Lifestyle

Wat zit er in mijn dagelijkse bakje?

Sinds 2021 heb ik een zogenaamd “project pan”. Even een korte uitleg: een project pan is een soort doel wat je voor jezelf stelt om producten op te maken. Veel mensen hebben een project pan en geven daar hun eigen draai aan. Het doel is om producten op te maken, of om de bodem van het product te zien (de “pan”). Aan het einde van het jaar laat ik zien hoe ik het er vanaf heb gebracht.

Om ervoor te zorgen dat ik niet constant dezelfde producten gebruik, heb ik een dagelijks bakje (wat niet in een bakje zit maar een make-uptasje). Bijkomend voordeel is dat ik niet elke ochtend keuzestress heb: ik heb een tasje met opties wat behapbaar is (voor mij dan).

Elke week kies ik een oogschaduw palette uit dat ik die week gebruik. Ik heb inmiddels aardig wat paletten verzameld, en door elke week een andere te gebruiken zorg ik ervoor dat ik ook alles gebruik. Daarnaast wissel ik om de 3-4 weken mijn basisproducten: bronzer, blush, highlighter, poeder en setting spray. Hier heb ik aanzienlijk minder van, en dus wissel ik ze minder vaak om. Mijn doel is om van de bronzer/blush/highlighter categorieën 2 producten aan te houden: een poeder en een cream/vloeibare variant zodat ik daartussen kan afwisselen. Van mijn poeders en settingspray houd ik er steeds maar eentje aan; poeders en sprays hebben geen of weinig kleur, en dus vind ik het makkelijker om daar steeds maar een van te hebben in mijn dagelijkse bakje.

Sommige producten wissel ik niet om, zoals mascara, wenkbrauwproducten, foundation en concealer. Van deze producten heb ik er dermate weinig dat het wat nutteloos is om steeds af te wisselen (en zitten ze dus permanent in mijn dagelijkse bakje). De uitzondering is hier mascara: daar heb ik er wat meer van, maar omdat deze sneller over de datum heengaan gebruik ik een mascara maximaal 6 maanden, om daarna door te gaan naar de volgende. Zo zorg ik ervoor dat ik een mascara niet te lang gebruik, of te lang open is waardoor ik hem alsnog kan weggooien.

De foto laat de inhoud van mijn dagelijkse bakje zien: afgelopen weekend heb ik de basisproducten weer gewisseld en kan ik er weer 3-4 weken tegenaan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.