Beauty,  Skincare

Clay and Glow Vitamine C Serum

Huidtype: gecombineerd/vet
Huidige problemen: snel vet wordende huid

Vlak voor de zomer won ik het vitamine C serum bij een winactie van Clay and Glow. Dit product is nieuws sinds dit voorjaar, en deze winactie was de perfect aanleiding voor mij om het product te testen. Ik heb nog niet eerder een vitamine C serum in mijn verzorgingsroutine toegevoegd, dus ik was erg benieuwd wat zo’n product voor mijn huid zou doen.

Het vitamine C serum (€36.95 voor 30ml) komt in een luxe, glazen verpakking met een applicator waarmee je het product makkelijk uit het flesje en op je handen kan doen. Het is een wat gel-achtige substantie, maar het smeert goed uit op de huid. Je moet het net zolang in laten trekken totdat je huid niet meer “plakt”, dat duurt zo’n 5 minuten gemiddeld, maar gelukkig voor mij kan ik vaak na 2 minuten door met mijn dagcreme.

Volgens Clay and Glow helpt dit serum om pigmentvlekken te verminderen, de huid te beschermen tegen externe invloeden, vermindert poriën en laat de huid egaler en stralender, wie wil dat nou niet?! De ingrediënten check ik altijd met behulp van cosmily.com en skinsort.com, websites waar je de ingrediëntenlijst van schoonheidsproducten kan inladen en die je helpen om goede en minder goede ingrediënten te identificeren. Het vitamine C serum bevat vitamine C (#3), niacinamide (#4), panthenol (#5) en hyaluronzuur (#6). Deze ingrediënten helpen bij roodheid, een vettige huid, verbeteren de huidstructuur en helpen bij donkere plekjes. Verder is het goed om te weten dat het vitamine C serum vrij is van alcohol, siliconen, sulfaten en parabenen. Het laatste ingrediënt is parfum, maar gelukkig zit er niet te veel parfum in het serum. Ik persoonlijk reageer niet op parfum, maar mensen met een gevoelige huid wel, en daarom vind ik het belangrijk om te vermelden.

Ik gebruik het serum elke ochtend, na mijn toner en voor mijn dagcreme en SPF. Ik heb eigenlijk geen last van pigmentvlekken of donkere plekjes, dus op dat gebied kan ik weinig zeggen over de werking van het serum. Ik merk wel dat mijn huid een mooie gloed krijgt, en dat hij wat egaler en en dus stralender is. Ik ben best positief over dit serum, al vind ik het wel wat aan de dure kant. Daarmee moet ik wel zeggen dat je relatief lang met een flesje doet: ik gebruik het serum nu sinds juli elke ochtend, en na 2.5 maand ben ik nu ongeveer halverwege het flesje, dus dat zou betekenen dat je ongeveer 5 maanden met 1 flesje doet. Het is nog steeds best een investering; zodra ik dit serum op heb gemaakt ga ik eerst eens kijken of er serums zijn die meer doen voor mijn huid, maar ik sluit niet uit dat ik dit vitamine C serum in de toekomst aanschaf!

Aantal sterren:

Waardering: 4 uit 5.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.