Beauty,  Make-up

Dupe that puff! Essence vs. Tati Beauty

Welkom in mijn online beautyhoekje! Wat leuk dat je er (weer) bent!

In November werd helaas bekend dat Tati Beauty, het merk van youtuber Tati Westbrook (AKA glamlifeguru) per direct ophoudt te bestaan. Ik heb toen ook een blog gewijd aan dit mooie merk gewijd en de producten die onder de naam Tati Beauty gelanceerd waren. In die blog noemde ik ook al een mogelijke ‘dupe’ voor de Blendiful (gevonden via The Dutch Beauty Blog). Vandaag neem ik de proef op de som en vertel je ik mee over deze dupe en in hoeverre deze puff vergelijkbaar is met de originele Blendiful.

Nog even kort een uitleg over de Blendiful. De Blendiful was een puff (of lijkt daar in ieder geval op) die heerlijk zacht aanvoelt en flexibel is. Doordat je hem op allerlei manieren kan opvouwen kun je die vorm creëeren die je fijn vindt voor jezelf. De Blendiful kan voor zowel poeder, als creme, als vloeibare producten gebruikt worden en is dus zeker veelzijdig!

De Essence Multi-Use Airbrush Blender is ook een puff (je meent het) met ongeveer dezelfde vorm als de Blendiful. Ook deze puff kan opgevouwen worden en is dus flexibel. Je kan er zowel poeder als vloeibare make-up mee aanbrengen. De puff is gemaakt van microvezel en kan dus ook in de wasmachine, wat weer fijn is omdat je er dan maar een paar nodig hebt die je kan afwisselen.

KenmerkenTati Beauty BlendifulEssence Blender
Formaat10.5 cm bij 9.5 cm 8.5 cm bij 7.5 cm
VormDriehoekDriehoek
Prijs$18 €2.99
VerkrijgbaarNeeJa
MateriaalMicrovezel (?)Microvezel
WasbaarJaJa

Tot zover de korte uitleg van de twee puffs. Ik heb hierboven even kort verschillende aspecten van de twee puffs naast elkaar gezet ter vergelijking. In veel opzichten lijken de twee puffs op elkaar: ze hebben dezelfde vorm, zijn van vergelijkbaar materiaal gemaakt (denk ik, ik kan het niet meer van de Blendiful vinden) en kunnen gebruikt worden voor zowel poeder als vloeibare producten. Ook kunnen beide puffs in de wasmachine (hoewel ik dat niet aanraad omdat ze sneller kapot gaan, ik zou de puffs met een kwastenzeep schoonmaken).

Er zijn ook zeker verschillen op te merken. Drie verschillen springen eruit: (1) de prijs: waar de Blendiful $18 kost (exclusief invoerkosten), is de Essence Blender slechts €2.99. Het tweede verschil is nogal een open deur, maar ik ga hem toch intrappen: de beschikbaarheid. Zoals gezegd is de Blendiful niet meer verkrijgbaar. De Essence Blender daarentegen is gewoon te koop bij de kruidvat (scheelt toch weer invoerkosten). Het laatste verschil is de grootte van de twee puffs: de Blendiful is ietsje groter dan de Essence Blender (ongeveer 1 centimeter rondom groter).

Tijd om de twee puffs in actie te zien. Normaal gesproken gebruik ik de Blendiful alleen maar om mijn setting poeder aan te brengen. Ik heb speciaal voor deze gelegenheid zoveel mogelijk geprobeerd om de puffs te gebruiken voor mijn basis make-up, dus primer, foundation, concealer, cream bronzer, cream blush, highlighter en poeder. Is weer gelijk een mooie gelegenheid voor mij om te oefenen met deze producten.

Op de foto hierboven heb ik al mijn make-up wat ik kon met de twee puffs aangebracht (de foto’s lijken een beetje wazig, sorry hiervoor!). Eigenlijk zie ik qua applicatie geen verschil. Ik vind de puffs beiden minder handig om primer en foundation aan te brengen. Aan beide kanten is mijn foundation wat vlekkerig en ziet er minder mooi uit dan wanneer ik een sponsje gebruik. Het kan natuurlijk ook aan de foundation liggen. Voor creamproducten werken ze wel goed, al moet je wel de goede techniek hebben en de juiste producten: de cream blush die ik heb was zo lastig om goed te vervagen, dan kan zowel aan de blush liggen als aan mijn (gebrek aan) techniek. Voor setting poeder werken de twee puffs heel fijn. Wat ik wel merk ik dat ik persoonlijk even moet wennen aan de grootte van de Essence Blender. Ik ben de Blendiful gewend die ietsje groter is. Dit is wel echt een kwestie van wennen: ik heb de Essence Blender een tijdje gebruikt voor mijn losse poeder en na een week weet je niet anders meer (totdat je natuurlijk weer overgaat op de Blendiful).

In mijn eindoordeel denk ik dat de Essence Blender zeker een goede vervanger is van de Blendiful. Als je de Blendiful gewend bent, is het even wennen aan de grootte van de Essence Blender. Losse poeder brengt net zo makkelijk aan met de Essence Blender als met de Blendiful. Het belangrijkste voordeel van de Essence Blender is ook dat hij nog verkrijgbaar is voor een leukere prijs dan de Blendiful. Vind ik de Essence Blender nu beter dan de Blendiful? Nee niet perse, maar zeker ook niet slechter. Beide puffs brengen poeder fijn en goed aan, beide zijn buigzaam en wasbaar, waardoor je er lang mee kan doen. Beide puffs krijgen dan ook van mij dezelfde beoordeling. Ik persoonlijk kan nog eventjes vooruit: ik heb via via nog twee Blendifuls kunnen kopen en ik heb natuurlijk mijn Essence Blender.

Mocht je benieuwd zijn naar de Essence blender? Je kan hem bij de kruidvat kopen voor €2.99. Wat ook leuk is om te vermelden is dat deze puff ook in een winactie komt! Volg mij vooral op Instagram (@jo_s_beauty_corner) als je hiervan op de hoogte wilt blijven!

* Deze blog bevat producten die ik zelf heb gekocht


Productbeoordeling

Tati Beauty Blendiful

Waardering: 5 uit 5.


Essence Multi-Use Airbrush Blender

Waardering: 5 uit 5.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.