Beauty,  Skincare

Avant Skincare Supreme Hyaluronic Acid Anti-Oxidising Duo Moisturiser

Huidtype: gecombineerd/vettig
Huidige problemen: snel vet wordende huid


Deze dagcreme heb ik in een goodiebox ontvangen, dus een mooie reden om hem uit te testen. De afgelopen maand heb ik deze creme als dagcreme gebruikt in mijn routine om te zien wat het doet voor mijn huid.

De ingrediëntenlijst ziet er denk ik wel oke uit. Op de 13e plek staat parfum, gelukkig niet al te hoog maar wat mij betreft hoeven verzorgingsproducten geen parfum te bevatten (ik reageer er gelukkig niet al te sterk op). Andere ingedriënten die mij opvallen als ik ze analyseer met cosmily.com en skinsort.com is dat er siliconen (dimethicone) en alcohol, maar wel van het goede soort.

Goed, genoeg over de ingrediënten. De creme zelf is een soort babyblauw, en smeert goed in. Mijn huid neemt de creme snel op en laat geen vettig laagje achter. Ik moet wel mijn routine volgen, als ik alleen de creme gebruik voelt mijn huid al snel droog aan. Ik denk daardoor dat de creme niet zo geschikt is voor mensen met een droge huid, omdat hij niet vettig genoeg is. Voor mijn gecombineerde huid is het prima.

De dagcreme bevat AHA (plek 29), vitamine C (plek 26), vitamine E (plek 25) en Hyaluronzuur (plek 27). Allemaal vrij laag dus. Nu heb ik niet genoeg kennis om in te schatten of dit slecht is, maar ik weet wel dat, hoe lager stoffen op de ingedriëntenlijst staan, hoe beter.

Mijn huid is de laatste maanden vrij rustig. Soms heb ik een puistje, maar daar blijft het ook bij. In de zomer is mijn huid sneller vet, en mijn poriën vind ik wat groot (hoewel ik ze vergelijk met een filter, dus heel realistisch is het niet). Het is daarom lastig om te bepalen wat de creme voor mijn huid doet. Mijn huid reageert eigenlijk neutraal: ik heb geen negatieve reactie op de creme, maar het is ook niet alsof ik ineens een babyhuidje zonder poriën heb na gebruik van deze creme.

Avant staat bekend om zijn hoge prijzen, en deze dagcreme is daar geen uitzondering op. Op de website van Avant is hij in de ‘aanbieding’ voor slechts €80.50. Gezichtsverzorging hoeft niet zo duur te zijn vind ik, dus alleen al daarom zou ik hem niet buiten een beautybox om kopen.

Conclusie: best een prima creme, als je hem goedkoop op de kop kan tikken. Ik zou, als je een droge huid hebt, voor een ander product gaan, en al helemaal als je hem niet goedkoper kan krijgen, want de prijs is echt absurd voor wat je krijgt en wat het doet (voor mij dan).

Aantal sterren:

Waardering: 3 uit 5.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.