Lifestyle

Mini make-up haul (1): Douglas

Woensdag 20 oktober 2021 had Douglas weer een shopping night. Regelmatig organiseren ze zulke avonden waarop je 25% op praktisch alles krijgt. Als je toch iets nodig hebt (of heel graag wilt) zijn deze avonden de perfecte gelegenheid om weer wat in te slaan. Nu had ik die dag een bijzonder slechte dag en kwam die shopping night als zon na regen (of zoiets). Eigenlijk heel slecht van mij, want het is juist de bedoeling dat ik producten opmaak in plaats van koop. Maar goed, soms overkomt het je en staat er een pakketbezorger voor de deur met een doos vol mooie spullen. In de blog van vandaag laat ik je mijn mini make-uphaul zien. Ik heb deze blog maar alvast genummerd, ik vermoed dat er nog wel meerdere ‘mini’ make-uphauls gaan komen in de toekomst (laten we eerlijk wezen, Black Friday moet nog komen). Ik laat jullie zien wat ik heb gekocht en zal gelijk een eerste indruk geven.

Kijk, ik heb mij nog aardig in gehouden, al zeg ik het zelf. Ik heb vijf producten gekocht die al een tijdje op mijn verlanglijstje staan (want dan mag het natuurlijk). Ik heb drie lipproducten uitgezocht die ik graag wil proberen, een foundation en een primer. Die laatste twee wilde ik al een tijdje proberen, maar het leek mij ook leuk om deze twee te testen tegenover vergelijkbare producten. Die blogs komen er zeker aan!

MAC Lipstick – Velvet Teddy (normaal €20.50, nu €15.38)

Volgens mij is dit na de kleur ‘Ruby Woo’ de meest bekende en favoriete lipstick kleur van MAC. Ik heb nog maar weinig producten van MAC in mijn collectie. Ik wilde dit jaar zo graag de adventskalender, zoveel gave producten zitten daarin die mij mooi lijken. Maar helaas, vooralsnog lijkt de adventskalender niet naar Nederland te komen (althans niet voor een redelijke prijs). Velvet Teddy is een prachtige nude, of ‘deep-tone beige’ zoals de kleur uitgelegd wordt op de MAC website. De foto laat de kleur ietsje donkerder zien dan dat hij in het echt is. De lipstick heeft een matte finish.

De lipstick is makkelijk aan te brengen en voelt erg comfortabel aan! Hij droogt zeker mat op, maar mijn lippen zien er niet gortdroog uit. Zoals meer lipsticks ‘bloedt’ deze ook een beetje, wat betekent dat de lipstick buiten je liplijn komt. Ik zou bij deze lipstick dus een lipliner dragen, dat gaat dit bloeden tegen. De lipstick blijft ook beter zitten als je een lipliner gebruikt merk ik. Eten overleeft de lipstick niet, maar gelukkig valt dat ook niet op doordat de kleur dicht bij mijn lipkleur ligt. Ik heb hem nog maar 1 dag gedragen, maar het wordt al snel één van mijn favorieten denk ik!

De Velour Liquid Lipsticks waren de eerste producten die Jeffree Star uitbracht in zijn make-up lijn. De vloeibare lipsticks zijn beroemd binnen de make-upwereld, niet alleen vanwege de grote hoeveelheid kleuren waaruit je kan kiezen (er staan op het moment van schrijven 87 (!) kleuren op de JSC website), maar ook vanwege het feit dat de vloeibare lipsticks ook veilig zijn om op de oogleden te gebruiken, waardoor ze ook als eyeliner kunnen dienen. De kleur Christmas Cookie wordt op de JSC website als ‘pink peach nude’ omgeschreven en heeft ook een matte finish.

De lipstick heeft een fijne, dunne applicator waardoor je de lipstick goed kan aanbrengen. In eerste instantie lijkt het een vrij lichte kleur te zijn (wellicht iets te licht voor mijn smaak), maar als hij opdroogt kleurt de lipstick ietsje donkerder. De lipstick voelt prettig aan, hij blijft wel een klein beetje plakken, maar dit stoort mij (nog) niet. De lipstick kan veel hebben, je kan rustig drinken zonder dat je hem bij moet werken. Wel overleeft hij een meergangen diner niet. Dit vind ik ook wel begrijpelijk, er zijn maar weinig lipsticks die een hele avond overleven met eten en al. Het voordeel van de lipstick vind ik dat het niet persé opvalt dat een deel al afgebroken is. Dat komt natuurlijk doordat de kleur dicht bij mijn eigen lipkleur ligt, maar ik vind dat toch wel een prettig idee dat je niet voor joker rondloopt met een mond vol halve lipstick. Mijn eerste ervaring met deze lipstick is dan ook zeker positief!

Beauty Bakerie Matte Lip Whip – I Like To Chai Chai (normaal €22.30, nu €16.73)

Beauty Bakerie is een merk dat al haar producten een bakuitstraling geeft. Het ziet er altijd echt ontzettend schattig en leuk uit, maar ondanks dat heb ik alleen nog maar een mini setting poeder van dit merk gebruikt. Ik hoorde veel goede dingen over hun ‘lip whip’, een vloeibare lipstick, dus dit was een uitgelezen kans om eens een kleur te proberen. De lip whips staan erom bekend dat ze extreem lang op de lippen blijven zitten, zodanig zelfs dat ze een ‘lip whip remover’ in het leven hebben geroepen om de lipstick van je lippen af te halen (ik hoop dat ik de lipstick ook zonder deze verwijderaar eraf krijg) Ik ben voor de kleur ‘I Like To Chai Chai’ gegaan, ook een nude kleur in de roze familie.

De lipstick heeft een fijne applicator en is netjes aan te brengen, maar plakt wel, meer dan de JSC lipstick. Ik denk dat dit deels ook komt doordat ik te veel heb opgedaan. Het traditionele ‘happen’ in een tissue zal hier wel bij helpen. De kleur blijft mooi zitten op de lippen. Het avondeten overleeft hij beter dan de JSC lipstick. Ik had verwacht mijn lippen te moeten boenen om de kleur eraf te krijgen, maar met een beetje oogmake-up remover krijg je de vloeibare lipstick zo van je lippen af. Beetje lippenbalsem op en je bent klaar voor de nacht. Mijn eerste ervaring is zeker positief met deze lipstick!

Als je alledrie de lipsticks naast elkaar ziet (zoals op de foto hierboven), zie je dat ze zeker op elkaar lijken, maar dat er ook lichte verschillen op te merken zijn. Zo zie je dat de MAC lipstick een andere structuur heeft ten opzichte van de vloeibare lipsticks (vrij logisch) en dat deze iets meer roze is. De Beauty Bakerie lip whip daarentegen is ietsje bruiner in vergelijking met de JSC velour liquid lipstick. Oftewel, ja het was compleet verantwoord om deze drie lipsticks te kopen, ze voegen echt iets unieks toe aan mijn lipstickcollectie. Deze mantra herhaal ik dagelijks wanneer ik mijn liplade open om mijzelf ervan te blijven overtuigen dat het echt wel wat heeft toegevoegd.

E.l.f. Cosmetics Camo CC Cream – Light 210N (normaal €15, nu €11.25)

De E.l.f. Cosmetics Camo CC Cream schijnt een ‘dupe’ van de IT Cosmetics Your Skin But Better CC Cream. Omdat ik deze foundation ook heb (ik heb er 2 blogs over geschreven als je hierin geïnteresseerd in bent), leek het mij leuk om deze CC cream ook te kopen om naast de IT Cosmetics CC cream te houden. Hier komt dus zeker een blog over! Ik heb de kleur op de gok gekozen, ik weet dat ik een neutrale ondertoon heb en een lichte huidskleur. Maar ja, je hebt licht en licht en neutraal en neutraal. Het is altijd lastig om een foundationkleur te kiezen zonder deze in een winkel te testen. De website www.findation.com kan soms uitkomst bieden, maar helaas stond deze foundation niet in het lijstje.

Wanneer ik de E.l.f. CC Cream op het eerste oog vergelijk met de IT Cosmetics CC Cream, valt het mij op dat de E.l.f. CC Cream een stuk rozer is dan die van IT Cosmetics. Ook als ik hem vergelijk met mijn Fenty Beauty Pro Filt’r Longwear Foundation (kleur 150) oogt hij wat rozer. Ik hoop maar dat het de goede kleur is! Binnenkort zal ik hem opdoen en je over mijn ervaringen vertellen!

E.l.f. Cosmetics Matte Putty Primer (normaal €10, nu €7.50)

Ik heb de E.l.f. Cosmetics Poreless Putty Primer in een E.l.f. mystery box ontvangen en vind het echt een geweldig product! Omdat ik graag mijn huid wat matter heb (vanwege mijn gecombineerde/vette huid), leek het mij interessant wat de Matte Putty Primer voor mij zou doen. Binnenkort zal ik uitgebreid op zowel de Poreless Putty Primer als de Matte Putty Primer ingaan en ze vergelijken met elkaar. Ben je benieuwd hiernaar? Houdt dan vooral mijn blog in de gaten!

Het eerste wat opvalt is dat de Matte Putty Primer wit is, waar de Poreless Putty Primer een rozige huidachtige kleur heeft. Wanneer ik een beetje op mijn hand doe en uitsmeer zie je in eerste instantie vrij weinig. Ik denk dat als ik ze op mijn gezicht gebruik dat er dan wat meer verschil te zien is (dat hoop ik tenminste).

Heb jij nog iets gekocht bij de Douglas Shopping Night? Ik ben benieuwd naar je ‘haul’! Zijn er producten waar je graag wat uitgebreider over leest? Laat het mij dan vooral weten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.