Beauty,  Make-up

Mijn eerste foundation!

Op basis van adviezen van mede WeAreEves leden heb ik deze foundation aangeschaft om te testen. Ik heb niet eerder echt foundation gekocht, maar ik wilde het graag proberen om te zien wat het voor mijn huid doet.

Deze foundation belooft je poriën minder zichtbaar te laten lijken en je een matte uitstraling te geven: twee zaken die voor mij met mijn gecombineerde/vette huid belangrijk zijn. Bij de ICI Paris XL heb ik de juiste kleur uitgezocht (light), die goed matcht met mijn huid.

Ik breng deze foundation het liefst aan het een kwast (de JH03 foundation kwast van Morphe), en daarmee kan ik de foundation goed en egaal verdelen. De foundation geeft een lichte dekking, en maakt mijn huid egaler. Als je hem afpoedert wordt je huid zeker matter, maar met het warme zomerweer kan ik poederen tot ik een ons weeg, ik ga uiteindelijk toch na een uur weer wat glimmen. Ik vind dat mijn poriën niet perse minder zichtbaar worden als ik deze foundation gebruik, maar ze lijken zeker niet groter.

Ik denk dat deze foundation zeer geschikt is voor de zomer: hij is lichtdekkend (waarschijnlijk kun je hem wel opbouwen, maar dat heb ik nog niet geprobeerd), en voelt ook licht aan op de huid. Er zit zelfs wat SPF in, maar ik zou daar niet volledig op vertrouwen en gewoon een losse SPF op je huid aanbrengen voor de foundation.

Voor een eerste foundation vind ik het zeker een goede! Je moet geen wonderen verwachten, het is tenslotte een foundation en geen filter. Ik ben benieuwd hoe hij reageert als ik een andere primer gebruik. Ik gebruik nu een primer van Basic Beauty, maar die lijkt niet veel te doen voor mij. Ik vermoed dat, met de juiste primer, deze foundation beter tot zijn recht komt.

Conclusie: Ik ben tevreden over deze foundation en ga zeker ook nog andere foundations proberen!

Aantal sterren:

Waardering: 3 uit 5.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.