Beauty,  Skincare

Clinique Pep Start Eye Cream

Huidtype: gecombineerd/vettig
Huidige problemen: snel vet wordende huid

Al een tijdje heb ik deze oogcreme in de kast liggen. Ik ben geen grote “pro oogcreme” aanhanger, met een goede dag/nachtcreme kom je er mijns inziens ook. Plus, ik heb geen grote wallen of donkere kringen onder mijn ogen. Dat gezegd hebbende ben ik deze wel gaan gebruiken en vertel ik hier wat mijn gedachten erover zijn.

Eerst iets meer over het product. De oogcreme zit in een handige tube met plastic balletje dat de applicatie erg makkelijk maakt. Volgens clinique is het een “licht gewicht oogcreme die de huid rondom de ogen verfrist, verheldert en egaliseert”. Klinkt best goed moet ik zeggen, wie wil er nu geen frisse uitstraling?

Wat zijn de ingrediënten? De oogcreme bevat geen alcohol, is sulfaatvrij en vrij van parabenen. Er zit caffeine (#22) en hyaluronzuur (# 34) in, maar die staat wel vrij laag op de lijst. Verder zitten er verscheidende ingrediënten in die de huid hydrateren en de textuur van de huid verbeteren.

De oogcreme is goed aan te brengen en smeert ook lekker uit. Hij trekt goed mijn huid in, laat wel een klein beetje een vet laagje achter, maar ook dit is snel opgenomen door mijn huid. Ik merk verder vrij weinig verbeteringen: mijn huid is al vrij goed, en dan gaat deze oogcreme niet heel veel bijdragen. Ik heb het gelijk dat ik geen wallen, donkere kringen of andere problemen met de huid rondom mijn ogen heb, wellicht dat de oogcreme dan zichtbare veranderingen laat zien.

Conclusie: ik vind nog steeds dat een oogcreme niet noodzakelijk is. Hij staat nu eenmaal in de kast, dus ik maak hem zeker op, maar daarna ben ik door al mijn oogcremes heen en laat ik het hierbij.

Aantal sterren:

Waardering: 2 uit 5.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.