Beauty,  Make-up

Een ode aan Tati Beauty

Welkom in mijn online beautyhoekje! Wat leuk dat je er (weer) bent!

Vorige week is bekend geworden dat Tati Beauty ophoudt te bestaan. Voor mij (en ik denk ook vele anderen) een groot gemis in de make-upwereld, want Tati Beauty had twee geweldige producten en ik denk dat er nog zoveel mooie producten in het verschiet lagen. Deze blog is ter ere van Tati Beauty. Ik vertel jullie vandaag wat meer over de producten die ze heeft gelanceerd en wat mijn ervaringen ermee zijn.

Eerst een klein beetje achtergrondinformatie. Tati Westbrook (A.K.A. Glamlifeguru) is een youtuber die sinds jaar en dag video’s maakt over zowel toegankelijke als wat duurdere make-up (hier vind je een video die haar carrière mooi samenvat). Tati is een youtuber die mij enorm geïnspireerd heeft om in de wereld van make-up te duiken. Ik vind haar filmpjes erg prettig om naar te kijken en volg haar nu zo’n 3 jaar (vrij kort vergeleken met anderen). Het is lastig te omschrijven, maar Tati spreekt mij gewoon aan, ze heeft een fijne stem om naar te luisteren en komt op mij heel open over, waardoor ik als beginneling het vertrouwen kreeg om te gaan experimenteren met make-up. Ze test make-up producten in verschillende prijsklasses en voor verschillende typen looks, waardoor haar recensies voor velen toegankelijk en mogelijk interessant zijn.

Op 25 oktober 2019 lanceert Tati haar make-upmerk genaamd ‘Tati Beauty’. Haar eerste product is het Textured Neutrals Vol.1 oogschaduwpalette: een palette met 6 kleuren in 4 verschillende vormen (mat, mat met glimmers, shimmer en glitter) waarmee je prachtige looks kan creëren. De kleuren zijn neutraal (nogal logisch als je het palette textured neutrals noemt) en passen bij praktisch elke huidskleur. Door de veelzijdigheid van kleuren en vormen kun je een grote variëteit aan oogschaduw looks maken, van looks die geschikt zijn voor werk, tot heftige smokey eyes waarmee je de blits maakt met de feestdagen. Ik heb hier een link naar een youtube filmpje waarin zeven verschillende looks worden gepresenteerd, ik maak sommige van deze looks op regelmatige basis na (ik ben nog niet zo creatief dat ik zelf echt unieke dingen kan bedenken met oogschaduw).

De bovenste rij bestaat uit glitters in zes verschillende kleuren. Niet persé draagbaar voor elke dag, maar perfect om je ooglook voor kerst of oud en nieuw te pimpen. Ik gebruik zelf met name de andere oogschaduwen (dus de onderste drie rijen). De oogschaduwen vervagen als een droom. Ja het palette was duur ($48 exclusief verzending en inklaringskosten), maar voor een beginner was het echt een heel goed palette, juist omdat je niet veel moeite hoeft te doen en er toch wat moois uit krijgt. Een matte kleur in je arcadeboog, een shimmer op je ooglid en bam! Klaar voor de dag. Op de foto rechts zie je ‘swatches’ van alle oogschaduwen, in het echt zijn ze nog veel mooier!

Zoals je kunt zien op de foto links heb ik mijn palette zo vaak gebruikt dat de matte lichtbruine kleur aardig op begint te raken; het is lastig te zien, maar bij andere kleuren heb ik ook inmiddels een flinke kuil erin zitten doordat ik het zoveel gebruik. Ik had blijkbaar voorschrijdend inzicht, want ik heb nog een palette gekocht vorig jaar. Ik kan dus nog wel een tijdje vooruit.

Op 10 januari 2020 werd het tweede product gelanceerd: de Blendiful ($18 exclusief verzending en inklaringskosten). De blendiful is een soort puff die super zacht aanvoelt en op allerlei manieren op te vouwen is, waardoor je met de blendiful overal goed kan komen. De blendiful kan gebruikt worden voor zowel poeder als vloeibare producten en maakt hem dus erg veelzijdig! Bij de blendiful kreeg je ook een mini-blendiful die handig is om mee te nemen, waardoor je je make-up onderweg ook goed kan bijwerken.

Ik gebruik de blendiful met name om mijn losse poeder aan te brengen waarmee ik mijn make-up op zijn plaats laat zitten (‘setten’ wordt dat ook wel genoemd). Hij is lekker groot, waardoor je gelijk veel poeder kan verwerken. Voor cream bronzer en blush werkt hij ook goed. Voor die producten is het nog wel een beetje stoeien om de bronzer en blush mooi te vervagen op je gezicht, maar dat ligt meer aan mijn gebrek aan techniek en ervaring dan aan de blendiful.

Ik heb één blendiful set aangeschaft toen hij uitkwam. Ik was aan het wachten op een nieuw product om nog een blendiful aan te schaffen, maar helaas zal er dus nooit meer een nieuw product onder de naam Tati Beauty gelanceerd worden. Gelukkig kon ik nog twee blendifuls van twee hele aardige meiden overnemen, dus ook met de blendiful kan ik nog even vooruit.

Tsja en nu? Tati Beauty bestaat niet meer, al hoop ik wel dat ze in de toekomst weer met make-up uitkomt. Eigenlijk is deze blog super onhandig voor jou (sorry), aangezien je dus de producten niet kan kopen om zelf uit te proberen. Voor de Blendiful heb ik via The Dutch Beauty Blog een potentiële ‘dupe’ (een vergelijkbaar product) gevonden. Haar blog over de dupe vind je hier. Binnenkort komt hier een blog over uit waarin ik de blendiful vergelijk met de dupe, dus houd vooral mijn blog in de gaten! Het palette is wat lastiger om een 1-op-1 vergelijkbaar product te vinden. Gelukkig bestaan er een hele hoop mooie andere paletten waarmee je dezelfde looks kan creëren. Binnenkort laat ik je mijn paletten zien en zal ik ook uitzoeken of er een ‘dupe’ is voor het Tati Beauty palette. Nog meer reden om rond te blijven hangen in Jo’s Beauty Corner! Ja ik weet het, slechte eindzin, ik zal de volgende keer met een betere eindigen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.