gram.

Tarte Amazonian Clay Blush – Captivating Travel Size

Kijk toch eens hoe super schattig deze mini blush is van Tarte! Deze blush heb ik vorig jaar in een set gekocht en ik heb deze blush uitgekozen met name vanwege zijn grootte (of meer het gebrek daaraan): deze blush bevat slechts 1 gram aan daadwerkelijk product. Mijn doel is om deze blush minimaal te pannen (dus de bodem te raken). Afhankelijk van hoe lang dat duurt ga ik of door totdat hij op is, of wissel ik hem om met een andere blush. De blush weegt nu 9 gram ongeveer.

Becca Cosmetics Shimmering Skin Perfector – Moonstone Travel Size

Een oude bekende! Deze highlighter zat vorig jaar ook in mijn project pan en toen is het helaas niet gelukt om de bodem in zicht te krijgen. Dit jaar ga ik het weer opnieuw proberen en ga ik weer proberen om de bodem te raken. Het is een mini die kapot was aangekomen waardoor hij niet vol zat toen ik eraan begon. Je zou zeggen dat het dan makkelijker is om hem te pannen maar het blijkt nog niet zo simpel te zijn. Het zou wel heel tof zijn als het dit jaar lukt om de bodem te raken! De highlighter weegt nu nog 23 gram.

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finishing Powder – Light

Oh wat is dit toch een fijne poeder zeg! Ik gebruik hem nadat ik al mijn make-up heb aangebracht om alles wat meer te vervagen. Het nadeel van deze poeder is dat je er echt doorheen vliegt, zoals je wel kunt zien. Zoveel gebruik ik hem niet en toch zit er best een aardige pan in. Het doel is om hem op te maken; ik heb nog twee poeder foundations die je ook als finishing poeder kan gebruiken die ik hierna kan opmaken. Deze poeder weegt bij de start 53 gram.

Mac Cosmetics Prep + Prime Fix It Setting Spray

Ook in de categorie setting sprays heb ik niet zoveel producten: slechts twee setting sprays heb ik momenteel. Deze van Mac heb ik nog niet eerder geprobeerd. Het product zelf is wel oké maar ik vind de spray niet heel fijn, ik houd meer van iets meer nevel dan de stortdouche die je met deze spray op je gezicht sprayt. Als deze op is wil ik de setting spray van Benefit eens proberen: ik heb daar een mini van gehad en die was op zich wel fijn! De fles zit nog voor zo’n tweederde vol dus ik kan voorlopig mijn lol op met deze spray. De spray weegt nu 120 gram.

Anastasia Beverly Hills Brow Definer – 02 Medium Brown

Door naar de wenkbrauwen met dit wenkbrauwpotlood van Anastasia. Ik heb vorig jaar een cilindervormig potlood in mini variant van Anastasia gekregen bij een bestelling en die vond ik echt geweldig! Ik heb nu de normale grootte van dit potlood en dit driehoekpotlood in mijn collectie. Het schijnt dat je echt heel lang met dit driehoekpotlood doet dus ik dacht ‘dat wil ik wel eens testen’, dus hoppa, in de project pan ermee. Ik heb nog best wat product over dus ik ben benieuwd hoe het mij zal vergaan. Het potlood weegt nu nog 5 gram.

Chella Tantalizing Eyebrow Cream – Taupe

Dit is de eerste wenkbrauw pomade die ik heb gebruikt (en nog steeds heb). Het kostte mij wat moeite, maar met wat oefening lukt met mij zeker om mijn wenkies mooi te krijgen. Ik weet niet wat ik fijner vind, een potlood of een pomade (ik wil in de toekomst nog eens wenkbrauwproducten vergelijken met elkaar). Deze pomade is langzaam aan het uitdrogen dus ik wil dit jaar er nog zoveel mogelijk gebruik van maken als dat kan. Ik denk dat hij nog voor de helft vol zit dus we gaan het zien hoever ik kom. De pomade weegt nog 4 gram.

E.l.f. Cosmetics Wow Brow Eyebrow Gel – Neutral Brown

Op dagen dat ik weinig make-up draag, of mijn wenkbrauwen niet in het gareel willen, gebruik ik deze getinte wenkbrauw gel. De kleur matcht perfect met de kleur van mijn wenkbrauwen en is, zeker voor de prijs, een hele fijne gel! Hij zit in mijn project pan, maar omdat dit de enige getinte wenkbrauwgel is zal ik niet superactief zijn met het opmaken ervan, op komt hij sowieso wel. Ik denk dat ik hierna de gel van Benefit of van Anastasia eens wil proberen. De gel weegt nu 8 gram.

Etos Eyeshadow Primer

Ik heb op dit moment twee oogschaduw primers in mijn collectie en dat is best prima. Deze oogschaduwprimer is het oudst en je merkt dat hij langzaamaan wat minder vloeibaar aan het worden is, tijd dus om hem op te maken. Met deze verpakking kun je goed zien hoeveel er nog in zit en ik denk dat het wel moet lukken om hem in de eerste zes maanden op te krijgen. De primer weegt nu nog 10 gram.

Colourpop Going Coconuts Palette

Dit oogschaduw palette zat vorig jaar ook in mijn project pan en toen had ik al in maart de pan geraakt (die twee lege pans waren er al, dit palette is kapot aangekomen en toen wist ik het concept van poeders fixen nog niet). Dit jaar wil ik de pans uitbreiden en er er minimaal 1 pan aan toevoegen (het liefst meer). Ik heb een back-up van dit oogschaduw palette dus ik maak me geen zorgen dat ik zonder kom te zitten (ik die zonder neutrale oogschaduw zit, kun je het je voorstellen). Het palet weegt nu 96 gram.

Colourpop Sandstone Palette

Dit palette heb ik vorig jaar voor een leuk prijsje gekocht. Het is een prachtig palet met zowel neutrale als wat meer kleurige oogschaduwen. Het nadeel van dit palet is dat de matte kleuren ontzettend poederig zijn. Ook bij dit palet wil ik ten minste 1 oogschaduw pannen. Zodra dat is gaat hij terug mijn collectie in en ga ik wat meer aandacht aan mijn andere paletten besteden (anders zijn zij ook zo zielig). Het palette weegt nu 150 gram.

E.l.f. Cosmetics Bitesize Eyeshadow – Cream and Sugar

Dit mini paletje zat in een Mysterybox (adventskalender die over was) van E.l.f. Cosmetics. Op zich is het een prima palet, maar ik mis een mat bruine kleur. Omdat er maar vier kleuren inzitten kun je niet echt variëren in je looks, wat op zich niet heel erg is. Dit is het derde (en laatste) oogschaduw palet in mijn project pan. Ik hoop hier ook ten minste 1 pan te raken, waarna hij teruggaat in de collectie. Ik vermoed dat dat bij dit palet even gaat duren voordat ik de bodem raak maar wie weet, wellicht gebeurt het eerder dan dat ik denk. Het palet weegt nu 22 gram.

Bellapiere Liquid Eyecandy – Venus

Wanneer ik mijn make-up opdoe vergeet ik vaak dat ik ook nog losse oogschaduwen heb. Deze oogschaduw is echt heel mooi en goed te gebruiken voor dagelijkse looks en daarom heb ik hem opgenomen in mijn project pan. Het is wat lastig om te zien hoeveel er nog in zit, ik denk iets minder dan de helft. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat hij op is! De oogschaduw weegt nu 17 gram.

Tarte Maneater Mascara Travel Size

Mascara is een product dat ik elke zes maanden vervang in verband met hygiëne en het willen voorkomen van ooginfecties. Ik heb deze mascara begin dit jaar open gemaakt dus hij zal uiterlijk eind juni de prullenbak ingaan. Het is een mini dus ik ben benieuwd of hij eerder op is dan dat ik hem weggooi, we zullen het zien! De mascara weegt 13 gram.

Jeffree Star Cosmetics Velour Lip Scrub – Lemon Icebox Cookies

Jeffree Star maakt wat mij betreft echt de beste lipscrub die er bestaat! Plus, de potjes zitten zo vol dat je er eeuwen mee doet! Volgens mij gebruik ik deze lipscrub nu al een jaar en ik ben denk ik zo op de helft. Omdat ik nog twee potjes heb staan wil ik proberen om deze scrub dit jaar op te krijgen. Ik scrub mijn lippen 2 keer peer week denk ik, dus niet zo heel vaak maar je moet ook niet elke dag je lippen scrubben. Het potje weet nu 47 gram.

Charlotte Tilbury Re-shape & Re-size Lip Liner Travel Size – Pillow Talk

Vorig jaar heb ik een Pillow Talk lipset gekocht van Charlotte Tilbury met daarin onder andere deze mini lipliner. Het is een hele fijne lipliner die ik zeker opnieuw zal kopen als deze variant op is. Hij is goed gepigmenteerd en brengt fijn aan. De lipproducten die ik heb gekozen zijn niet helemaal lekker te combineren, dus ik ben benieuwd hoe veel progressie ik op de lipliner zal maken! De lipliner weegt nu 2 gram.

Lookx Lipstick no. 104 Wild Safari Matt

Afgelopen jaar heb ik geen enkele lipstick echt op weten te krijgen. Best wel jammer wat het is zo gaaf om een lipstick ook op te maken! Ik ga dit jaar voor deze lipstick omdat ik de kleur niet super spannend vind; ik pak hem niet zo vaak en daarom wil ik er meer aandacht aan besteden. Ik heb hem nog niet zo vaak gebruikt dus ik weet niet of hij ook helemaal op gaat komen, maar ik wil er wel een flinke deuk in maken! De lipstick weet nu 23 gram.

Max Factor Lipfinity Lip Colour – 152 Burnished

Ik heb een hoop vloeibare lipsticks verzameld in 2021. Ik vind ze fijner dan reguliere lipsticks omdat ze over het algemeen wat beter blijven zitten. Ik heb een vijftal lipsticks van Max Factor die al best wel oud zijn. Ik wil mijn aandacht zoveel mogelijk bij het opmaken van deze lipsticks leggen zodat ik er nog van kan genieten nu ze nog goed zijn (denk ik). Ik ben al een aardig eind op weg met deze lipstick dus ik vermoed dat het mij niet het hele jaar kost om hem op te krijgen. De lipstick weegt nu 11 gram.

Mco Beauty Lipgloss – Tickle

In 2021 ben ik erachter gekomen dat ik geen fan van lipgloss ben: het plakt en blijft voor geen meter op je lippen zitten. Dit jaar wil ik proberen om wat lipglosses op te maken. Het voordeel dat het niet blijft zitten is dat je het vaak kan bijwerken en dat je dus sneller door een gloss heengaat (hopelijk). Deze gloss zit nog voor iets meer dan de helft vol, ik ben benieuwd hoe snel ik deze op kan krijgen. Hij weegt nu zo’n 28 gram.

Dit zijn de eerste 23 producten in mijn project pan! Ik ga voor een ‘rolling project pan’ dit jaar, wat betekent dat, zodra ik mijn doel voor een product heb gehaald ik het product uit de project pan haal en er een ander product voor in de plaats doe. Wanneer ik een doel haal is natuurlijk subjectief, dat bepaal ik helemaal zelf. De meeste producten wil ik echt opkrijgen, maar bij een aantal is een pan genoeg om hem om te wisselen.

De oogschaduw paletten zijn geen onderdeel van het rollende project pan: zodra ik een pan heb geraakt gaat het palet terug in mijn collectie en ga ik door met de overgebleven paletten. Zodra ik mijn doelen voor alledrie de paletten heb gehaald ga ik weer terug naar mijn ‘one week one palette’ concept waarbij ik elke week een palet uitkies om die week mee te werken. Ik heb 18 paletten dus het is goed om ze allemaal een beetje aandacht te geven.

Je ziet dat mijn project pan alleen over make-up gaat. Voor gezichtsverzorging ga ik geen project pan opzetten omdat ik eigenlijk maar 1 product per categorie open heb steeds. Daarnaast heb ik ook niet dermate veel gezichtsverzorging dat ik een project pan zou moeten opstellen. Voor mij persoonlijk heeft het weinig meerwaarde, maar als het voor jou helpt om ook voor je gezichtsverzorging een project pan op te zetten moet je dat zeker doen!

Ga jij dit jaar een project pan doen? Heb je tips of ken je bloggers/youtubers die ook een project pan bijhouden? Ik lees er graag over in de reacties!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.