Project Pan,  Project Pan Updates

Update oktober 2021

Wat gaat de tijd toch snel, we zitten alweer in november! Voor je het weet staan de feestdagen voor de deur en vieren we het nieuwe jaar! Ik heb er al veel zin in, jij ook? Ook deze maand heb ik weer wat make-upproducten op weten te maken. Ik moet zeggen, ik ben best trots op mijzelf dat het mij bijna elke maand tot nu toe (behalve juli) gelukt is is om wat op te maken. Het is toch een kleine aanmoediging naar jezelf om weinig te kopen en eerst wat producten op te maken. In deze blog neem ik je weer mee langs de producten die op zijn gegaan vergezeld met een mini recensie. Als er producten tussen zitten waar je meer van wilt weten, laat het me weten!

Vintage by Jessica Niebeskind Sparkling Lip Gloss – Pink Sequin (€21.02)

Deze lipgloss zat in een boxycharm (in 2020 heb ik 2 keer een boxycharm laten komen uit de VS, maar dat is mij eigenlijk te duur door de verzend- en eventuele inklaringskosten). Vanaf het begin af aan vond ik dit al een vreselijke lipgloss. Het borsteltje schoot alle kanten op, waardoor het lastig was om de gloss aan te brengen. Daarnaast houd ik eigenlijk gewoon niet van gloss, of althans niet van deze: hij plakt ontzettend, en met elke slok kun je weer bijwerken. Het voordeel van dat laatste is dan wel weer dat je relatief snel door een gloss heen gaat.

Benefit Badgal Bang Mascara (€29.95)

Ik moet je eerlijk bekennen, ik moest in het begin ontzettend wennen aan deze mascara. Dit is de eerste mascara die ik van Benefit heb gekocht en gebruikt, dus ik kende hun formule nog niet. Het borsteltje is even wennen, daarbij moet ik ook zeggen dat ik altijd aan een nieuw borsteltje moet wennen (dus dat is niet de schuld van Benefit). Ik moest het meest wennen aan de mascara zelf. Ik moet mijn wimpers altijd oneindig lang krullen voordat ze niet op niveau dakpan blijven steken. Als ik meerdere lagen met deze mascara aanbracht werd het te zwaar voor ze en zakten mijn wimpers in. Na een tijdje leerde ik hier wel mee omgaan, met één laag mascara bleven mijn wimpers wat beter gekruld. Ik gooi mascara’s na 6 maanden standaard weg in verband met de kans op infecties, en toen ik deze weg moest gooien vond ik dat toch wel jammer. Na 6 maanden vond ik het toch een prettige mascara. Ik ben nu aan een andere mascara begonnen, en ik heb er nog 3 liggen, maar wellicht dat ik daarna terugkeer naar deze mascara.

Paese Brightening Concealer – 02 Natural Beige (€14)

Deze concealer zat in de styletone box van juli 2020; ik heb hem dus al een tijdje. Ik heb liever concealers met een applicator erin, dat brengt toch wat makkelijker aan. Deze concealer zat in een tube, en op zich is daar ook wel mee om te gaan, hoewel dus het puntje van de tube waar de concealer uitkomt snel vies werd. De kleur was denk ik ook wel goed (ik heb nog weinig ervaring met concealers), en het deed zijn werk goed: oneffenheden en de huid onder mijn ogen zagen er egaler uit. Op het einde heb ik de tube opengeknipt zoals je kunt zien, en het product wat er nog in zat in een potje gedaan. Ik verbaas mij er iedere keer over hoeveel er nog in zit, ik heb volgens mij nog een maand gedaan met de concealer die nog in de tube zat. Al met al, een prima concealer, voor nu weinig op aan te merken. Hij wat lastig te verkrijgen, wat ook de reden is dat ik hem niet zo snel meer zou kopen.

Charlotte Tilbury Travel Size Jewel Lips – Pillow Talk (€12)

Dit merk is esthetisch gezien echt fantastisch. De producten van Charlotte Tilbury zien er zo mooi uit! Zo ook deze lip gloss in de kleur Pillow Talk. Ik heb vorig jaar bij de Bijenkorf de ‘Pillow Talk Lip Secrets’ set gekocht, waarin naast deze lipgloss ook ook een full-size lipstick, reisformaat lipliner en een reisformaat collagen lip bath (een soort lip plumper) in zaten, allemaal in de beroemde kleur Pillow Talk. De kleur is echt geweldig mooi: een prachtige nude roze kleur die ik heel mooi bij mijzelf vind staan (als ik dat over mijzelf mag zeggen). Het nadeel vond ik echter dat dit een gloss was: ik ben dit jaar tot de realisatie gekomen dat ik glosses niet fijn vind. Ze plakken vaak en blijven totaal niet lang zitten. Zo ook deze lip gloss. Gelukkig is het een reisformaat, dus was hij relatief snel op. De gloss zal ik niet opnieuw aanschaffen, maar gelukkig zijn er nog mooie andere producten in de pillow talk lijn die ik graag wil proberen!

Colourpop Ultra Glossy Lip – Fresco (€6.75)

Drie lip glosses in één maand opmaken is best een kunst. Nu wil het ‘geluk’ dat alledrie de glosses, en ook deze, al bijna op waren. Zoveel moeite hoefde ik niet te doen om ze daadwerkelijk op te krijgen. Mijn mening over lipglosses is bij deze gloss niet veranderd: ik vind het plakkerige gevoel niet fijn en ik vind het irritant dat ik bij elke slok thee de gloss moet bijwerken. Deze gloss kreeg ik gratis bij een bestelling van Colourpop. Super lief van ze, maar ik zal voorlopig geen glosses meer bij ze bestellen (wellicht nog wel andere producten, het is tenslotte bijna ‘Black Friday’).

Manna Kadar Lash Extending Primer (€20.20)

Ik hoorde veel goede verhalen over deze wimper primer: een primer die je opdoet voor je mascara die je wimpers voedt en je wimpers langer laat lijken. Bij sommige mascara’s werkt hij best goed, met name bij lichtgewicht mascara’s. Bij de Benefit Badgal Bang Mascara werkt deze primer totaal niet voor mij: mijn wimpers worden er te zwaar van waardoor de krul eruit zakt. Voor wimper primers geldt hetzelde als voor mascara’s: na 6 maanden gaat hij de prullenbak in. Op zich wel jammer, want gecombineerd met de juiste mascara werkt hij best wel aardig. Ik kon deze primer met punten gratis krijgen, dat scheelt gelukkig. Misschien dat ik in de toekomst weer eens kijk voor een wimper primer.

E.l.f. Cosmetics Make Up Mist & Set (€7)

In mijn blog over mijn dagelijkse make-upbakje kon je lezen dat ik deze setting spray expres in mijn bakje had laten zitten omdat hij bijna op was. Dat moment is nu daar. Deze setting spray is op zich prima, zeker voor de prijs. Douglas verkoopt E.l.f. Cosmetics en heeft regelmatig 25% korting, dan wordt het nog leuker om deze spray te proberen. Hij werkt niet zo goed als de Urban Decay All Nighter, maar die is dan ook 3x zo duur ongeveer. Voor de prijs doet hij zijn werk goed. Het enige nadeel wat ik vind is dat de mist niet altijd even fijn is, soms komen er best dikke druppels op mijn gezicht wat weer onhandig is als je er foundation onder hebt zitten.

Dat waren alle opgemaakte make-up producten voor deze maand. Het is best veel, dus ik vermoed dat volgende maand er niet zoveel producten opgaan. Houd jij bij hoeveel en welke producten je opmaakt elke maand? Ik ben erg benieuwd naar je ‘empties’, laat het vooral in de reacties weten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.