Beauty,  Skincare

Paula’s Choice Pore Clarifying Charcoal Gel Mask

Huidtype: gecombineerd/vet

Elke zaterdag heb ik even wat tijd voor mijzelf ingepland. Manlief is dan hardlopen, en heb ik alle tijd om rustig te douchen en neem ik een haarmasker en een gezichtsmasker. Een heerlijke manier om even tot rust te komen in het weekend (of welke andere dag dan ook, dat het toevallig zaterdag is maakt eigenlijk niet zo uit). Al een tijdje gebruik ik dit masker van Paula’s Choice, ik vertel jullie in deze blog graag over mijn ervaringen!

Ik had in eerste instantie het Skin Balancing Mask van Paula’s Choice aangeschaft en gebruikt, maar dat masker was veels te heftig voor mijn huid, mijn hele huid was van de leg met als gevolg dat ik als een discobal glom de rest van de dag (en de dag erna). Paula’s choice (of in ieder geval hun klantenservice), was zo aardig om mijn geld terug te storten en raadde mij het Pore Clarifying Charcoal Gel Mask (€30) omdat deze wat milder voor de huid is. Dus ik heb dat masker gekocht en uitgeprobeerd (spoiler alert: het is inderdaad een stuk milder!). Volgens de beschrijving op de website van Paula’s Choice is het een ‘licht houtskoolmasker op gelbasis dat overtollig talg absorbeert en poriën verkleint’. Door de gelstructuur is het masker lichter dan traditionele (klei)maskers waardoor het geschikt voor de gecombineerde/vette huid. Klinkt perfect voor mijn huid!

#IngrediëntUitleg
1AquaEen oplosmiddel voor ingrediënten die niet graag in olie oplossen maar in water
2Tapioca StarchHeeft olie-absorberende eigenschappen en maakt emulsie-achtige formules rijker
3GlycerinEen natuurlijk vochtinbrengend ingrediënt die ook in de huid voorkomt. Het houdt de huidlipiden tussen de huidcellen in een gezonde staat, beschermt tegen irritatie en helpt bij het herstellen van de huidbarrière.
4Decyl GlucosideEen reiniger dat kan schuimen. Het is zacht voor de huid en biologisch afbreekbaar
5Sodium Lauroyl SarcosinateEen milde reiniger die goed samenwerkt met andere reinigende ingrediënten. Het heeft schuimende eigenschappen en verbetert de mildheid van een formule.
6Butylene GlycolWordt meestal gebruikt als oplosmiddel voor andere ingrediënten. Dit ingrediënt ondersteunt ook andere ingrediënten waardoor ze sneller opgenomen worden en dieper in de huid komen. Het zorgt het tevens voor dat het product makkelijker uit te smeren is en trekt water aan in de huid.
7Cocamidopropyl BetaineEen veelvoorkomend ingrediënt in reinigers. Dit ingrediënt is goed in het stabiliseren van schuim
8Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP CopolymerEen polymeer dat helpt bij het creëren van geltexturen. Dit ingrediënt maakt tevens olie-water emulsies dikker en zorgt ervoor dat de formule niet plakkerig aanvoelt
9BentoniteEen soort klei dat veel voorkomt in olie absorberende maskers. Dit ingrediënt is goed in absorberen: het haalt talg en troep uit de huid en laat de huid zacht en mat aanvoelen. Het nadeel is echter dat het soms te goed oliën absorbeert waardoor de huid uitdroogt
10KaolinEen soort klei dat ook oliën en talg kan absorberen uit de huid, maar is minder agressief dan bentoniet. Dit ingrediënt droogt de huid minder uit en is zachter voor de huid
11Charcoal PowderAbsorberend
12Boerhavia Diffusa Root ExtractHuidbeschermend
13BisabololEen van de actieve delen van kamille en functioneert als ontstekingsremmer en kalmeerder
14Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem ExtractHuidverzorgend
15Lactic AcidIs de ener meest onderzochte AHA na glycolzuur. Verwijdert voorzichtig dode huidcellen zodat en frisse en zachte huid tevoorschijn komt. Heeft goede hydratatie eigenschappen en kan in hoge concentraties helpen bij de stevigheid van de huid en wrimpels.
16Xanthan GumEen veelvoorkomende dikmaker en emulsie stabilisators. Als een product te nat is kan een klein beetje van dit ingrediënt helpen om het maar meer gelachtig te maken.
17Isopropyl Titanium TriisostearateVerzachtend, emulgerend
18C12-15 Alkyl BenzoateWordt vaak gebruikt als verzachter met een licht en zijdeachtig gevoel. Dit ingrediënt is erg mild voor zowel de huid als de ogen en spreid zich makkelijk uit. Wordt ook vaak gebruikt als oplosmiddel voor zonnebrandcremes
19Iron OxidesEen combinatie ingrediënt van rood, geel en zwart ijzer oxide. Dit trio is onmisbaar in huidkleurige make-up
20PhenoxyethanolEen veelgebruikt conserveermiddel. 
21Caprylyl GlycolEen handig ingrediënt dat de huid fijn en zacht laat aanvoelen. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de effectiviteit stijgt van andere conserveermiddelen.
22EthylhexylglycerinEen handig ingrediënt dat de huid fijn en zacht laat aanvoelen. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de effectiviteit stijgt van andere conserveermiddelen.
23Hexylene GlycolEen hulpingrediënt dat gebruikt wordt als oplosmiddel, of om dikke formules wat te verdunnen en ervoor zorgt dat je het makkelijk spreidt.
Bron: www.incidecoder.com

Het masker is op waterbasis en bevat tapiocazetmeel (#2), bentoniet (#9), kaoline (#10) en houtskoolpoeder (#11) die alleen oliën en talg absorberen en troep uit de huid halen. Dit zijn vrij logische ingrediënten bij een masker zoals dit. Verder bevat het masker glycerine (#3) een natuurlijke vochtinbrenger, bisabolol (#13) dat ontstekingsremmend en kalmerend werkt en melkzuur (#15), een AHA die dode huidcellen verwijdert en een frisse huid tevoorschijn tovert. De rest van de ingrediëntenlijst bevat stoffen die de formule stabiliseren, tot een gel vormen en conserveren.

Het masker is zwart van kleur en voelt gel-achtig aan (heel gek met een gelmasker). Het is makkelijk uit te smeren op de huid en prikt (gelukkig) niet. Je moet het masker zo’n 10-15 minuten laten zitten, langer is echt niet aan te raden. Heb ik één keer gedaan, en dan absorbeert het masker alsnog teveel oliën en talg waardoor je huid gaat overproduceren (en dat wil je nu juist niet). Dus, zet een timer als je denkt dat je de tijd vergeet. Als je je huid voelt trekken ben je te laat. Het masker laat zich goed eraf wassen (doe ik altijd onder de douche). Het resultaat is een schoon en fris gezicht. Je merkt echt dat je huid, als deze wat vettiger is, een stuk minder vettig is na het masker. Omdat het masker zoveel absorberende ingrediënten heeft is hij ook niet geschikt als je een ander huidtype hebt dan een gecombineerde/vette huid. Ondanks dat hij wat milder is dan andere kleimaskers twijfel ik of een gevoelige huid dit masker aankan. Ik heb geen gevoelige huid, dus ik kan dat niet beoordelen. Heb je een gevoelige huid en heb je dit masker geprobeerd, laat het dan vooral weten!

Conclusie: een heel fijn masker voor mijn huidtype! Let er bij het gebruik wel op dat je hem niet te lang oplaat. De tube is bijna op, ik ga binnenkort maar eens een nieuwe aanschaffen. Wil je hem zelf ook eens proberen? Klik dan op deze link (je kan ook proefverpakking aanschaffen als je twijfelt, zo’n toffe service van Paula’s Choice)!

Aantal sterren:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.