Beauty,  Skincare

Mudmasky Mineral-Infused Double Cleansing Mask

Huidtype: gecombineerd/vet.
Huidige problemen: snel vet wordende huid die vochtarm lijkt te zijn.

In augustus heb ik weer eens een Styletone Ultimate box aangeschaft: een maandelijkse beautybox met 9 tot 10 producten voor €29,95 per maand. In deze box zat ook de Mudmasky Mineral-Infused Cleansing Mask. Ik dacht eerst dat het daadwerkelijk een masker was, maar het blijkt een gezichtsreiniger te zijn voor de avond. De afgelopen weken heb ik deze reiniger ’s avonds gebruikt, hier vertel ik je wat mijn ervaringen tot nu toe zijn.

Mudmasky is een merk dat vaak in beautyboxen zit. Een van hun bekendste producten is een seizoensgerichte crème (“leave-me-on mask”). Ik vind Mudmasky een vrij duur merk: voor een tube dagcrème à 40ml betaal je al €37. Voor zo’n prijs moet het bijna een wondermiddel zijn wil ik het opnieuw aanschaffen. Maar goed, dit is geen recensie over Mudmasky als merk, maar over hun gezichtsreiniger. De reiniger (€49 voor 75ml) is een niet-schuimende reiniger die je huid diep zou moeten reinigen voor het slapen gaan. Volgens Mudmasky helpen de mineralen om je gezicht te reinigen en is de Marokkaanse lava klei goed voor een vochtarme, gevoelige huid. Nu heb ik geen gevoelige huid, maar is hij wel vochtarm, dus deze reiniger zou geen kwaad moeten kunnen.

Zoals altijd haal ik de ingrediëntenlijst door twee websites die de ingrediëntenlijsten van verzorgingsproducten kunnen beoordelen; aangezien ik hier weinig kennis over heb gebruik ik kun expertise om iets over de ingrediënten te kunnen zeggen. De gezichtsreiniger is vrij van alcohol, siliconen, sulfaten en parabenen. Er zitten wel verschillen de soorten extracten in (#16, #17, #18, #19), daar moet je huid natuurlijk tegen kunnen. Verder bevat de reiniger sorbitol voor een droge huid (#4), Marokkaanse lava klei dat exfoliërend werkt (#5), en nog een hele hoop andere ingrediënten die de huid hydrateren, verzachten, tot rust brengen en gunstig tegen acne zijn.

De gezichtsreiniger is een witte, crème-achtige substantie die, zoals eerder genoemd, niet schuimt. Ik houd persoonlijk van reinigers die ten minste een beetje schuimen, maar zolang het product zijn werk doet kan ik daar mee leven. Als je de reiniger op het gezicht aanbrengt en in de huid masseert zie ik hem nauwelijks. Volgens Mudmasky moet je hem er even op laten zitten voordat je de reiniger eraf wast, maar ik krijg niet het idee dat dit nu zoveel beter is. Voor mijn gevoel doet de reiniger welgeteld niets. Ja mij maakt mijn huid schoon, maar de reiniger die ik normaal gebruik (van Paula’s Choice) doet dat vele malen beter. Ik heb na gebruik van de Mudmasky reiniger niet het gevoel dat mijn huid echt schoon is. Wat ik wel prettig vind is dat mijn huid niet droog aanvoelt na gebruik van de reiniger.

Tsja, wat kan ik er nog meer over zeggen. Voor mijn huid doet de reiniger eigenlijk te weinig, maar wellicht dat mensen met een ander huidtype meer voordelen van deze reiniger hebben. Het is goed om verschillende producten te proberen, zodat je leert wat wel en niet werkt. De reiniger zal ik zeker opmaken, maar hij zal zeker mijn gebruikelijke reiniger vervangen!

Aantal sterren:

Waardering: 2 uit 5.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.