Lifestyle

You make me blush! Mijn blush collectie

Welkom in mijn online beautyhoekje! Leuk dat je er (weer) bent!

Blush is een product wat ik pas een jaar geleden heb ontdekt, maar wat ik werkelijk waar echt prachtig vind. Ik werd vroeger nog wel eens voor lijk uitgemaakt omdat ik zo weinig kleur in mijn gezicht heb, met blush is dat verleden tijd en heb ik, als ik dat wil, een gezonde blos op mijn gezicht! Tijdens Black Friday heb ik een blush palet gekocht van Laura Lee Los Angeles (hier kun je meer lezen over wat ik allemaal met Black Friday heb gekocht). Vandaag leek het mij leuk om je te laten zien welke blushes ik allemaal heb.

Ik heb in totaal zeven losse blushes en twee blush paletten waar 6 en 7 blushes in zitten. In totaal komt dat neer op 20 individuele blushes. Als je zo rekent is dat eigenlijk best veel *gaat zich even in een hoekje schamen*. Ik zal beginnen met de blush paletten en dan de losse blushes aan je laten zien.

Lunar Beauty – Moon Prism Blush Palette

Het was liefde op het eerste gezicht toen ik dit blush palet voor het eerst zag. Het palet bevat zes blushes waarvan er eentje een kleine glinstering heeft. Het palet bevat warme en koelere blushes, van lichtroze tot bijna tegen het bruine aan. Hierdoor is het palet voor praktisch elke huidskleur geschikt.

Hier zie je wat ‘swatches’ van de blushes (kleurstaaltjes) die ik op mijn arm heb aangebracht. Mijn favoriete kleuren zijn toch wel de kleuren ’twilight’ en ‘stargaze’. De andere kleuren gebruik ik ook, maar in mindere mate. De enige kleur die ik eigenlijk niet gebruik is de glinsterende blush ‘soleil’. Ik snap dat er een glinsterende blush in zit, maar mij persoonlijk trekt het niet aan. Misschien moet ik het toch maar eens een keer proberen.

De blushes zijn enorm gepigmenteerd, wat betekent dat je maar een beetje nodig hebt op je kwast om een mooie blos te creëeren. Hierdoor doe je ook lang met de blushes: je ziet nauwelijks dat ik ze gebruikt heb, terwijl ik dit palet toch wel vaak gebruik. Als je twijfelt tussen blush kleuren is dit palet zeker een aanrader omdat je een mooi bereik aan kleuren hebt.

Laura Lee Los Angeles – Blush Aesthetic

Nee ik had dit tweede blush palet niet nodig, maar hij is wel zo ongelofelijk mooi! Het palet bevat zeven blushes en één highlighter (die laat ik voor nu even buiten beschouwing) met allemaal een matte finish. Ik persoonlijk ben wat meer van de matte finish, ik glim met mijn gecombineerde huid al genoeg ten slotte. Voor mij is het dus echt een plus dat alle blushes een matte finish hebben!

De palet bevat verschillende blushkleuren waardoor het voor bijna elke huidskleur geschikt it. Toen ik het palet voor het eerst in het echt zag viel het mij op dat het palet in een aantal opzichten best lijkt op het palet van Lunar Beauty. Een uitzondering is de blush ‘strawberry ice cream’, een aardig rode blush.

Binnenkort ga ik deze twee blush paletten met elkaar vergelijken en zal ik wat dieper ingaan op de overeenkomsten en verschillen!

Sugar Cosmetics – Contour de Force Mini Blush: 01 Peach Peak

Deze blush heb ik een keer gekregen toen ik een abonnement had op de ‘Ipsy Glam Bag’, een beauty box abonnement uit de VS. Het is een mini blush in een prachtige neutrale kleur. De kleur heeft officieel ‘peach pink’, maar ik zie de perzikkleur er niet echt in terug.

Hier is een swatch van de kleur. Hoewel de kleur echt heel mooi is, is de blush zelf onwijs poederig, de hele verpakking zit onder de blush als ik hem gebruik. De kleur staat mij persoonlijk best goed omdat het niet zo’n extreme kleur is.

Mac Cosmetics – Sheertone Blush: Pinch Me

In eerste instantie had ik een poeder blush van Mac Cosmetics gekocht in de kleur ‘desert rose’ maar deze blush had zogenoemde ‘hard pan’, wat betekent dat de blush zo hard is dat je geen blush op je kwast en dus op je gezicht krijgt. Ik mocht hem gelukkig omruilen, maar omdat er geen andere versie was van deze kleur ben ik voor de kleur ‘pinch me’ gegaan. Dit is een sheertone blush, wat inhoudt dat de blush een transparante en opbouwbare dekking heeft met een natuurlijke finish (volgens de Mac website).

De blush is een prachtige kleur die tussen roze en koraal ligt. De kleur kun je het hele jaar door gebruiken en is zeker goed op te bouwen! Ondanks dat je het niet ziet heb ik deze blush echt al vaak gebruikt! Dat laat ook wel zien hoe lang je met een blush kan doen. Je gebruikt maar relatief weinig blush (ik dan in ieder geval), waardoor je echt eeuwen met een blush kan doen voordat je gebruikssporen ziet. In de toekomst zou ik zeker nog een andere kleur blush van Mac willen proberen; eerst maar eens wat blush opmaken voordat ik nieuwe koop!

Mesauda Milano – Diamond Blush: 105 Christina

Deze blush zat in de Styletone box van maart 2020 (het is alweer even geleden). Inmiddels kun je producten van Mesaudo Milano bij de Douglas kopen. Dit was mijn eerste blush die ik in mijn bezit kreeg, hij heeft best lang in een lade gelegen voordat ik hem ben gaan gebruiken omdat ik überhaupt pas later blush ben gaan gebruiken (kleine stapjes hè).

Deze blush is een prachtige kleur roze. In eerste instantie dacht ik dat het net zo fel op mijn gezicht zou zijn, wat ook een reden was dat ik hem wat langer heb laten liggen. Toen ik hem voor het eerst probeerde zag ik dat het een heel subtiele kleur geeft wat best bij mijn huidskleur past! De blush heeft een beetje een gouden glimmer erin zitten, maar die is niet al te veel aanwezig gelukkig. Ik ben blij dat ik hem toch geprobeerd heb, nu gebruik ik de blush best vaak!

Tarte Cosmetics – Amazonian Clay 12-hour Blush Travel Size: Captivating

Afgelopen zomer heb ik een mini-setje van Tarte gekocht met deze blush, een mascara en een mini maracuja olie. De blushes van Tarte zijn alom bekend, of in ieder geval bij mij, en een klein formaat is perfect om een merk en kleur uit te proberen.

De blush is een prachtige perzik kleur en heeft een matte finish. De blush is echt prachtig op de huid. Het geeft een natuurlijke blos zonder te overweldigend te zijn. Ik kan alvast verklappen dat deze blush volgend jaar in mijn project pan komt, dus je zult hem vaker voorbij zien komen op mijn blog!

So Susan Cosmetics – Color Crush: Tranquil Day

Ook deze blush heb ik in een styletone box gekregen, in die van augustus 2020. Het is tevens de enige cream blush die ik in mijn bezit heb. Officieel is het een ‘lip and cheek tint’, wat betekent dat je dit product ook als lipstick kan gebruiken. Ik gebruik hem liever als blush, als lipproduct vind ik het echt helemaal niks, voor mij werkt zo’n potje echt totaal niet als lipproduct.

De blush is een mooie roze tint en kan goed vervaagd worden. Ik blijf het lastig vinden om cream blush te gebruiken, maar dat ligt denk ik niet aan deze blush. Omdat ik er nog niet zo goed mee om kan gaan twijfel ik of ik andere cream blushes in de toekomst wil/moet proberen. Ik mag voorlopig geen blushes kopen, maar dat geeft mij gelijk de tijd om wat meer te oefenen met deze blush! Deze blush heeft wel één nadeel: hij ruikt ongelofelijk zoet, waardoor ik, iedere keer als ik deze blush gebruik, denk dat ik suiker op mijn gezicht aan het smeren ben.

Seraphine Botanicals – Sakura + Sage Blush: Azalea

Deze blush en de blush die ik hierna bespreek, zaten oorspronkelijk in het Sakura + Sage palet van Seraphine Botanicals dat in mijn enige Ipsy Glam Bag Plus zat van september 2020. Dat palet bevatte naast twee blushes een aantal oogschaduwen die helaas van minder goede kwaliteit waren. Ik heb daarom de blushes eruit gehaald en in oude compacten overgezet. In eerste instantie heb ik dit gedaan omdat ik steeds vergeet om deze blushes te gebruiken, maar uiteindelijk heb ik de oogschaduwen weggedaan.

Deze blush is een prachtige roze blush waar een beetje een glimmer in zit. Als ik hem op doe valt de glimmer gelukkig mee, ik ben geen grote fan van de glimmer, maar de kleur blush zelf is erg mooi!

Seraphine Botanicals – Sakura + Sage Blush: Dawn

Deze blush en de blush die je hierboven zag komen uit hetzelfde Sakura + Sage palet van Seraphine Botanicals. Waar de vorige blush een mooie roze kleur was, gaat deze wat meer richting de perzikkleur. Ook deze blush heeft een glimmer erin verwerkt zitten, deze glimmer is wel wat heftiger dan de andere blush, waardoor ik hem wat minder vaak gebruik.

Hier zie je een swatch van de blush. De glimmer is hier aardig te zien. Het blijft wel een hele mooie blush moet ik zeggen!

Ik heb hieronder alle swatches bij elkaar gezet. Er zitten best wat kleuren bij die op elkaar lijken. Zo lijken de Mac en Tarte blush op de foto best veel op elkaar, maar lijken ze in hun compact helemaal niet op elkaar! Het kan natuurlijk het licht zijn wat maakt dat ze op elkaar lijken. Ook lijken de twee blush paletten ook erg op elkaar. Best grappig om zo alles bij elkaar te zien. Ik dacht dat ik best wel wat variatie had in mijn blushes, maar dat valt toch een beetje tegen haha! Best een prima verzameling zo, ik heb genoeg blush voor de komende jaren.

Ik hoop dat je het leuk vond om al mijn blushes bij elkaar te zien. Hoeveel blushes heb jij? Heb je een voorkeur qua blush kleur of finish? Laat het in de reacties weten!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.