Beauty,  Skincare

Clay and Glow Pink Clay Mask

Huidtype: gecombineerd/vettig
Huidige problemen: snel vetwordende huid

Het Clay and Glow Pink Clay Mask, het paradepaardje van dit Nederlandse (!) merk. Een aantal maanden geleden ben ik in aanraking gekomen met dit merk, heb ik dit kleimasker aangeschaft om te proberen! Ik probeer 1 tot 2 keer in de week even een momentje voor mijzelf te hebben en een maskertje te gebruiken. Los van de positieve eigenschappen voor je huid, is het voor mij echt noodzakelijk om eventjes een momentje voor mijzelf te hebben, in alle hectiek dat “het leven” heet.

Eerst over het product zelf. Het masker komt in een potje en heeft een mooie roze kleur (lijkt me logisch als het een “pink clay mask” is). Volgens Clay and Glow vermindert dit masker de zichtbaarheid van poriën, puistjes, mee-eters, roodheid, en kalmeert het de huid. Als je Clay and Glow mag geloven zou dit roze goedje een hoop voor je huid moeten doen!

Wat zit er nu precies in dit kleimasker? Het belangrijkste ingedriënt is Kaolin klei, dat uitermate geschikt is voor maskers voor met name de vettige huid. Daarnaast bevat het masker AHA (#17), Vitamine A (#12), en Vitamine 2 (#13). Deze ingrediënten verbeteren de huidstructuur, verminderen de zichtbaarheid van vergrote poriën, kunnen donkere plekjes op de huid verbeteren en helpen bij littekens. Door deze (combinatie van) ingrediënten is dit masker wat minder geschikt voor mensen met een droge of gevoelige huid. De huid kan door het kleimasker doordat er Kaolin en toverhazelaar inzit (licht) uitdrogen, en door de AHA vorm (Lactic Acid) kan het een negatief effect op rosacea of eczeem hebben. Het is verder goed om te weten dat het masker alcoholvrij is, vrij van siliconen, sulfaten en parabenen, en er geen toegevoegde parfums in zitten.

Al met al lijkt het masker qua ingrediënten best prima. Het masker zelf is goed aan te brengen op de huid, ik gebruik hiervoor mijn vingers of een spateltje. Ik moet mijzelf wel eraan herinneren om niet te veel te smeren, een dun laagje is meer dan genoeg. Doe niet zoals mij op de foto waar de druppels maskers er bijna vanaf vallen. Laat het masker droog worden en spoel het daarna af met warm water. Na gebruik van het masker heb ik echt het gevoel alsof mijn huid weer goed is schoongemaakt. Mijn huid voelt niet droog aan perse, maar tegerlijkertijd is het vettige laagje ook weg. Voor mijn huid is dit dus best een fijn masker! Nu gebruik ik hem niet standaard elke week (ik heb meerdere maskers open op het moment), maar dit zou zeker een product zijn wat ik weer opnieuw zou kopen als ik weer een masker nodig heb!

Conclusie: het is een fijn masker voor de gecombineerde/vettige huid. Als je een droge/gevoelige huid hebt zou ik eerst kijken of je het masker een keer kan proberen (Clay and Glow verkoopt proefmonsters, echt super handig!) om te zien hoe je huid erop reageert.

Aantal sterren:

Waardering: 5 uit 5.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.