Beauty,  Skincare

De gecombineerde vergelijking: Blogserie aankondiging

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Zoveel huidtypes zoveel verzorgingsproducten. Je huid verzorgen is trendy (en verstandig), steeds meer verzorgingsmerken worden opgezet en steeds meer producten worden met allerlei technologieën ontwikkelt om elk denkbaar huidprobleem aan te kunnen pakken. Maar ja, wat past dan het beste bij jou en jouw huid? Ikzelf heb een gecombineerde/vette huid: mijn wangen zijn normaal/droog (afhankelijk van het seizoen) en mijn t-zone glimt vrij snel.

Sinds twee jaar ben ik ook in de wereld van de gezichtsverzorging gedoken en ben ik een zoektocht gestart naar die producten die goed voor mijn huid werken. Vrij snel kwam ik uit bij Paula’s Choice, een gezichtsverzorgingsmerk dat voor praktisch alle huidtypes een productlijn heeft en voor specifieke huidproblemen serums en boosters heeft zodat je jouw verzorgingsroutine kan personaliseren naar jouw behoefte (of in ieder geval die van je huid). Als je wat langer mijn blogs leest weet je dat ik inmiddels groot fan ben van Paula’s Choice, ondanks dat hun producten wel aan de prijs zijn.

Bij Paula’s choice verkeren ik en mijn glimmende huidje in een luxe positie doordat er meerdere productlijnen zijn die voor een gecombineerde/vette huid geschikt zijn. Ik gebruik inmiddels praktisch de hele “Skin Balancing” lijn (in de turquoise verpakking) en ben daar erg tevreden over! Toen ik in september bij een evenement van Paula’s Choice en Harper’s Bazaar een huidanalyse kon krijgen werd mij in eerste instantie de “Resist Anti-Aging” lijn (in de lichtblauwe verpakking) aangeraden. Ik wist tot dan toe niet dat er meerdere productlijnen geschikt waren voor een gecombineerde huid. Mijn eerste gedachte was toen: welke lijn is nu beter voor mijn huid?

Het advies wat ik bij dat event kreeg inspireerde mij tot het schrijven van een blogserie waarin deze twee lijnen centraal staan. Vijf weken lang schrijf ik elke vrijdag meer over een specifiek product (cleanser, toner, serum, dagcrème, nachtcrème) en vergelijk ik dit product van de twee lijnen. Het doel van deze blogs is hopelijk erachter komen welke productlijn/welk product nu beter past bij mijn huid, als dat onderscheid gemaakt kan worden (soms is het lastig om te bepalen wat nu beter werkt en dat is ook oké). Na de inhoudelijke blogs blik ik terug op deze vijf ‘vergelijkingen’ en zal ik alles meenemen in een afsluitende blog.

Hieronder vertel ik wat algemeen over de productlijnen en waar gemiddeld genomen het verschil in zin.

De Skin Balancing lijn is uitermate geschikt voor een gecombineerde/vette huid die meer naar een vette huid neigt. Zoals de naam suggereert zijn de producten in deze lijn erop gericht om je huid wat meer in balans te krijgen door middel van antioxidanten en kalmerende ingrediënten. Het doel is om de talgproductie (wat je huid laat glimmen) te minderen en tegelijkertijd de huid niet uit te laten drogen. De Skin Balancing lijn bevat een cleanser, toner, serum, dagcrème, nachtcrème en een masker. Het masker in deze lijn neem ik niet mee in de vergelijking omdat er geen masker is in de Resist lijn. Daarnaast heb ik dit masker één keertje geprobeerd en bleek het een veels te heftig masker te zijn voor mijn huid.

De Resist Anti-Aging lijn is een wat grotere productlijn dat zich richt op het verminderen van huidveroudering en het in balans brengen voor de huid. In deze lijn kun je twee afslagen nemen: er is een sublijn voor de normale tot droge huid (kobaltblauwe verpakking) en een sublijn voor normale tot vette huid. Deze laastgenoemde lijn is wat meer geschikt als je huid wat meer richting normaal gaat op het spectrum normaal – gecombineerd – vet. De Resist Anti-Aging lijn bestaat uit een cleanser, toner, exfoliant, serum, twee soorten dagcrèmes en nachtcrème. Ik laat de exfoliant voor nu buiten beschouwing (hoewel het wel weer interessant is om deze te vergelijking met de originele exfoliant) samen met getinte dagcrème (1 tegen 1 is wel zo eerlijk).

Een gezicht, twee productlijnen en vijf productcategorieën: Deze serie kan met recht een gecombineerde vergelijking genoemd worden (snap je hem: ik combineer twee productlijnen, ik heb een gecombineerde huid. Ja oké ik stop al, weer zo’n slechte woordspeling).

Volgende week komt de eerste blog online waarin de cleansers centraal staan (ik publiceer ze op volgorde van gebruik in je routine, of in ieder geval de volgorde die ik aanhoud). Terwijl ik dit schrijf heb ik nog geen idee welke kant het kwartje op gaat vallen. Blijf ik trouw aan de Skin Balancing lijn, of wordt mijn huidje toch blijer van de Resist Anti-Aging lijn? Ik heb er onwijs veel zin in! Durf je een voorspelling te maken? Laat vooral een reactie achter!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.