Beauty,  Make-up

Essence Superfine Eyeliner Pen (Waterproof)

In mijn blogs over de Goodiebox van september 2021 heb ik verteld dat ik eigenlijk geen eyeliner kan zetten (vooral omdat ik het nooit doe). Het oogpotlood dat in deze beautybox zat was een mooie aanleiding om hier eens mee te spelen. Voor een eerste poging was dat best geslaagd, al zeg ik het zelf. Het vervelende alleen aan een oogpotlood is dat deze wat ‘stroef’ over de huid gaan, ze glijden niet echt. Ik wilde eens testen of ik ook eyeliner kan zetten met een vloeibare eyeliner die makkelijker glijdt. Na een korte zoektocht kwam ik uit bij de Essence Superfine Eyeliner Pen: een vloeibare eyeliner met een vilten stiftpuntje waardoor de eyeliner soepel op de huid aangebracht kan worden en je er precies werk mee kan verrichten. Althans, dat is het idee. In deze blog vertel ik je over mijn ervaringen met deze eyeliner pen, en hoe beginnersvriendelijk hij is.

De Essence Superfine Eyeliner Pen (€2.95 bij Boozyshop.nl) ziet er uit als een hele dunne viltstift. De viltpunt is lekker lang en loopt ook uit in een dunne punt. Je ziet ook dat je er hele dunne streepjes mee kan zetten (als je daar het geduld en de ervaring voor hebt). Als je wat dikkere strepen wilt zetten is dat ook mogelijk met deze eyeliner pen: hoe meer druk je op de pen zet, hoe dikker de streep. Eenmaal droog krijg je de eyeliner er ook niet zomaar af; je hebt echt een make-up remover nodig om de eyeliner van je oogleden af te krijgen. Waterproof betekent dan dus hoogstwaarschijnlijk hier ook dat hij echt waterproof is. Ik heb niet met eyeliner op in de regen gestaan om te testen, maar als ik eyeliner op mijn hand zet en deze onder een lopende kraan houdt blijft de eyeliner op zijn plek zitten en loopt hij niet uit (altijd handig in de herfst wanneer het vaker wel dan niet regent).

Ik heb een korte blik op de ingrediënten geworpen. Ik vind het lastig om ingrediënten in te schatten voor make-up; het lukt me nauwelijks om voor verzorgingsproducten te beoordelen of een ingrediënt goed of slecht is. Op de website van Essence [link] vind je de ingrediënten. Laat het mij vooral weten als er dingen inzitten die slecht voor je zijn! Voor nu is mijn mening over de ingrediënten: zal wel nodig zijn.

Dan het belangrijkste onderdeel: de applicatie. Alvast een tip: het helpt ENORM als je niet je wimpers krult voor het aanbrengen van eyeliner (phoe wat zaten die in de weg zeg, niet normaal). Ik heb eerst een winged liner proberen te zetten zonder enige andere oogmake-up. Het voordeel daarvan is dat je met een wattenstaafje de wings kan bijwerken zodat ze nog een beetje op elkaar lijken. Voor een eerste keer vind ik mijn winged liner niet eens zo slecht gelukt. Ja, de wings zijn geen tweelingen, maar verre nichtjes van elkaar. Maar voor een eerste keer durf ik best hiermee over straat. De eyeliner op het ooglid zelf vond ik wat aan de dikke kant, en dat is een valkuil waar ik snel in spring: om beide ogen maar zo gelijk mogelijk te houden een beetje eyeliner toevoegen. Dat is denk ik echt een kwestie van oefenen: door veel te oefenen lukt het je (hopelijk) om strakkere lijntjes te zetten waardoor je niet steeds bij hoeft te werken.

De tweede keer heb ik mijzelf uitgedaagd (want waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan): eyeliner over oogmake-up heen. De uitdaging is om je eyeliner gelijk zo goed mogelijk te zetten, want bijwerken met een wattenstaafje is niet echt een optie. De wings komen steeds dichter bij elkaar in de buurt qua gelijkheid (geen verre nichtjes nu maar zusjes misschien). Elk oog heeft zijn voor- en nadelen (rechts is lastiger omdat ik links ben, maar daar gaat de wing uiteindelijk wel mooier). Ook is het mij dit keer gelukt om de eyeliner op het oog strakker te zetten. Ik ben best tevreden, zo tevreden dat als ik hiermee een vergadering in moet, ik dat best zou doen, en dat zegt een hoop bij mij, want ik ben geen lid van de club “boeiend wat men van je vindt”.

Ik vind de eyeliner pen makkelijk in gebruik, en fijn werken. Is dit nu de beste eyeliner in de wereld? Geen idee, met nog maar 1 eyelinerpen in mijn bezit kan ik daar echt niks over zeggen. Wat ik wel weet, is deze eyelinerpen voor deze prijs perfect is om te oefenen met eyeliner zetten. Hij is niet duur, maar wel goed gepigmenteerd en blijft ook mooi zitten. Mocht ik in een eyelinerpen fase terecht komen, dan zal ik zeker andere eyeliners aanschaffen, testen, en vergelijken. In veel gevallen is goedkoop duurkoop, maar in de wereld van make-up is dat zeker niet altijd het geval!

Aantal sterren:

Waardering: 5 uit 5.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.